Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Pomázon készül a címvédő

A héten két edzésen van túl a december 2-án és 3-án Gyulán megrendezendő TAVONT-csoportselejtezőkre készülő Pest vármegyei amatőrválogatott, amelynek „bázisa” ezúttal a pomázi sporttelep. Az együttes ugyanis a jövő pénteki utazásig valamennyi tréningjét itt tartja majd. A címvédő PVAV pomázi vezetőedzőjét, Győri Zoltánt a felkészülés kezdeti szakaszáról kérdeztük. (Fotónkon a válogatott keret a keddi edzése után látható.)

– Hogyan értékelné a keret első két, keddi, illetve csütörtöki edzésén végzett munkáját?

– Nagyon sokat kaptunk a srácoktól. Akit meghívtunk és eljött, kivétel nélkül, egytől egyig nagyon motivált. A játékosok komolyan álltak bele az edzésekbe, de ezt máshogy nem is lehet csinálni. Az első két edzésen látottak alapján azt mondhatom: nagyon bizakodóak vagyunk.

– Kollégáival, Sárközi Szabolccsal és Somogyi Tiborral mire helyezték a hangsúlyt a gyakorlásokon?

– Egyelőre ismerkedtünk a keret nagyobb részével. Van egy rendszer, amit szeretnénk játszani, ehhez keresünk labdarúgókat – pont fordítva, mint a klubcsapatainknál. Mindenesetre jövő héten hétfőtől tudunk teljes egészében kiegészülni, addigra a hétvégén még bajnoki mérkőzést játszó dunaharaszti és gödöllői meghívottak is csatlakoznak hozzánk, a munka legfontosabb része egyértelműen akkor kezdődik.

– Mennyiben befolyásolta az eddigi közös munkát, hogy az I. és a II. osztályban is vannak még elmaradt mérkőzések?

– Optimálisabb lett volna, ha már ezen a héten is teljes kerettel tudtunk volna készülni, de muszáj ehhez a helyzethez alkalmazkodunk, így kell megoldanunk a feladatot.

– Hogyan alakul a vármegye-válogatott jövő heti programja a „célegyenesben”?

– Jövő hét vége már a selejtező hete. Hétfőn, szerdán és csütörtökön tartunk zárt kapus edzéseket Pomázon, pénteken pedig utazunk Gyulára.

(Szöveg: K. K.; fotó: Patkovics Bence)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!