Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Az Ócsa kilencgólos mérkőzésen kerekedett felül a Dunaharasztin. (Forrás: Kövér István)

Egygólos ráckevei siker a „bronzcsatában”

Vendégsikert hozott a bronzérem várományosok csatája Újhartyánban, ahová a Ráckeve látogatott és távozhatott 2–1-es győzelemmel. Az éllovas Aranyszarvas nagyon „megszórta” a már kiesett Albertirsát, a vége 14–0 (!) lett a házigazdák javára. A Tápióság sem szándékozik még lemondani a 3. helyről, ezt jelzi a Százhalombatta ellen elért hazai győzelem is. Az Ócsa gólokban gazdag, összesen kilenc találatot hozó mérkőzésen győzte le 5–4-re a Dunaharaszti II.-t.

PEST VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY, DÉLI CSOPORT

27. forduló

Aranyszarvas – Albertirsa
14–0 (6–0)
Tápiószentmárton, 150 néző. Vezette: Tamás A. (Kányási I., Licska P.)
ARANYSZARVAS SE (TÁPIÓSZENTMÁRTON): Szabó G. 0 – Turóczi M. 8 (Makrai L. 9, a szünetben), Krajcz M. 8, Svet M. 8 (Csutorka M. 0, 72. p.), Kovács R. 8 (Palotai B. 8, a szünetben) – Bagó P. 8 (Kovács M. 8, a szünetben), Koncz T. 8 (Nagy Gergely 8, a szünetben) – Szabó K. 8 (Szabó Z. 8, a szünetben), Cseh S. 8, Németh D. 8 (Nagy Gergő 8, a szünetben) – LACZKÓ MILÁN 10. Edző: Fülöp Lajos.
ALBERTIRSAI SE: Tabányi T. 4–2=2 – Czerman D. 4, Méhes D. 4, Virág L. 4, Sznopka J. 4 (Regenye P. 4, a szünetben) – Kiss D. 4, Vidinszki V. 4, Baranyi P. 4 (Páricsi Sz. 4, a szünetben) – Kovács I. 4, Csőke A. 5, Otrokocsi I. 5. Edző: Csőke István.
GÓL: Laczkó M. (8), Makrai L. (2), Németh D., Nagy Gergő, Cseh S., Csutorka M.
KIÁLLÍTVA:
Tabányi T. a 35. percben (a büntetőterületen kívüli szándékos kezezésért).
FÜLÖP LAJOS:
– Rendkívül motiváltan léptünk pályára, már az első pillanattól kezdve nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünket. A korai kiállítás teljesen megpecsételte az ’irsaiak sorsát, ennek is köszönhető, hogy ennyivel sikerült nyernünk. A végeredmény túlzó, de a győzelmünk ilyen különbséggel is abszolút reális volt. Dicséret illeti a srácokat, mert egy pillanatra sem álltak meg. Gratulálok csapatomnak, az Albertirsának pedig további sok sikert kívánok!
CSŐKE ISTVÁN: – Gratulálunk az Aranyszarvasnak!

 

Páty-HelloParks – Üllő
5–3 (3–1)
Páty, 120 néző. Vezette: Kósa G. (Risz D., Butkai L.)
PÁTYI SE-HELLOPARKS: Vaczó P. 6 – Pankotai K. 6 (Garamvári M. 0, 93. p.), Homoki M. 6, Erdei R. 6, Valentics M. 6 – Auer M. 6 (Sprinzeisz D. 7, 60. p.), Kuzsel B. 7 (Császár Z. 0, 81. p.), Zachán A. 7 (Bábik T. 6, 60. p.) – Homoki A. 5 (Tessedik K. 6, 41. p.), Horváth M. 8, Temesszentandrási B. 7 (Fasching M. 0, 89. p.). Edző: Sprinzeisz Zoltán.
ÜLLŐI SE: Geér Á. 5 – Dányi R. 5 (Birta I. 0, 73. p.), Lantos I. 5 (Simtchatcha S. 0, 80. p.), Bartha M. 5, Barta D. 5 – Kunovics D. 5, Oláh E. 5, Ángyán R. 5 – Paulovics O. 6 (Tanyi G. 0, 73. p.), Négyessy B. 6, Gergely T. 8. Játékos-edző: Lantos István.
GÓL: Horváth M. (3), Temesszentandrási B., Sprinzeisz D., ill. Gergely T. (3).
SÁRGA LAP: Pankotai K., ill. Tanyi G.
SPRINZEISZ ZOLTÁN:Nagyon jól kezdtük a mérkőzést hiszen a 30. percben már 3–0-ra vezettünk. Utána kicsit szétesett a játékunk, talán elhittük, ezt a mérkőzést már megnyertük. Ellenfelünk ezt könyörtelenül kihasználta, de szerencsére és a cseréknek köszönhetően maradt annyi tartalék a csapatban, hogy végül itthon tudtuk tartani a három pontot. Köszönjük szurkolóinknak, hogy sportszerűen buzdítottak minket, a vendégeknek pedig további sok sikert kívánok!
LANTOS ISTVÁN:
A mérkőzés elején nem tartottuk be, amit megbeszéltünk, ezért gyorsan hátrányba kerültünk. Egygólos hátrányban két roppant érdekes szituáció is történt még a tizenhatoson belül, mindenki látta és hallotta a szerintem egyértelmű szabálytalanságot, csak akinek kellett volna, ő nem… Ezen is túltette magát a csapatom és nagy erőfeszítéssel ledolgozta a háromgólos hátrányt. A semmiből aztán újabb gólt kaptunk, amire már nem maradt erőnk válaszolni. Összességében nem éreztem, hogy vereséget érdemeltünk. Gratulálok és további sok sikert kívánok a nagyon szép körülmények között játszható pátyiaknak!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (27. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (27. forduló, 2023/2024.)

