Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A bajnoki aranyérem a tét Nagykőrösön

A bajnoki cím a tét Nagykőrösön

A bajnoki cím szempontjából létfontosságú rangadót vív egymással a Pest vármegyei IV. osztály, Délkeleti csoportjában a MozGo-Nagykőrös és a Sülysápi Gyerekfoci együttese. A május 4-én, szombaton 17:00 órakor kezdődő találkozón nagy a tét, hiszen a két, a szezon során eddig alig-alig hibázó csapat mérkőzésének győztese komoly eséllyel a bajnoki címet is begyűjtheti egy hónap múlva, kettejük versenyfutásába ugyanis más már nem szólhat bele, a 3. helyen álló Ceglédbercel 14 ponttal lemaradva követi a ’kőrösieket.

A tabellán jelenleg egy pont a vendég Sülysáp előnye, amely eddig egyszer, a két gárda őszi, egymás elleni találkozóján botlott, míg a mostani házigazda két tavaszi – Kókán, illetve Szentmártonkátán – elért döntetlenjének „köszönhetően” van pillanatnyilag minimális lépéshátrányban. Az osztályban megszokotthoz képest minden bizonnyal sokkal több nézőt vonzó rangadó előtt a két edzőt kérdeztük az esélyekről.

Nagyon kiélezett a verseny a két egyesület között
Nagyon kiélezett a verseny a két egyesület között

MÁRTON TIBOR, a MozGo-Nagykőrös edzője: – Nagyon készülünk a szombati mérkőzésre, amely rendkívül fontos számunkra, hiszen a jövőnket is befolyásolhatja. Egy sérültünk van, a három hete maródi középpályásunk, Laczkó Dávid személyében, a többiek szerencsére épek és egészségesek. Pár nappal ezelőtt sikerült Kiskunfélegyházáról Nagykőrösre csábítani a rutinos, 36 éves Balog Marcellt, aki a Kecskemét egykori játékosaként NB I-es múlttal bír, az ő jelenléte a támadójátékunkban lehet majd nagyon fontos. Igyekszünk kis lépésekben haladni céljaink felé, hiszen úgy gondolom, egyértelműen más szintet képviselünk, nem szeretnénk itt megállni… A játékosok is maximálisan átérzik a hétvégi mérkőzés fontosságát, jelentőségét, ennek megfelelően várják a rangadót. Három héttel ezelőtt, amikor legutóbb itthon játszottunk, háromszáznál is több néző volt kint, holnap nagy valószínűséggel még ennél is többen lesznek majd.

LIPCSEI MIHÁLY, a Sülysápi Gyerekfoci edzője: – Jónak látom az előzményeket, remekül sikerült a felkészülésünk a rangadóra, nagyon egyben van a csapat. Szombaton sem kell majd senkit sem nélkülözni, teljes a keretünk. Amennyire csak lehet, igyekszem levenni a terhet a játékosaim válláról, nincsen rajtuk nyomás. Sok munkát tettünk és teszünk bele az eredményes szereplésbe, úgy gondolom, nekünk áll a zászló. Kedvezőbb a helyzetünk, jó mérkőzést szeretnénk játszani.

Az őszi, 2023. október 14-én lejátszott mérkőzés részletes jegyzőkönyve:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/27694/7/1849953.html

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!