Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Maglód TC

Csaknem hibátlan őszt zárt a Maglód-HelloParks

A Maglód-HelloParks már a második szezonját kezdte meg a Pest vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság, Északi csoportjában. Tavaly konkrét célkitűzése volt, hogy visszajusson az I. osztályba, ám akkor nem sikerült, hiszen végül – a Perbál és a CSO-KI mögött – csak a harmadik helyen zárt a tabellán. A jelenleg futó pontvadászatban az őszi idényre nem sok panaszuk lehet a maglódiaknak, hiszen a megszerezhető 46-ból 41 pontot bezsebelt, és jobb gólkülönbségének köszönhetően az élen telelhet a rá a szorosan tapadó Pomáz-ICO előtt. Az alábbiakban Rakita Gáborral, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk, aki készséggel válaszolt a kérdéseinkre.

– Hogyan értékelné a csapat féléves teljesítményét?

– A tabellán elfoglalt helyezésünk alapján mindenképpen elégedettnek kell lennem, viszont a mutatott játék már nem minden esetben volt megfelelő számomra. Összességében csapatként jól muzsikáltunk, szerencsére nagyon jó társaság jött össze Maglódon, úgy vélem, ennek köszönhetjük a jelenlegi pozíciónkat. Az ősz folyamán akár adott mérkőzésen belül is hullámzó volt a játékunk, emiatt még jobb teljesítményt mutató együttest szeretnék tudni a kezem alatt. Hiába rúgtuk mi a legtöbb és kaptuk a legkevesebb gólt, mégsem tudtunk mindig dominálni a találkozókon.

 

Történt a keretben változás az előző szezonhoz képest?

– Igen, sok változás történt a klub háza táján, ugyanis futsalegyüttesünk feljutott az NB I-be, így ketten – Kalina Tamás és Vékei Nándor – már csak abban a szakágban szerepelnek. Többen is érkeztek hozzánk nyáron, a megszűnő Gyömrőből ide igazolt Hevesi Kristóf, Matyó Máté, Pintér András és Sándor János, Dunavarsányból Nahóczky Balázs és Sándli Márk, Péteriből Dallos László, Ecserről Halász Balázs, Monorról pedig Papp Richárd.

 

– A Pomáz elleni „csörte” előtt említette, nem kimondott, konkrét cél a bajnoki cím megszerzése. Ez azóta megváltozott?

– Azt mondanám, hogy nem. Próbáljuk folytatni, amit elkezdtünk, bízunk benne, hogy működni fog és ott fejezzük be tavasszal, ahol most is. Minél több mérkőzésen diadalmaskodni kell és meglátjuk, mindez mire lesz elég.

 

– Mikor kezdik el a felkészülést a tavaszi idényre?

– December 8-án tartottuk az évzárónkat, és majd január 9-én kezdjük a felkészülésünket. Heti három edzésünk lesz, a tavaszi rajtig pedig várhatóan öt-hat edzőmérkőzést játszunk.

 

– Mi az, ami elbillentheti majd a mérleg nyelvét valamelyik irányba?

– Úgy gondolom, a rangadókon lehet pontokat veszíteni, de ha az úgymond kötelezőbbnek tűnő mérkőzéseket nem nyered meg, akkor nagyobb lehet a baj. Komoly koncentráció kell minden egyes összecsapáson, hiszen jelenleg mindenki minket szeretne megverni, ellenünk akarják a legjobbjukat nyújtani, már ősszel is sok találkozón megnehezítették a többiek a dolgunkat. A rangadókra ugyan jobban fel tudtunk pörögni, szerintem a gyengébb képességű riválisok ellen nehezebb azt a szintet hozni, amit kellene, de ez tipikus magyar mentalitás. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, véleményem szerint ezen múlhat majd a bajnoki aranyérem sorsa.

 

– Terveznek erősíteni a téli átigazolási időszakban?

– Számomra elsősorban az lenne a legnagyobb erősítés, ha a sérült játékosaink – mint Matyó Máté, Papp Richárd és Nahóczky Balázs – felépülnének. Természetesen vannak kiszemeltjeink, akikkel erősítenénk, de télen nehéz átigazolni. Két-három labdarúgó van a listánkon, velük fel fogom venni a kapcsolatot, remélem, sikerül „nyélbe ütni az üzletet”.

A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport 2023/2024-es őszi idény bajnoka, a Maglód TC

A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoportjának őszi 1. helyezettje, a Maglód-HelloParks. Hátsó sor (balról): Merczel János (ügyvezető), Budafai Gergő (asszisztensedző), Rakita Gábor (vezetőedző), Sándli Márk, Halász Balázs, Kertész Zalán, Dallos László, Véglás Pál, Tóth Gergő, Kolozsvári László. Első sor (balról): Nyilas Levente, Pintér András, Ivancsó Dávid, Posta Norman, Sándor János, Buzás Patrik, Bertalan Hunor, Meczner Krisztián, Schritt Martin. A képről hiányzik: Kristóf István (kapusedző), Hevesi Kristóf, Matyó Máté, Papp Richárd, Nahóczky Balázs, Balló Harold, Szalai Milán, Xu Zhao, Melegh Bende, Nagy Zsolt, Havasi Levente.

A Maglód-HelloParks őszi eredményei a Pest vármegyei II. osztály, Északi csoportjában és az aktuális tabella:

https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27686/15/267267.html

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!