Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A kiesés ellen küzdő Veresegyház hazai pályán tréfálta meg a tavasszal eddig önmagához képest gyengébben teljesítő Dunakeszit, Oroszi Benjámin együttese végül 4–1-es győzelmet könyvelhetett el. Négy, zsinórban elszenvedett 3–0-s vereséget követően otthonában harcolt ki gól nélküli döntetlent a CSO-KI-val szemben a Viadukt-Biatorbágy együttese. Egyik közvetlen riválisa, az ugyancsak a kiesés elől menekülő Perbál öt gólt szerzett a sereghajtó Felsőpakony otthonában. A forduló felsőházi rangadóján a 3. helyen álló Vecsés és a listavezető Dunaharaszti megosztozott egymással a pontokon.

Háromgólos veresegyházi siker a Dunakeszi bánatára

A kiesés ellen küzdő Veresegyház hazai pályán tréfálta meg a tavasszal eddig önmagához képest gyengébben teljesítő Dunakeszit, Oroszi Benjámin együttese végül 4–1-es győzelmet könyvelhetett el. Négy, zsinórban elszenvedett 3–0-s vereséget követően otthonában harcolt ki gól nélküli döntetlent a CSO-KI-val szemben a Viadukt-Biatorbágy együttese. Egyik közvetlen riválisa, az ugyancsak a kiesés elől menekülő Perbál öt gólt szerzett a sereghajtó Felsőpakony otthonában. A forduló felsőházi rangadóján a 3. helyen álló Vecsés és a listavezető Dunaharaszti megosztozott egymással a pontokon.

PEST VÁRMEGYEI I. OSZTÁLY

22. forduló

Vecsés – Dunaharaszti
1–1 (0–0)
Vecsés, 150 néző. Vezette: Harnos Cs. (Lovas N., Nagy F.)
VECSÉSI FC: Bonica S. 7 – Nádasi K. 7, Králik B. 7, Lencsés B. 8 – Szűcs D. 6 (Bárdos A. 0, 78. p.), Bakos Sz. 7, Molnár M. 7, Földi M. 7 – Rajnai Gy. 5, Mudroch M. 5 (Tóth K. 0, 92. p.), Sulyok R. 6 (Albert G. 0, 86. p.). Edző: Szűcs Lajos.
DUNAHARASZTI MTK: Gyatyel N. 6 – Csizmadia T. 6 (Szőke K. 0, 87. p.), Szalai A. 6, Pesti D. 6, Vitányi G. 6 – Tóth F. 6, Kovács-Galavics D. 6, Kanizsai L. 6 (Gosztonyi M. 0, 79. p.) – Landsmann D. 6 (Szabó B. 0, 61. p.) – Bata Cs. 6, Szmola D. 6. Edző: Ughy Márk.
GÓL: Lencsés B., ill. Bata Cs. (11-esből).
SÁRGA LAP: Králik B., Bárdos A., Földi M., ill. Szalai A.
SZŰCS LAJOS: – Szeretném kiemelni a rendkívül magas színvonalú játékvezetést és gratulálok Ughy Márk kollégámnak, úgy gondolom, a bajnokságot már nem lehet tőlük elvenni. Ilyen összetételben még sohasem játszottunk, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz, kivették a részüket a csapat teljesítményéből. Peches, de jogos 11-essel egyenlített ellenfelünk. A döntetlent reális eredménynek tartom.
UGHY MÁRK: – Két dolgot sajnálok a mérkőzés után: az egyik, hogy véget ért a 20 mérkőzéses bajnoki győzelmi szériánk; a másik pedig: 2024-ben, tétmérkőzésen ezen a találkozón kaptuk az első gólunkat. Ettől függetlenül sem vagyok csalódott az 1–1-es eredmény miatt, hiszen Vecsésen pontot szereztünk, annak ellenére, hogy hátrányban voltunk, és nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Tompán és pontatlanul fociztunk, hiányoztak az extra teljesítmények, de egységesek voltunk és nagyon akartunk győzni. Amíg ez lesz ránk a jellemző, addig elégedett leszek és gratulálok a csapatunknak! Köszönöm ezt a meccset is a játékosoknak!

