Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A 7. TAVONT-sorozaton 3. helyet szerzett Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott csapata (Cegléd, 2023. december 10.)

TAVONT-visszatekintés, 2/5. rész, Győr: „Profi körülményeket biztosítottak számunkra”

December második hétvégéjén az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság – mint a sorozat címvédője – rendezhette meg a TAVONT (Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája) hetedik döntőjét a négy régiós csoportgyőztes részvételével. A Cegléden lebonyolított négyes döntő két napjának négy találkozója Baranya (1.), Békés (2.), Győr-Moson-Sopron (3.), Borsod-Abaúj-Zemplén (4.) sorrendet hozott. Honlapunk mind a négy amatőrválogatott autentikus szereplőit – a szakmai stáb vezetőit, a csapatvezetőt (technikai vezetőt), a csapatkapitányt és a gárda legjobb teljesítményt nyújtó játékosát – megszólaltatta a tornát követő héten, arra kérve a nyilatkozókat, hogy alkossanak komplex véleményt a selejtező és a döntő torna idei tapasztalatairól. Ötrészes (a záró rész az érintett öt – a négy döntős és a rendező – területi igazgató nyilatkozatából áll majd) visszatekintésünk második „fejezetében” a harmadik helyezett Győr-Moson-Sopron vármegyei résztvevők nyilatkozatait közöljük a Cegléden (többnyire) Sipos Hajnalka által készített fotókkal.

VARGA PÉTER, a Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott vezetőedzője: – Mindenképpen sikeresnek értékelem az idei szereplésünket, nagyon jó élmény volt megnyerni a regionális tornát és képviselni szűkebb hazánkat a négyes döntőben. A két évvel ezelőtti gárdához képest fiatalítottunk, azt gondolom, sikerült megtalálni azokat, akik méltóan képviselték vármegyénket. Ügyesek voltak, színvonalas mérkőzésen szenvedtünk vereséget Baranyától, amit sajnálok. Ők mindenképpen rászolgáltak arra, hogy ott legyenek a végelszámolásnál, teljesen megérdemelten nyerték meg a döntőt. A bronzmérkőzésen felszabadultan tudtunk játszani, az eredmény mindent elmond az összecsapásról.

Összességében mindenki pozitív a tornával kapcsolatban, jó volt a szervezés, minden nagyon rendben volt a hétvége folyamán, akik először kerültek ilyen helyzetbe, azoknak óriási élmény volt. Az amatőr labdarúgásnak ez egy nagyon jó kezdeményezése, a vármegyében szereplő játékosoknak úgy vélem, az a legnagyobb elismerés, hogy válogatottak lehetnek. Maguk a játékosok megköszönték, hogy beválogattuk őket a keretbe, illetve több edzőkolléga is érdeklődött a tornák során, emellett természetesen örültek annak, hogy a csapatukból is kerültek be játékosok a válogatottba. Végül pedig azt szeretném még elmondani, a jövőben talán azon lehetne fejleszteni, hogy a 22-es keret összes játékosát lehessen nevezni az adott mérkőzésre, ugyanis kissé „faramuci” helyzet állt elő nálunk is, hiszen 19 futballistával utaztunk el és egy embernek ki kellett maradnia a mérkőzéskeretből.

Varga Péter, a győri amatőrválogatott vezetőedzője
Varga Péter, a győri amatőrválogatott vezetőedzője

GERMÁN FERENC, a Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott asszisztensedzője: Úgy vélem, a sorsolásnál is kell valamennyi szerencse, sajnos a legjobb együttessel kellett farkasszemet néznünk az elődöntőben és a szoros találkozón egy góllal maradtunk alul, viszont a bronzmeccset kimagaslóan jó játékkal abszolváltuk. A ceglédi tornáról szeretném elmondani, hogy rendkívül pozitív volt számomra annak a szervezése. Az, hogy amatőr szinten is meg tud valósulni egy ilyen szintű rendezvény, az egészen kiváló, megbecsülendő dolog. A játékosoknak és a stábnak is minden igényét kielégítették a szervezők, az ellátástól kezdve minden jó és gördülékeny volt, senkinek sem lehetett panasza semmire. Úgy gondolom, magának a sorozatnak folytatódnia kell, ebből nagyot profitálhatnak a játékosok. Egyedüli észrevételem, hogy a téli rendezésből következően az időjárási körülmények erősen befolyásolhatják a rendezést, habár a vasárnapi helyosztók előtt ezt is profin megoldották a rendezők, játékra alkalmas pályát varázsoltak a kezdésre, sárga színű meccslabdákat is biztosítva.