Abony – Tápiószecső
2–5 (1–1)
Abony, Tóth Ernő Sportpálya, 100 néző. Vezette: Berkes I. (Márton L., Ács B.)
ABONYI KID FC: Szabó M. 7 – Csányi H. 3 (Dávid L. 0, 87. p.), Mátyás B. 4, Kállai R. 6, Bodor Sz. 4 – Molnár G. 5, Herédi J. 5 – Lendvai Z. 6 (Benedek Á. 0, 83. p.), Kállai I. 6, Molnár B. 5 – Szepesi B. 7. Edző: Némedi Tivadar.
TÁPIÓSZECSŐ FC: Mészáros M. 7 – Surányi D. 6, Kiss Á. 7, Németh I. 6 (Erdélyi Zs. 7, a szünetben), Moery M. 6 – Juhász B. 7 (Kovács G. 0, 84. p.), Kelemen D. 7 – Utasi Balázs 6 (Németh Sz. 0, 79. p.), Potocska Á. 7, Nagy B. 9 (Kiss B. 0, 87. p.) – Jámbor B. 6 (Dinnyés D. 7, a szünetben). Játékos-edző: Majzik Bence.
GÓL: Szepesi B. (2, mindkettőt 11-esből), ill. Nagy B. (3), Potocska Á., Mátyás B. (öngól).
SÁRGA LAP:
Molnár B., Szabó M., Bodor Sz., ill. Utasi Balázs, Kiss Á., Surányi D., Erdélyi Zs.
NÉMEDI TIVADAR:
– Az első játékrészben jól játszottunk, minden rendben volt, és ha a befejezéseknél élesebbek vagyunk, akár előnnyel mehettünk volna a szünetre. A második félidőben a gyorsan bekapott gólra még tudtunk válaszolni, azonban a harmadik találatnál lehetett érezni, hogy ebből – lélektanilag – már nem fogunk tudni visszajönni. Csalódottság és a düh, talán ezek a szavak adják vissza leginkább az érzéseinket. Sok sikert a Tápiószecsőnek a folytatásra!
MAJZIK BENCE: – Egy védelmi megingást követően az első valamirevaló lehetőségünket értékesítettük, majd ezt az előnyt sajnos gyorsan „vissza is dobtuk” ellenfelünknek. Az első 45 percben irányítottuk a mérkőzést, több lehetőséget is elpuskáztunk, azonban a hazaiak a stabil védekezésből tökéletesen mentek át kontratámadásokba, ennek okán ők is megszerezhettek volna a vezetést az első játékrész végén. A folytatásban – köszönhetően a cseréinknek – felgyorsult a játékunk, még nagyobb lett a dominanciánk a labdabirtoklásban. Érkezett is a második találatunk, futószalagon dolgoztuk ki a jobbnál jobb gólhelyzeteket, amit elpuskáztunk, vagy a hazaiak portása védett bravúrral. A végeredménytől függetlenül Szabó Milán nálam a forduló hálóőre, mivel három-négy alkalommal is emberfeletti hárítással tartotta meccsben a csapatát. Ahogy a „nagykönyvben” meg van írva, amikor a hazaiak először kerültek a tizenhatosunk környékére, egyből egalizáltak. A bekapott gól után viszont varázsütésre megváltozott a helyzetkihasználásunk és tíz percen belül le is zártuk a mérkőzést. Gratulálok csapatomnak! Dolgoznunk kell tovább, három kőkemény mérkőzés vár ránk, amelyeken bizonyítanunk kell a rátermettségünket.