Viadukt-Biatorbágy – CSO-KI
0–0
Biatorbágy, Iharos dűlő, 120 néző. Vezette: Tóth Sz. (Bíró Zs., Berki A.)
VIADUKT SE-BIATORBÁGY: Lipők B. 7 – Fröhlich M. 6, Stadler B. 7, Orbán M. 6 – Szöllősi O. 6, Csobánki Á. 6 (Pál B. 6, 60. p.), Tóth R. 6, Lesták B. 7 – Galambos G. 6 (Füzér B. 0, 72. p.), Schindler B. 6, Vajda D. 6. Edző: Vincze Gábor.
CSO-KI SPORT: Paulovicz D. 7 – Németh Á. 7, Balogh B. 7, Földes M. 7, Tóth G. 7 – Altsach A. 7, Rákóczi L. 7, Bodnár I. 7 (Krasnyánszki M. 0, 81. p.), Huszárik Zs. 7 (Kenesei K. 0, 71. p.), Ocztos M. 7 (Cseri O. 0, 62. p.) – Ondrik B. 7. Edző: Davcsó Károly.
SÁRGA LAP: Csobánki Á., Orbán M., Pál B., ill. Németh Á., Altsach A.
VINCZE GÁBOR: – Jó ellenféllel játszottunk, ez a Csomád már nem az a Csomád, ami az elmúlt években volt. A mostani komoly erőkből álló együttes, ebből is látszik, jó munkát végeznek az ottani sportvezetők. Az első félidőben voltak lehetőségeink, míg a másodikban akadt olyan 20 perces szakasz, amikor a vendégek eldönthették volna a találkozót. Dicséret illeti a csapatot, hogy lehoztuk nullára, a szerencse is mellettünk állt. A pontszerzés dicséretes.
(A vezetőedző, Vincze Gábor a napokban lemondott, a szerdai kupamérkőzésre és a hátralévő nyolc bajoki mérkőzésre Urbán Zoltán, az U19-esek edzője készíti fel a biatorbágyi együttest.)

DAVCSÓ KÁROLY:
– Megérkeztünk 25 éves pályafutásom „vesztőhelyére”, Biatorbágyra, ahol korábban még nem sikerült pontot sem szerezni a csapataimmal. Most legalább ez a negatív széria megszakadt, hiszen egyet szereztünk. A meccs előtt ráérősen kávézgattunk, eltelik tíz perc és megérkezik a három kolléga „sporinak” öltözve. Azt hittem, farsang van, de mint kiderült, számukra ez már a harmadik mérkőzés volt aznap – ez szerintem meg is látszott a teljesítményükön. Eddig kimondottan kedveltem, jó képességű, tapasztalt hármasnak tartottam őket. Nem tudom, hogy a fáradtság miatt volt-e vagy esetleg megvették őket, de ilyen ellenszelet eddig nem tapasztaltam, ugyanis érzésem szerint: három 11-esből egyet sem adtak meg nekünk, a 70. percben az ellenfél játékosának járó második sárga lap elmaradt, valamint Berki kollégánál minden második támadásunk lesen akadt el tévesen. Ebben a kiélezett helyzetben, amikor hat csapatot is érinthet a kiesés szele, ez nem fér bele! Saját csapatomat sem szeretném felmenteni, hiszen a második félidőben nyolc ziccerünk volt, de mindenhova ment a labda, csak a kapuba nem.

A Pest vármegyei I. osztály felnőtt bajnokság eredményei (22. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei I. osztály felnőtt bajnokság eredményei (22. forduló, 2023/2024.)

Felsőpakony – Perbál
1–5 (1–2)
Felsőpakony, 100 néző. Vezette: Moldván I. (Décsi K. V., Bublos O.)
FELSŐPAKONYI KSE:
Oroszi T. 4 – Varró B. 5, Nagy II Tamás 4, Héder N. 4 (Hajdu H. 4, 55. p.), Honti A. 4 – Rainer M. 5, Romhányi B. 4 (Farkas D. 4, 59. p.), Sajgó Z. 4 (Oláh Z. 0, 66. p.) – Lukács R. 4 (Ignácz T. 0, 83. p.), Gerhardt Á. 5, Matyi M. 4. Edző: Megyesi László.
PERBÁL SC: Tóth K. 0 – Kovács Zs. 7, Szabolcsi L. 0 (Káldi S. 8, 18. p.), Ladányi L. 7, Juhász Á. 7 – Fehér-Kaplár Zs. 8, Bayer B. 8, Czifra B. 8 (Barabás M. 0, 77. p.) – Horváth P. 9 (Paluska N. 0, 83. p.), Balázs-Hegedűs Á. 8 (Szabó G. 0, 66. p.), Joó A. 8. Edző: Somogyi Tibor.
GÓL: Gerhardt Á., ill. Horváth P. (3), Joó A., Juhász Á.
SÁRGA LAP: Romhányi B.
MEGYESI LÁSZLÓ: – A meccs első félideje kiegyensúlyozott volt, a másodikban a cseréink nem tudtak lendíteni a játékunkon és sajnos megmutatkozott az is, hogy milyen problémákkal küzdünk. Gratulálok a Perbálnak!
SOMOGYI TIBOR: – Eddig még nem jártunk Felsőpakonyban, ahol szép környezetben, jó hangulatú létesítményben élmény volt futballozni. Az első félidő kiegyenlített volt, nehezen találtuk a fogást a hazaiakon, akik elsősorban hosszú labdákkal próbálkoztak, amelyek elég veszélyesnek bizonyultak. A második játékrészben rengeteg helyzetet kialakítva teljesen beszorítottuk a házigazdát, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Rengeteg hiányzónk volt ezen a találkozón, a fiatal Barabás Milánnak ezúton szeretnék gratulálni az első felnőtt bajnoki mérkőzéséhez!

