Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Sok néző várható Maglód és a Pomáz rangadóján

Csak az egyik nyerhet a maglódi rangadón

Április 27-én, szombaton 16:30 órától rendezik a Pest vármegyei II. osztály, Északi csoportjának tavasszal talán legjobban várt rangadóját, amelyen a tabella 2. helyén álló Maglód-HelloParks a négy pont előnnyel vezető Pomáz-ICO-t fogadja.

Noha az edzők mindkét oldalon érthetően minden igyekeznek levenni a terhet a játékosaik válláról és kisebbíteni a szombati 90 perc jelentőségét, fontosságát, tudják, mi múlhat majd a rangadón. Hat fordulóval a vége előtt a bajnoki cím szempontjából nagyon is sorsdöntő a találkozó, hiszen a házigazda maglódiak számára csakis a győzelem lehet üdvözítő, míg a vendégek az előnyük esetleges növelése mellett abban érdekeltek, hogy legnagyobb riválisuk ne tudjon hozzájuk közelebb férkőzni a tabellán. A csoport két kiemelkedően legjobb együttese az ősszel a 10. fordulóban 11-re végzett egymással, az előző szezonban pedig Maglódon az hazaiak 3–1-re. győztek, a tavaszi pomázi „visszavágón” pedig 1–1-es döntetlen született.

Sok nagy csatát megélt már a Kertész Károly Stadion
Sok nagy csatát megélt már a Kertész Károly Stadion

Ilyen előzmények után kérdeztük a két szakvezetőt, mit várnak a mérkőzéstől:

RAKITA GÁBOR, a Maglód-HelloParks vezetőedzője: – Szerencsére nincsen hiányzónk, 22 fővel készülünk a szombati mérkőzésre, amelyre megpróbálom a legjobb keretet összeállítani. Nem készülünk máshogy, mint eddig tettük, de próbálom rávezetni a csapatot, hogy a holnapi nem az év meccse, de természetesen fontos számunkra. Amennyiben sikerülne győznünk, akkor újra nyitott lenne a küzdelem, sajnos tavasszal kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Örülök, hogy erős csapat ellen játszunk, az ilye típusú riválisok ellen egyszerűbb. Szerintem nagy taktikai csata lesz, a koncentráción fog múlni, hogy ki mennyire lesz ott fejben és akarja a sikert. Nem árulok zsákbamacskát, a Pomáznak jó az „iksz” is, ők nem annyira fogják erőltetni a támadó futballt, nem fogják siettetni a játékot, nekünk pedig szükségünk van mindhárom pontra. Nem fedem fel a titkot, de mindent megteszünk a győzelem érdekében, hogy ezzel nyílttá tegyük a bajnoki címért folyó küzdelmet. Úgy érzem, sok gól fog esni a találkozón, reméljük, mi fogjuk szerezni.

A győztes mindent visz?
A győztes mindent visz?

GYŐRI ZOLTÁN, a Pomáz-ICO vezetőedzője: – Ugyanolyan ritmusban készültünk ezen a héten, mint ahogy eddig is tettük. A játékosok és én is nyugodtan várjuk a találkozót, hiszen ez a meccs ugyanolyan lesz, mint az összes többi. Minden mérkőzésre eddig is becsülettel felkészültünk, a holnapira is fel fogunk. Az elmúlt időszak eredményei nagyon biztatóak, mint ahogy az egész éves eredményeink is kiválóak, ennek ellenére nem vagyunk elbizakodottak, egyszerűen csak magabiztosak. Nincs sérültünk és eltiltottunk sem, teljes kerettel tudunk utazni a mérkőzésre. Győzni megyünk Maglódra, számomra ez természetes és ezt a mentalitást már átvették a játékosaim is. Négy ponttal vezetjük a tabellát, mindenképpen szeretnénk tovább növelni az előnyünket. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tenni a pályán, hogy kiszolgáljuk a népes szurkolótáborunkat, akik igazi futballhangulatot fognak varázsolni a lelátóra.

Az őszi, 10. fordulóban lejátszott egymás elleni mérkőzés részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/27686/10/1846659.html

 

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!