Germán Ferenc, a győri amatőrválogatott asszisztensedzője (balról a második; mellette jobbra Horváth László, az MLSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei, balra pedig Benkő Tamás Pest vármegyei igazgatója; a kép jobb szélén Varga Péter, a győriek vezetőedzője látható)
Germán Ferenc, a győri amatőrválogatott asszisztensedzője (balról a második; mellette jobbra Horváth László, az MLSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei, balra pedig Benkő Tamás Pest vármegyei igazgatója; a kép jobb szélén Varga Péter, a győriek vezetőedzője látható)

DOMBI OLIVÉR, a Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott kit menedzsere (igazgatósági munkatárs): – A régiós tornát megelőzően mindössze két alkalommal tudtak együtt mozogni a játékosok, azonban több csapatrész már ismerte egymást korábbi egyesületbéli szereplés miatt. Fiatalos együttest alakított ki Varga Péter vezetőedző, aki több játékosnak is volt már trénere a korábbiakban, így ismerte technikai, fizikai felkészültségüket. Válogatottunk sikerrel vette a saját rendezésű, küzdelmes régiós tornát, ahol csak a Komárom-Esztergom vármegye elleni meccs utolsó percben kapott góllal maradtak alul a mieink. A fiúkon az öltözőben, valamint a pályán is nagy elszántságot láttam.

A ceglédi útra a sikerért és az első helyért mentünk, a srácok szerették volna megmutatni tudásukat az országos tornán is. Csatársorunk kiegészült egy korábbi amatőrválogatott játékossal, ezzel némi vérpezsdítést adva a csapatnak. Az első elődöntőt látva az volt a benyomásom, hogy megálljuk majd a helyünket, sikerrel vehetjük az első akadályt. A baranyaiak ellen vívott találkozón viszont alulmaradtunk, az utolsó percekben történt feltámadásunk sajnos nem volt elég a mérkőzés egalizálására. A srácokon látszott a csalódottság, hiszen akár győztesként is kijöhettek volna az első napból, így viszont másnap a bronzéremért léphettek pályára, ahol magabiztos és szép játékkal, 4–0-s különbséggel szerezte meg a brigád harmadik helyet.

A kétnapos tornán szuper körülmények között játszhattak, tágas, tiszta öltözőben készülődhettek a mérkőzésekre a játékosok. A szervezők bármilyen kérdés, kérés esetén a legjobb tudásuk szerint tudtak és akartak segíteni nekünk, hogy csak a játékra kelljen összpontosítani. A vasárnapi „körítés” – Himnusz, NB I-es szakkommentátorok – úgy gondolom, sok játékos életében maradandó élményt okozott. Hazaérkezéskor már kaptam is a kérdést, hogy mikor rendezik a következő amatőrválogatotti sorozatot.

Köszönjük a Pest Vármegyei Igazgatóság vezetőjének, munkatársainak a szervezést, a helyi klubnak, hogy a létesítményüket biztosították a rendezvényhez, valamint minden kiszolgáló személynek, aki részt vett az esemény sikeres lebonyolításában. Sok sikert kívánunk Baranya vármegyének a nemzetközi tornán való szerepléshez, öregbítsék országunk hírnevét sportszerű magatartással, sikeres játékkal.

Dombi Olivér (a kép jobb oldalán), a győri amatőrválogatott kit menedzsere, az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság munkatársa (mellette Benkő Tamás)
Dombi Olivér (a kép jobb oldalán), a győri amatőrválogatott kit menedzsere, az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság munkatársa (mellette Benkő Tamás)

HORVÁTH PATRIK, a Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott csapatkapitánya (klubja a Kapuvári SE): A regionális tornával meg voltam elégedve, igaz, volt egy vereségünk Komárom ellen kis rövidzárlatnak „köszönhetően”, ettől függetlenül megérdemelten végeztünk az első helyen. Számítottunk arra, hogy Baranya erős lesz és amikor megláttuk a négyes döntő elődöntőinek a sorsolását, éreztük, hogy nagy súlya lesz annak a rangadónak, a győztes jó eséllyel meg is nyerheti az egész sorozatot. Csalódottak voltunk a vereséget követően, de ilyen a foci: mindig nem lehet nyerni.