Pilis – Gödöllő
1–2 (0–2)
Pilis, Gubányi Károly út, 200 néző. Vezette: Rozsnaki G. (Petz P. J., Derda N. K.)
PILISI LK:
Isztolyka Á. 7 – Krizsán M. 7, Nemes B. 7, Tóth Á. 7, Juhász Z. 7 (Bán Zs. 0, 90. p.) – Krizsán B. 7 (Szegedi M. 0, 82. p.), Kurucz B. 7 (Miklósvári J. 0, 85. p.), Halmos R. 7 (Félix K. 0, 67. p.), Csikós F. 7 (Sipos I. 0, 74. p.), Kucsván Martin 7 – Bálint D. 7. Játékos-edző: Miklósvári János.
GÖDÖLLŐI SK: Németh M. 0 – Nagy B. 6, Hevesi M. 6, Abért M. 6, Tóth-Ilkó Á. 6 – Győrfi B. 6 (Nagy D. 0, 67. p.), Bartucz M. 6, Reznek D. 7 – Mertse Á. 7, Koziorowski R. 6 (Dolhai G. 0, 77. p.), Richter T. 6 (Balogh B. 0, 67. p.). Edző: Sipeki István.
GÓL: Nemes B., ill. Reznek D. (11-esből), Mertse Á.
SÁRGA LAP: Kucsván Martin, Krizsán M., Krizsán B., Isztolyka Á., Nemes B., ill. Bartucz M., Richter T., Nagy B., Nagy D.
MIKLÓSVÁRI JÁNOS: – Roppant feszült, érzelmekben túlfűtött meccset játszottunk. Az első félidőt nagy kapufával indítottuk, utána összehoztunk egy buta büntetőt, illetve eladott labdából 2–0-s hátrányba kerültünk. Ezt követően sikerült szépíteni és rengeteg energiát mozgósítottunk legalább az egy pont megszerzésére. Meg is volt rá a sanszunk, de kimaradtak a lehetőségek. Az, hogy valaki néha megrúgja a másikat, benne van a játékban, de ahogy szerintem a gödöllői játékosok viselkedtek – tisztelet a kivételnek – és amiket mondtak, felháborító volt. Régen az egyik legszimpatikusabb csapat volt számomra…
SIPEKI ISTVÁN: – Indulatos és feszült hangulatú mérkőzésen, helyenként szép játékkal, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Pilisnek a továbbiakban, a szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy elkísértek bennünket!

