Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Győri Zoltán, a Pomáz és a Pest vármegyei amatőrválogatott edzője

Amatőrválogatott: a csapat felkészült az újabb megmérettetésre

A hétvégi gyulai selejtezőkre történő elutazás előtt nem sokkal Győri Zoltánt (a képen) kérdeztük a Pest vármegyei amatőrválogatott felkészüléséről és a kiválasztásról.

– Hogyan történt a kiválasztás?

– Pest vármegyében nagyon sok NB-s múlttal rendelkező labdarúgó található, ami egyrészről rendkívül örvendetes, mert a bajnokság során ezek a játékosok nagymértékben emelik az adott pontvadászat színvonalát. Azt is látni kell azonban, hogy mindez nekünk a kiválasztásnál nem könnyíti meg a dolgunkat, hiszen aki egykor az NB I-ben játszott, vagy valahol, valamikor profi szerződéssel rendelkezett, az a játékos ezen a tornán nem szerepelhet. Előzetesen sok játékost megkerestünk, személyesen vettem fel mindenkivel a kapcsolatot. Összesen 45 jelölt volt, emellé két klub részéről befutott még további hat ajánlás is, amit ezúton is köszönök. Az elmúlt alkalommal a Gödöllőre építettük a csapat gerincét, idén viszont már sokkal árnyaltabb a kép. Úgy volt, mi alakítjuk majd ki a keretet, de végül lassan kialakul magától. Történtek lemondások utazásra, munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva; volt, aki megbetegedett, míg ketten – saját bevallásuk szerint is – motiválatlannak érezték magukat. Egyben biztos vagyok: nagyon jó szűrő volt számunkra, köszönöm a teremtőnek, hiszen akik eljöttek, azokon azt látom, itt szeretnének lenni, tenni akarnak a jó szereplés érdekében és rettentően motiváltak! Az ilyen srácok nagy dolgokra hivatottak, biztos vagyok benne, hogy a végsőkig küzdeni fognak egymásért és Pest vármegye címvédéséért.

 

– Kikre alapozta a keretet, milyen az együttes összetétele?

– A keretben van öt-hat komoly rutinnal rendelkező futballista, de a többség fiatal titán, viszont ők sem számítanak teljesen „kezdőnek”, hiszen nagy részük fiatal kora ellenére már évek óta a vármegyei bajnokságokban játszik. Bízunk bennük, öröm volt nézni, ahogyan edzettek és készülnek.

 

– Címvédőként érkeznek a selejtezőre, hiszen az ön vezetésével az elmúlt évben megnyerték az országos tornát. Mire számít idén?

– Mint ahogy legutóbb is tettük, most is nagy nyugalommal érkeztünk, élvezni szeretnénk a hétvége minden pillanatát. Lesz így is elég nyomás a srácokon, a magam részéről a kollégáimmal együtt törekedni fogok arra, hogy a terhek nagy részét levegyük a srácokról. Játszani érkeztünk, nem pedig rágörcsölni az eredményre. A célunk természetesen megvan, a fókuszt is végig rajta tartjuk.

Győri Zoltán, a Pomáz és a Pest vármegyei amatőrválogatott edzője

Fotó:

Győri Zoltán

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!