Összegezve: szuper élmény volt Cegléd, jó emlék, azért országos harmadik helyen végezni pozitív, noha a helyszínen azért kicsit még fájó volt. Nem ez volt az első négyes döntő, ahol részt vehettem, mint játékos, de azt elmondhatom, hogy szervezésileg mind közül kimagaslóan ez volt a legjobb, mind a létesítmény, mind maga a szervezés, rendezés alapján. Fantasztikus körülményeket biztosítottak számunkra a Pest Vármegyei Igazgatóság munkatársai, két nap erejéig úgy érezhettük magunkat, mint az igazi profi labdarúgók. Maga a TAVONT nagyon jó kezdeményezés, bemutatja, hogy amatőr szinten is lehetsz úgymond profi, emiatt mindenki motivált. Nekem a negyedik lehetőségem volt szerepelni szűkebb hazánk amatőrválogatottjában, mindig örömmel jöttem és ez egy ugródeszka is lehet a játékosok számára. Korábban a mi válogatottunkban is volt olyan, aki e torna alapján kapott meghívást magasabb osztályba. Több helyről is kaptunk visszajelzést, dicséretet, gondolok itt a saját egyesületekre, vagy éppen a területi igazgatónkra, Horváth Lászlóra is. Végezetül pedig még annyit: remélem, két év múlva is ott leszek a válogatottban.

Horváth Patrik (balra), a győri amatőrválogatott csapatkapitánya az elődöntő utáni sajtótájékoztatón (mellette Varga Péter vezetőedző)
Horváth Patrik (balra), a győri amatőrválogatott csapatkapitánya az elődöntő utáni sajtótájékoztatón (mellette Varga Péter vezetőedző)

KALMÁR DOMINIK, a Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott legjobb teljesítményt nyújtó játékosa (klubja a Vitnyéd SE): – Véleményem szerint a regionális döntőben kiemelkedőt alkottunk, mind a négy találkozón úgy teljesítettünk, ahogyan szerettünk volna, még a Komárom elleni vereség is elkerülhető lett volna, ha a végén jobban koncentrálunk. Úgy érzem, a négyes döntőben a Baranya vármegye elleni elődöntőben kicsit nagyobb szerencsével akár meg is fordíthattuk volna a találkozót, majd magabiztosan zsebeltük be a bronzérmet, abszolút megérdemelten. Minimális hiányérzetem azért van, mert a csapat összetétele és minősége alapján odaérhettünk volna az első helyre, de összességében elégedett vagyok.

Fantasztikus környezetben lehettünk a hétvége folyamán, a szervezés és a rendezés kiváló volt, mind a pálya minősége, mind pedig a pályán kívüli rendezés felnőtt az esemény színvonalához. A TAVONT-sorozat jó kiugrási lehetőség a futballisták számára, hogy felfigyeljenek a válogatottakra magasabb szintekről is. Emellett úgy vélem, a bajnokságnak, illetve a közösségnek is jót tesz az, hogy egy csapatot alkotunk, így ez előre lendíti a vármegyei futballéletet is. Természetesen sok gratulációt kaptunk az edzőktől, a szakmai stábtól a két hét során. Ezúton szeretném megköszönni a csapattársaimnak és a stábnak, hogy válogatottunk legjobb mezőnyjátékosa lehettem a két nap során, nélkülük ez nem sikerült volna. Emellett pedig köszönöm a klubomnak, a Vitnyédnek, akik felkészítettek arra, hogy jó teljesítményt tudjak nyújtani.

Kalmár Dominik (középen), a győri amatőrválogatott négyes döntőbeli legjobb játékosa a vasárnapi díjátadáson (balra Horváth László, jobbra Benkő Tamás)
Kalmár Dominik (középen), a győri amatőrválogatott négyes döntőbeli legjobb játékosa a vasárnapi díjátadáson (balra Horváth László, jobbra Benkő Tamás)

Címlapfotó:

A 7. TAVONT-sorozaton 3. helyet szerzett Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott csapata (Cegléd, 2023. december 10.)
A Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott hivatalosan delegált tagjai a 7. TAVONT négyes döntőre (Cegléd, 2023. december 9-10.)
A Győr-Moson-Sopron vármegyei amatőrválogatott hivatalosan delegált tagjai a 7. TAVONT négyes döntőre (Cegléd, 2023. december 9-10.)
Az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság címere
Az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság címere

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!