Bugyi-OBO – Örkény
1–1 (1–0)
Bugyi, 250 néző. Vezette: Nemes A. (Fenyvesi R., Soós K.)
BUGYI-OBO SE:
Sz. Varga M. 8 – Kucsván Milán 7, Árkocsevics M. 7, Bálint N. 7, Kulcsár O. 7 – Nagy-Jáger D. 8, Popov P. 8, Fülöp Cs. 7, Kulcsár R. 7 (Katona R. 0, 86. p.), Lacza S. 7 (Czili D. 0, 68. p.) – Czili B. 7 (Vonnák R. 0, 68. p.). Edző: Szőgyi Tamás.
ÖRKÉNYI SE: Szacskó L. 7 – Gáspár T. 7, Széplaki C. 6 (Ubornyák J. 7, a szünetben), Beregszászi B. 7, Szabó Gy. 7, Megyesi T. 7 – Rajz M. 6–2=4 (Kovács R. 7, a szünetben), Talapka I. 6 (Tóth A. 0, 77. p.), Kánya N. 7 – Kis R. 7, Rupa M. 6 (Sztancsik A. 0, 86. p.). Edző: Kecskeméti József.
GÓL: Nagy-Jáger D., ill. Gáspár T.
SÁRGA LAP: Kucsván Milán, Fülöp Cs., Nagy-Jáger D., ill. Kovács R., Szebellédi Á., Kecskeméti J. (edző), Megyesi T.
KIÁLLÍTVA: Rajz M. a 80. percben (az 1-es számú asszisztens megsértéséért).
SZŐGYI TAMÁS: Az első félidőben remek játékot mutattunk be, ekkor a vezetést is megszereztük. A második játékrészben sajnos már tompábbak voltunk, az Örkény megérdemelten egyenlített. Parázs hangulatú meccsen örülnünk kell az egy pontnak, jelenlegi helyzetünkben hazai pályán ezt is meg kell becsülni. Sok sikert kívánunk ellenfelünknek!
KECSKEMÉTI JÓZSEF: – Próbálok higgadtan értékelni, ami nehéz egy ilyen mérkőzés után…. Bágyadtan kezdtünk, a kapott gól és egy pici átszervezés kellett hozzá, hogy elkezdjünk focizni és iramot diktálni. Két kreatív játékosunk hiánya miatt mást kellett játszanunk a megszokotthoz képest, de a srácok remekül tették a dolgukat. Erőnléti fölényünk eredményeképpen rengeteget volt nálunk a labda, több, a mérkőzés megnyeréséhez elegendő helyzetet alakítottunk ki, amelyeket azonban sajnos sorban ki is hagytunk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal. További sportsikereket kívánok a hazaiaknak, a szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy idegenbe is ilyen sokan elkísérték és biztatták a csapatot!

A Pest vármegyei I. osztály, felnőtt bajnokság tabellája (22. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei I. osztály, felnőtt bajnokság tabellája (22. forduló, 2023/2024.)

Budakalász – FÉMALK-Dunavarsány
2–1 (0–0)
Budakalász, 200 néző. Vezette: Nemes D. (Fenyvesi R., Szeifert D.)
BUDAKALÁSZI MSE: Sásdi D. 7 – Czinege J. 7, Vincze K. 8, Pál II Szabolcs 8, Králl M. 7 – Sovák M. 7 (Czibulya R. 0, 71. p.) – Riha R. 7 (Dollinger Gy. 8, 59. p.), Széll T. 7, Peller Á. 7 (Mészáros H. 0, 64. p.) – Dombai B. 8 (Barabás Cs. 0, 91. p.) – Szabó S. 7 (Szalontai B. 0, 81. p.). Edző: Bajzát Péter.
FÉMALK-DUNAVARSÁNYI TE: Czuczi M. 6 – Meiszter M. 6, Gubacsi Z. 6, Vaskó T. 6, Szabó Á. 6, Hajas B. 6 – Vastag Sz. 6 (Olasz O. 0, 81. p.), Miskovicz R. 6, Albert Á. 6, Bihari D. 6 – Simon A. 6 (Végh G. 0, 76. p.). Edző: Hollik András.
GÓL: Dollinger Gy., Dombai B., ill. Meiszter M.
SÁRGA LAP: Szabó S., Králl M., Sovák M., ill. Vastag Sz.
BAJZÁT PÉTER: – Nagyszerű mérkőzés volt számunkra, úgy gondolom, megérdemelten nyertek a srácok, hiszen minden erejüket beletették a mérkőzésbe; fegyelmezetten és nagy akarással futballoztunk. Szerencsére most mi jöttünk ki jobban a véghajrából.
HOLLIK ANDRÁS: Nagyon sokat tettünk a győzelemért, de ezek szerint nem eleget. A foci mint tudjuk nem mindig igazságos, persze, ez semmit nem von le ellenfelünk győzelmének az értékéből. Gratulálunk a Budakalász csapatának!

