Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Emléktorna és pályaavató Pilisen

2023. szeptember 10-én vasárnap a 4. Halgas Tibor Emléktornával, valamint a Pilis öregfiúk – Ferencváros öregfiúk gálamérkőzéssel avatja fel új, minden igényt kielégítő sportlétesítményét a Pilisi Labdarúgó Klub. A Pest vármegyei I. osztályban szereplő helyi felnőtt együttes az elmúlt hétvégén a Perbál elleni 2–1-es hazai sikerrel búcsúzott a Dózsa György úti pályától, hogy hamarosan birtokba vegye a TAO-támogatásból megvalósuló Gubányi Károly úti létesítményt. Ez persze csak részben igaz, hiszen a csapat korábban már játszott az új pályán hivatalos mérkőzést. A Gubányi Károly úti, egy-egy nagy műfüves, illetve élőfüves játéktérrel, négy öltözővel, kiszolgáló helyiségekkel, valamint 200 fős fedett lelátóval rendelkező létesítmény ünnepélyes átadására 14:00 órakor, az utánpótlástornát követően kerül sor. Az eseményen részt vesz Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója is. Az is eldőlt, hogy szeptember 17-én, vasárnap 15:00 órakor már itt fogadja Miklósvári János együttese az NB I-ben szereplő Kisvárdát a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a legjobb 32 közé jutásért.

pilis gubanyi 1 1

A zöld-fehér egyesület elnöke, Lengyel Zoltán elmondta, a program vasárnap délelőtt 9:30-kor az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, majd 9:45-től negyedik alkalommal rendezi meg a klub a Halgas Tibor Emléktornát, mellyel a 2020. február 4-én, tragikus körülmények között elhunyt egykori edzőjéről kíván méltó módon megemlékezni az egyesület. A tornán idén az U11-es korosztály lép pályára kilenc csapat részvételével. Nem véletlen az sem, hogy a többirányú megkereséseket és egyeztetéseket követően végül a ferencvárosi öregfiúkkal játszanak a pilisiek, hiszen a néhai Halgas Tibor pályafutása egy időben kötődött a Fradihoz, amelynek 1999 és 2003 között volt a játékosa.

A hazaiaknál a jelenlegi I. osztályú csapatból a játékos-edző, Miklósvári János mellett Bán Zsolt és Csikós Ferenc lépnek pályára a Ferencváros ellen. Rajtuk kívül a már visszavonult labdarúgók közül többek között pályára lép a Fradi ellen a kapus Szili Zsolt, valamint Petyán Gábor, Szluka János, Merényi György és Kerepeszki Zoltán is. A gálatalálkozó 16:00 órakor kezdődik. A pilisi öregfiúkat a helyi kötődésű Ubrankovics Mihály, az utánpótlásválogatottak és a Pilis egykori edzője Gyöngyösi Károllyal, a helyi futball örökös tagjával együtt irányítja majd.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!