 

Halásztelek – Törökbálint
2–0 (0–0)
Halásztelek, Németh Ferenc Sportcentrum, 70 néző. Vezette: Tusa Z. (dr. Krózser A., Laczó B.)
HALÁSZTELKI FC: Tóth B. 0 – Nádas K. 6, Bathó Á. 6 (Bodnár D. 0, 63. p.), Szabó V. 6, Valenta N. 6 – Jánvári K. 6 – Tóth Á. 5 (Tóth Sz. 5, 55. p.), Gáspár A. 5 (Szabó B. 0, 89. p.), Tamás D. 6, Semsei M. 6 – Kaizer J. 6 (Lázár M. 0, 81. p.). Edző: Béky Gábor.
TÖRÖKBÁLINT: Végh K. 7 – Nyikos B. 6, Mondok R. 6, Berzéki G. 7, Molnár Á. 5 – Mikei M. 5, Mogyorósi Z. 6, Kablawi M. 6, Füzesi Z. 6 – Németh K. 6 (Zagyva B. 0, 74. p.), Gergely A. 6. Edző: Pop Richárd.
GÓL:
Tamás D., Lázár M.
SÁRGA LAP:
Szabó V., ill. Mogyorósi Z., Füzesi Z., Gergely A.
BÉKY GÁBOR:
– Az első félidőben kicsit lassabb volt a játékunk, de a helyzeteink így is megvoltak. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy gyorsabban játsszunk, amit sikerült is megvalósítani. Ekkor már több lehetőségünk is adódott, amelyekből sikerült megszerezni a vezetést, majd a győzelmet is. Remélem, ezzel átszakadt az a bizonyos gát és a jövőben várhatóan nagyobb százalékban fogjuk értékesíteni a helyzeteinket. Gratulálok a csapatnak! Sok időnk nincs pihenni, hiszen szerdán már jön a következő mérkőzés.
VERMESY ATTILA, a Törökbálint kapusedzője (Pop Richárd távollétében): – Amíg nem lőjük be a helyzeteinket, addig nem fogunk mérkőzéseket nyerni.

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (27. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (27. forduló, 2023/2024.)

Tápióság – Százhalombatta
2–1 (2–0)
Tápióság, 90 néző. Vezette: Pető T. (Visnyei Barnabás, Freiberg Sz.)
TÁPIÓSÁGI KSK: Bekker Z. 7 – Szabó K. 0 (Seres R. 7, 24. p.), Penczner L. 7, Szabó B. 7 – Gulyás B. 8, Kolozsi D. 7, Sárközi Sz. 7, Földi B. 7, Balla Cs. 7 – Molnár L. 7 (Tari O. 0, 79. p.), Kusnyár G. 7 (Lesti M. 0, 73. p.). Edző: Földváry Attila.
SZÁZHALOMBATTAI VUK SE: Koplányi K. 5 – Spáczai D. 5, Schneider D. 6, Tőkés Zs. 5, Kis G. 5 (Nagy H. 5, 60. p.) – Fülöp N. 6 – Godena G. 5 (Tóth Sz. 5, 60. p.), Lakatos B. 5 (Illés Á. 5, 60. p.), Petrovics Á. 5 (Tóth Á. 5, 60. p.), Tóth N. 5 – Kiss K. 5. Edző: Károlyi Gábor.
GÓL:
Gulyás B., Molnár L., ill. Fülöp N.
SÁRGA LAP:
Balla Cs., Földi B., Seres R., ill. Kiss K., Nagy H.
FÖLDVÁRY ATTILA:
– A Százhalombatta ellenünk is igazolta, hogy miért szerepel ilyen jól a tavasszal. Ami a mérkőzést illeti, nagyon jól és eredményesen kezdtünk, bő tíz perc elteltével már kétgólos előnyre tettünk szert és kontrolláltuk a félidőt. A második játékrészben jóval többet volt a vendégeknél a labda, de kimondott ziccer nem alakult ki a kapunk előtt. Szívvel-lélekkel küzdő csapatom fontos három pontot szerzett egy jó ellenféllel szemben, ami növeli a győzelem értékét. Sok sikert a ’Battának a folytatásra!
KÁROLYI GÁBOR: – A mérkőzés eleji két hibánkat is gólra váltották a hazaiak. Ezután nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, megvoltak a lehetőségeink, de sajnos kimaradtak. A második félidőben szinte felborult a pálya, de csak a szépítésre futotta az erőnkből. Tulajdonképpen ezért is szép játék a futball, mégha néha fáj is. Gratulálunk a Tápióságnak a győzelemhez!

