Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A kakucsi öregfiúk 2016 óta az egyesületi részei

Kakucson az öregfiú mellett feltűnik az old boy korosztály is

Kakucson sokáig nem volt különösebb hagyománya az öregfiú korosztály labdarúgásának, néhány évvel ezelőtt azonban ezen a téren is megváltozott a helyzet, azóta ugyanis a település csapata stabil résztvevője a Pest vármegyei pontvadászatnak. Az előző évadban például negyedik helyen végeztek és jelenleg is ezt a pozíciót foglalják el a bajnokságukban, amelynek tavaszi rajtján nem mellesleg fölényes, 6–0-s győzelmet arattak hazai pályán a Tápió-Hajta ellen. Ezen túlmenően az elmúlt években már futsalban is figyelmet érdemlőek az eredményeik, bizonyíték erre az idei Pest Vármegyei Fusal7végén aratott győzelmük az öregfiúk között. A kakucsiak játékosát, vezetőjét, Tóth Ferencet (a nagypályás csapatképen a felső sorban jobbról a második) kértük meg, legyen segítségünkre a helyi öregfiúk bemutatásakor.

– Mikor alakult meg Kakucson az öregfiú együttes?
2016-ban neveztünk először a Pest megyei bajnokságba, így mostanra már közel nyolcéves múlt áll mögöttünk.

– A településen korábban nem volt hagyománya ennek a korosztálynak. Honnét jött az ötlet, hogy bajnokságban, szervezett keretek között kellene indulniuk?
Kispályán, a szabadidőnkben már többször játszottunk együtt, így lényegében hamar összeállt a keretünk. Az évek alatt többször is szóba került, hogy a környéken milyen kevés öregfiú együttes van, olyan nagy futballmúltú településeken, mint Újhartyán, Hernád vagy Felsőpakony hiányzik ez a korosztály. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, lehet, hogy nincs rá helyben igény? Mindenesetre már csak ezért is büszkék vagyunk magunkra, hogy nálunk más a helyzet és nyolc éve létezünk.

A helyi sporttelepen élénk labdarúgóélet folyik
A helyi sporttelepen élénk labdarúgóélet folyik

– Mekkora a játékoskeret létszáma az idei bajnokságban?
Jelen pillanatban 17 labdarúgóból áll a keretünk, úgy gondolom, ez, ebben a korosztályban elfogadhatónak számít.

– Van átfedés a játékosokat illetően a „megye-négyes” felnőtt és az öregfiúcsapat között?
Igen, van. Jelen pillanatban ugyan csak három fő, Lipkovics Norbert, Kozsnyák Tamás és Kecskés Zoltán esetében áll fenn ez a dolog, de volt idő, amikor hatan-heten is szerepeltek mindkét fronton. A 2024/2025-ös szezonban ha minden az előzetes terveink szerint alakul az egyesület keretén belül elindul az old boys korosztály is, hiszen többen vagyunk, akik már elmúltak 44 évesek, sőt, némelyikünk az ötvenet elhaladta, ugyanakkor még szeretnénk érezni az adrenalint ezután is a tétmérkőzések előtt. Szerencsére hamar meglett az ehhez szükséges létszám, hiszen gyorsan híre ment a környéken, hogy mibe vágnánk bele a fejszénket.

– Mennyire reális az őszi 5. helyük, és milyen célokkal vágtak neki a tavaszi folytatásnak?
Nagyobb reményeink voltak a szezon elején, hiszen a tavalyi 4. helyünk is csalódás volt, mert tavasszal végig a kezünkben volt a dobogó megszerzésének lehetősége, de sajnos elrontottuk a végét. Na meg, idén már nem indult a bajnokságban az az Aranyszarvas, amelyik minden szezonban kiemelkedett a mezőnyből, a mostani a kiírásban is azért van esélyünk elérni az első három hely valamelyikét. Jelenleg már a negyedik helyen állunk, a Táborfalva csak egy ponttal előz meg minket a tabellán.

A klub a marketingre is hangsúlyt fektet
A klub a marketingre is hangsúlyt fektet

– Csak a mérkőzésekre jönnek össze, vagy vannak edzéseik is hét közben?
Nincsenek, sajnos nem tudunk hétközben időt szakítani rá.

– Télen a korosztályukban megnyerték a Pest Vármegyei Futsal7végét, amelynek négyes döntőjébe már többször is eljutottak. A kispályás együttesük mennyiben épül a helyi öregfiúkra?
Többször az azért túlzás, most fordult elő másodjára, de idén először önerőből. Két éve egy pontlevonásnak köszönhetően szerepelhettünk a négyes döntőben, idén azonban saját jogon vívtuk ki a lehetőséget. Hét játékosunk szerepelt a tornán a nagypályások közül, úgyhogy mondhatjuk, abszolút megvolt az átfedés. A sportbaráti körből érkezett erősítés, akik nagyban növelték az esélyeinket a jó szereplésre.

 

A Kakucs eddigi eredményei a Délkeleti csoportban, az aktuális tabella és a további tavaszi program:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27791/11/270223.html

A klub a marketingre is hangsúlyt fektet
A klub a marketingre is hangsúlyt fektet

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!