Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A területi amatőrválogatottak abszolút sorrendje (2013 és 2022 közötti selejtezős eredmények alapján)

Statisztika II.: a területi amatőrválogatottak abszolút sorrendje

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság és lapunk összeállította a 2013 és 2022 között az eddigi hat kiírásban született selejtezőcsoportos eredmények alapján a területi amatőrválogatottak abszolút sorrendjét is – lássuk!

Ezen táblázatunk a területi (korábbi gyűjtőnéven: megyei / budapesti) amatőrválogatottak sorrendjét mutatja a MAVONT (ma már: TAVONT) selejtezőcsoportjaiban elért helyezések alapján. Ez a viszonylag egyszerű kimutatás aszerint rangsorolja az amatőrválogatottakat, hogy azok a 6-6 tornájuk alatt milyen helyezéseket értek el a saját csoportjukban (vagyis az országos döntőkben mutatott teljesítmény nélkül: majd lesz olyan összesítés is).

 

A táblázat összesíti, hogy ki hányszor végzett csoportjában az 1–5. pozíciók valamelyikén, majd ezek átlagát veszi (tehát ha valaki pl. 3-szor végzett az 1., és 3-szor a 2. helyen, az ő átlagos helyezése a 6 tornán 1,5, ami egyébként történetesen a legjobb teljesítmény jelenleg, és amellyel a szabolcsiak büszkélkedhetnek).

 

Az átlagos helyezés szerinti sorrendnél azonos átlag esetén az rangsorolt a csapatok között, hogy kinek volt több az előkelőbb csoporthelyezésekből.

 

Lássuk, mit jelentenek az eltérő színek?

Pirossal szedtük a négy legutóbbi, 2022. februári, balatonalmádi döntős együttes nevét: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét (1. ezen a táblázaton), Baranya vármegyét (3.), Pest vármegyét (6.) és Komárom-Esztergom vármegyét (12.).

 

A csoportgyőzelmek számában (sárga háttérrel jelölve) négyes holtversenyt mutat a jelenlegi statisztika: Szabolcs, Győr-Moson-Sopron, Baranya, és Pest egyaránt 3-3 alkalommal végzett csoportja élén. (Mögöttük következik Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Tolna vármegye 2-2 csoportgyőzelemmel.)

 

A színek még egy érdekességre mutatnak rá: kék háttérben a piros 0-k azt jelzik, hogy melyik területi amatőrválogatott melyik helyezést nem érte még el soha a 6 torna során csoportjában. Ami itt a sok érdekesség mellett említést érdemel, hogy Szabolcs még soha nem végzett 2.-nál rosszabb helyen, Csongrád és Zala megye pedig már mindegyik helyen legalább egyszer végzett a csoportja zárásakor.

 

Bács, Budapest, Győr, Fejér, Komárom és Szabolcs még egyszer sem kényszerült az 5. (utolsó) helyre, és összesen hét olyan amatőrválogatott van, amelyik pedig még soha nem ünnepelhetett csoportgyőzelmet: Békés, Budapest, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Vas megye.

 

Vajon melyik sorozat szakad meg 2023 decemberének első hétvégéjén?…

 

A területi amatőrválogatottak abszolút sorrendje (2013 és 2022 közötti selejtezős eredmények alapján)
A területi amatőrválogatottak abszolút sorrendje (2013 és 2022 közötti selejtezős eredmények alapján)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!