 

Újhartyán – Ráckeve
1–2 (0–0)
Újhartyán, 100 néző. Vezette: Berkes I. (Décsi K., Feigl G.)
ÚJHARTYÁN VSE: Gerstenbrein G. 8 – Delea Zs. 6, Danyis A. 6, Márton Zs. 5 (Lukasik D. 0, 80. p.), Farkas Cs. 5 – Fodor G. 5, Kiss G. 5, Harmat B. 5 (Farkas Zs. 0, 72. p.), Sztancs G. 5 – Rutterschmid R. 5, Tóth D. 5. Edző: Surman István.
RÁCKEVE VAFC: Koman K. 9 – Novák L. 9, Turcsán P. 8, Kuklis K. 9, Hári J. 8 – Kalina M. 8, Papp D. 8 (Koller B. 0, 86. p.) – Geiger N. 8 (Farkas J. 0, 76. p.), Papp Zs. 8 (Végh J. 0, 77. p.), Tajti K. 8 (Buhály G. 0, 68. p.) – Mucsi Zs. 8. Edző: Podruzsik József.
GÓL: Tóth D., ill. Tajti K., Geiger N.
SÁRGA LAP:
Sztancs G., Farkas Zs., Kiss G., ill. Tajti K., Mucsi Zs. Kalina M., Végh J., Farkas J.
SURMAN ISTVÁN:
Sajnos elfogytunk, nem így terveztük ezt a mérkőzést. Gratulálok a Ráckevének, megérdemelten nyertek.
PODRUZSIK JÓZSEF:Jó pályán, sok néző előtt, remek csapat ellen tudtunk rangadót nyerni. Rendkívül fegyelmezetten és motiváltan játszottak a fiúk, amihez jár a dicséret és a gratuláció. Mentálisan nagyon erősek vagyunk, jó munkát végeznek a srácok! Várjuk a hátralévő meccseket. További sok sikert az Újhartyánnak!

Az Aranyszarvas meg sem állt 14 gólig az Albertirsa elleni találkozón. (Forrás: Aranyszarvas SE Labdarúgó Szakosztály Facebook-oldal)
Az Aranyszarvas meg sem állt 14 gólig az Albertirsa elleni találkozón. (Forrás: Aranyszarvas SE Labdarúgó Szakosztály Facebook-oldal)

Ócsa – Dunaharaszti II.
5–4 (4–1)
Ócsa, 100 néző. Vezette: Décsi N. (Licska P., Báder M.)
ÓCSA VSE: Szöllősi N. 6 (Marczinák A. 0, 86. p.) – Szabó M. 7 (Tóth A. 0, 62. p.), Nagy G. 8, OLÁH LÁSZLÓ 10, Dobra A. 7 (Kiss D. 0, 81. p.) – Pekker G. 7, BÉRES KRISZTIÁN 10, Major P. 8 (Pelsőczi I. 0, 72. p.), Mészáros R. 8 (Király K. 0, 62. p.) – HUSZÁR VIKTOR 10 (Alberti T. 0, 75. p.), Katona Á. 7 (Tokodi S. 0, 62. p.). Edző: Kövér István.
DUNAHARASZTI MTK II.: Szabó H. 6 – Bárány B. 6 (Durbák B. 0, 64. p.), Király M. 6 (Szederkényi Á. 0, 64. p.), Tóth R. 0 (Scharf Z. 6, 19. p.; Kiss D. 6, 57. p.), Lengyel K. 6 – Szőke K. 6 – Mayer V. 6 (Bíró Zs. 6, a szünetben), Márton N. 6, Erdélyi B. 6 (Tóth P. 6, 57. p.), Erdélyi R. 6 – Hegyes Z. 6. Edzők: Farkas János.
GÓL: Oláh L. (2, mindkettőt 11-esből), Huszár V. (11-esből), Béres K., Tokodi S., ill. Hegyes Z. (2, az elsőt 11-esből), Tóth P. (2).
SÁRGA LAP:
Szöllősi N., Oláh L., ill. Lengyel K., Farkas J. (edző).
KÖVÉR ISTVÁN:
– Kellemes időjárás, sok néző, jó pálya, erős ellenfél, korrekt játékvezetés, mi kellhet még egy jó mérkőzéshez így vasárnap délután? Hát a győzelem, ami nekünk most összejött… Az első félidőben talán túlságosan is megnyugtató előnyre tettünk szert, így a második játékrészben kis kihagyás miatt izgulhattunk a végkifejlet miatt. Végül nyertünk és ahogy mondani szokták: a győzelmet nem kell megmagyarázni. Jelen helyzetünkben ez volt a legfontosabb. További sok sikert kívánunk a Dunaharasztinak!
FARKAS JÁNOS: – Véleményem szerint a kritikán aluli játékvezetésnél csak az első félidei játékunk volt rosszabb. Saját magunkat vertük meg, az egyéni hibák okozták a vereségünket.