Nagykáta-Ulviczky Kft. – Vác
2–4 (1–2)
Nagykáta, 100 néző. Vezette: Décsi N. (Kovács II Tamás, Erb L.)
NAGYKÁTA SE-ULVICZKY KFT.: Szabó G. 5 – Dancsa M. 5, Kosztolányi B. 5, Papp P. 4, Nagy B. 4 – Domonyi R. 5 (Szalkai P. 6, a szünetben), Hajdu B. 4 (Dósa Á. 0, 82. p.), Mányi D. 5, Mányi B. 5 – Szőllősi F. 4, Borics L. 5. Edző: Tóth Imre.
VÁC VLSE: Bajkán B. 7 – Hugyecz M. 6, Balogh B. 7, Tóth N. 7, Szabó B. 6 – Dömök E. 7, Torda P. 6, Nagy Z. 8 – Rusvay B. 6 (Busák L. 0, 69. p.), Török N. 6 (Huber T. 7, 60. p.; Varga B. 0, 90. p.), Vén B. 7 (Vas B. 0, 90. p.). Edző: Kovács Péter.
GÓL: Borics L., Szalkai P., ill. Nagy Z. (2), Vén B., Huber T.
SÁRGA LAP: Szöllősi F., Domonyi R., ill. Balogh B., Vén B., Huber T.
TÓTH IMRE: – Kicsi cinizmussal azt kell mondjam, mindent megtettünk, hogy ezt a mérkőzést elveszítsük… A mérkőzésen annyi ki nem kényszerített hibát hoztunk össze, ami egy bajnokság teljes szezonja alatt is sok lenne.
KOVÁCS PÉTER: – Megint léptünk egyet előre, hiszen hátrányból sikerült megfordítaniuk a srácoknak a mérkőzést. Az első 20 percben lassan és ritmustalanul játszottunk, ezt ellenfelünk góllal büntette. Az egyenlítő találatunk után emeltünk egy kicsit a meccs színvonalán és iramán, ennek eredményeként a vezetést is megszereztük. Mindkét csapat sok hibával játszott, de a srácok rengeteg futással és akarattal igyekeztek ezeket a dolgokat kijavítani. Hála Istennek, sikerült győzelemmel zárni ezt a nagyon meleg, nyomasztó vasárnap délutánt. Sorozatban a hatodik mérkőzésén is veretlen maradt a csapatunk, ami óriási dolog ebben a bajnokságban! Gratulálunk a srácoknak, bízunk a további sikeres folytatásban!

Veresegyház – Dunakeszi
4–1 (1–0)
Veresegyház, 100 néző. Vezette: Pálfi B. (Ferenczi D., Décsi K. V.)
VERESEGYHÁZ VSK: Pomázi D. 6 – Szuszlov V. 7, Zsákai B. 6, Fenyvesi Z. 7 – Szokolay B. 6 (Mocsán P. 0, 63. p.), Böde L. 6 (Kiss K. 0, 73. p.), Szabó Á. 7, Viscsák Gy. 7, Balogh B. 6 (Geschitz Á. 0, 68. p.) – Szabó B. 7, Tornóczky Á. 7 (Egervári G. 0, 77. p.). Edző: Oroszi Benjámin.
VS DUNAKESZI: Bajusz Sz. 5 – Vágner A. 5, Danada J. 4 (Martényi P. 0, 61. p.), Nemes Á. 5, Debreczeni S. 4 (Mizák B. 5, 52. p.) – Balogh T. 5, D. S. Maicon 5, Cotirlan I. 4, Horváth O. 5 – Balogh B. 4 (Benedek B. 0, 78. p.), Csordás S. 5. Edző: Kecskés Zoltán.
GÓL: Böde L., Tornóczky Á., Szabó Á., Geschitz Á., ill. Balogh T.
SÁRGA LAP: Mocsán P., ill. Mizák B., Nemes Á.
OROSZI BENJÁMIN: – Igyekeztünk kezdeményezőbb focit játszani, mint az előző fordulókban, ami szerencsére a kialakított helyzeteinkben és a szerzett gólok számában is megmutatkozott. Nagyon fontos három pont volt ez számunkra, amelyért dicséret illeti a srácokat! Sok sikert kívánunk a továbbiakban a Dunakeszinek!
KECSKÉS ZOLTÁN: – Az első félidőt még kontrolláltuk, ekkor voltak lehetőségeink is. A gólokat a lehető legrosszabbkor, az első félidő végén, illetve a második elején kaptuk, ettől sajnos teljesen szétesett a csapat.

A Pest vármegyei I. osztály, felnőtt bajnokság góllövőlistának állása (22. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei I. osztály, felnőtt bajnokság góllövőlistának állása (22. forduló, 2023/2024.)

A 22. forduló válogatottja
Lipők B. (Viadukt-Biatorbágy) 7 Szuszlov K. (Veresegyház) 7, Vincze K. (Budakalász) 8, Lencsés B. (Vecsés) 8 Nagy-Jáger D. (Bugyi-OBO) 8, Bayer B. (Perbál) 8, Viscsák Gy. (Veresegyház) 7, Nagy Z. (Vác) 8 Mertse Á. (Gödöllő) 7, Dombai B. (Budakalász) 8, Horváth P. (Perbál) 9.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27513/22.html

Címlapfotó: A Bugyi-OBO és az Örkény megosztozott egymással a pontokon (forrás: Örkény SE facebook oldal)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!