Alsónémedi – Diósd
1–2 (0–1)
Alsónémedi, 120 néző. Vezette: Erb L. (Kányási I., Fenyvesi R.)
ALSÓNÉMEDI SE: Csik T. 8 – Szlovicsák A. 6, Kristály D. 6, Szegedi R. 6, Schuch M. 6 (Mihut M. 0, 73. p.) – Frank Á. 7, Kovács B. 6, Szalai J. 6 (Voda L. 0, 79. p.), Bartha Krisztián 6 – Kordé K. 6, Szabó A. 6 (Bartha Kristóf 6, 40. p.). Edző: Benkovics Attila.
DIÓSDI TC: Pintér L. 8 – Hankó K. 6, Probáld A. 7, Csibrik Gy. 7, Mikei B. 6 (Miseta R. 0, 89. p.) – Pásztor D. 6, Iszak R. 7 (Simon B. 0, 73. p.), Németh K. 6 (Czabai Á. 0, 81. p.) – Vida P. 7 (Waller A. 7, 57. p.), Zana D. 7, Irházi D. 6 (Gyulay G. 6, 57. p.). Edző: Polákovics Attila.
GÓL:
Szalai J., ill. Iszak R., Zana D.
SÁRGA LAP:
Bartha Kristóf, Mihut M., Kovács B., ill. Mikei B.
A mérkőzés 18. percében, 0–0-ás állásnál a diósdi Pásztor Dániel 11-esét kivédte Csik Tibor.
BENKOVICS ATTILA:
– A helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést az igazi sportemberekből álló vendégek felé. Nem merném igazságtalannak mondani az eredményt, mert a gólhelyzetek értékesítése ugyanúgy a játék részét képezi, mint a fizikai, taktikai, technikai és mentális felkészültség. Sokat tettünk a pontszerzésért, de el kell ismernünk, ez most kevésnek bizonyult egy olyan csapat ellen, amelyet minden probléma ellenére a foci szeretete és az egymás iránt érzett tisztelet tesz egységessé.
POLÁKOVICS ATTILA: – Jó és szimpatikus ellenféllel találkoztunk, akik talán az egy pontra rászolgáltak volna, de ezúttal – bár nem játszottunk jól – sikerült a három pontot begyűjtenünk. Örültem, hogy találkozhattam Benkovics Attilával, hiszen jó pár csatát megvívtunk anno a pályán, most pedig már annak szélén. A futball iránti tisztelete azóta sem változott semmit, jó volt Őt és a remekül felkészített csapatát látni. Sok sikert kívánok az Alsónémedinek a bajnokság hátralevő mérkőzéseire!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (27. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (27. forduló, 2023/2024.)

A 27. forduló válogatottja

Koman K. (Ráckeve) 9 – Novák L. (Ráckeve) 9, Makrai L. (Aranyszarvas) 9, OLÁH LÁSZLÓ (Ócsa) 10, Valenta N. (Halásztelek) 6 – Gulyás B. (Tápióság) 8, BÉRES KRISZTIÁN (Ócsa) 10, Kelemen D. (Tápiószecső) 7, Nagy B. (Tápiószecső) 9 – LACZKÓ MILÁN (Aranyszarvas) 10, Horváth M. (Páty) 8.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27687/27.html

Címlapfotó: Az Ócsa kilencgólos mérkőzésen kerekedett felül a Dunaharasztin. (Forrás: Kövér István)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!