Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Tápiószecső nyert 'Szentmártonban, ezzel nehéz helyzetbe hozta az Aranyszarvast. (Forrás: Tápiószecső FC Facebook-oldal.)

Elvesztette a hazai veretlenségét és az első helyét az Aranyszarvas

Az Aranyszarvas újabb vereséget szenvedett, ráadásul ezúttal hazai pályán a szomszédvár Tápiószecsőtől. Mivel a nagy rivális Diósd Waller Arthur két góljával legyőzte a Százhalombattát, így Polákovics Attila legénysége ismét a tabella élére állhatott. A Halásztelek és az Alsónémedi egyaránt gólfesztivált rendezett hazai pályán, ezt a már kiesett Albertirsa, valamint a Törökbálint bánhatta.

PEST VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY, DÉLI CSOPORT

29. forduló

Halásztelek – Albertirsa
7–2 (4–1)
Halásztelek, Németh Ferenc Sportcentrum, 90 néző. Vezette: Tóth Sz. (Báder M., Berkes I.)
HALÁSZTELKI FC: Szeitl B. 0 – Nádas K. 6 (Lázár M. 0, 72. p.), Kardos F. 6, Szabó V. 6 (Novakov D. 6, 54. p.), Valenta N. 0 (Kulcsár Z. 6, 24. p.) – Gáspár A. 7, Szabó B. 7, Tamás D. 7 – Tóth Á. 7, Márfi D. 6 (Kaizer J. 6, 55. p.), Semsei M. 7 (Tóth Sz. 6, 60. p.). Edző: Béky Gábor.
ALBERTIRSAI SE: Tabányi T. 5 – Lázár L. 5 (Faragó N. 5, 54. p.), Regenye P. 5, Virág L. 5, Otrokocsi I. 5 – Vidinszki V. 5, Kiss D. 5, Baranyi P. 5 – Páricsi Sz. 5 (Ocztos Á. 0, 77. p.), Csőke A. 5 (Murzsa J. 0, 77. p.), Faragó Á. 5 (Tamás A. 0, 63. p.). Edző: Csőke István.
GÓL:
Gáspár A. (2, a másodikat 11-esből), Tóth Á. (2), Tamás D., Semsei M., Kulcsár Z., ill. Csőke A., Baranyi P. (11-esből).
SÁRGA LAP:
Kaizer J., Kardos F., ill. Lázár L., Vidinszki V., Regenye P., Virág L., Faragó N.
BÉKY GÁBOR:
– Kulturáltan játszó, focizni akaró csapat ellen sikerült nyernünk. A mérkőzésen végig felszabadult, szép játékot mutattunk be és sok helyzetet dolgoztunk ki. Ezúttal végre sikerült nagy számban kihasználni a lehetőségeinket, aminek nagyon örülök. Jobb később, mint soha! Gratulálok a fiúknak, sikerült szépen búcsúznunk ebben a szezonban a hazai pályától.
VARGA VIKTOR, az Albertirsa technikai vezetője (Csőke István távollétében): – Aki látta a mérkőzést, láthatta, hogy küzdöttünk, akartunk a pályán. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, sajnos a szerencse sem állt mellénk. Készülünk a szezon utolsó mérkőzésére, reméljük, valamit visszakapunk a sorstól. Sok sikert a Halászteleknek! Hajrá, Albertirsai SE!

 

Üllő – Újhartyán
1–3 (0–0)
Üllő, 30 néző. Vezette: Erb L. (Balogh I. Z., Fazekas A.)
ÜLLŐI SE: Koksa P. 7 – Dányi R. 7, Simtchatcha S. 6, Bartha M. 6, Tamás F. 6 – Kunovics D. 6, Oláh E. 7, Ángyán R. 7 – Gergely T. 6, Barta D. 6 (Lantos I. 0, 70. p.), Tanyi G. 6 (Takács R. 6, a szünetben). Játékos-edző: Lantos István.
ÚJHARTYÁN VSE: Gerstenbrein G. 9 – Farkas Cs. 8, Cemmel P. 8, Tóth D. 8, Farkas Zs. 8 – Fodor G. 8, Márton Zs. 8 (Molnár G. 0, 76. p.), Rutterschmid R. 8, Sztancs G. 8, Kiss G. 8 – Tóth H. 9. Edző: Surman István.
GÓL: Oláh E., ill. Tóth H. (2), Tóth D.
SÁRGA LAP: Simtchatcha S., Gergely T., Ángyán R.
LANTOS ISTVÁN:Sok helyzet volt mindkét oldalon, véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget. Gratulálok és további sok sikert kívánok „Suriéknak”!
SURMAN ISTVÁN:
A szombat délelőtti bajnoki kicsit szokatlan volt nekünk, korán kellett kelni. A mérkőzés eléggé hullámzó volt, mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, „Gere” nagyon jól védett (mint mindig), így alakult ki az 1–3, ami lehetett volna akár 5–5 is. Nagyon sajnálom az Üllőt, nem érdemlik meg a kiesést.

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (29. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (29. forduló, 2023/2024.)

Páty-HelloParks – Abony
2–2 (1–0)
Páty, 70 néző. Vezette: Fazekas A. (Balogh I. Z., Erb L.)
PÁTYI SE-HELLOPARKS: Román V. 6 – Pankotai K. 6, Homoki M. 6, Erdei R. 6, Valentics M. 6 – Auer M. 6, Sprinzeisz D. 6 (Garamvári M. 0,62. p.), Kuzsel B. 5 (Homoki A. 6, a szünetben) – Tessedik K. 6, Horváth M. 6, Fasching M. 6 (Gulyás B. 0, 86. p.). Edző: Sprinzeisz Zoltán.
ABONYI KID FC: Szöllősi Z. 8 – Kovács B. 7, Németh Gy. 7, Kállai R. 7, Varga B. 7 – Molnár G. 7, Herédi J. 7 – Lendvai Z. 7, Kállai I. 7, Szepesi B. 8 (Bagossy D. 0, 89. p.) – Molnár B. 7 (Baksa M. 7, 56. p.). Edző: Némedi Tivadar.
GÓL: Horváth M., Auer M., ill. Szepesi B. (2, a másodikat 11-esből).
SÁRGA LAP: Gulyás B., ill. Varga B., Kállai I.
SPRINZEISZ ZOLTÁN:Jó játékvezetés mellett, közepes színvonalú, sportszerű mérkőzést játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a találkozót, de nem éltünk vele, ellenfelünk pedig a 88. percben 11-esből egyenlíteni tudott. Köszönjük szurkolóinknak a sportszerű buzdítást, az Abonynak pedig további sok sikert kívánunk!
NÉMEDI TIVADAR:
Számunkra ez a döntetlen most győzelemmel ért fel. Ebben a meccsben ennyi volt és nem több, mindent kihoztunk magunkból, összességében pedig a játék képe alapján igazságos döntetlen született. Ellenfelünknek 2–1-nél meccslabdája volt, de kimaradt, az utolsó percekben megítélt büntetőből egalizáltunk, nekünk innentől fogva már minden kerek lett. Régen látott jó hangulat volt hazafelé, hiszen tudtuk, ez a pont azt jelenti, a következő szezonban is a „megye-kettőben” tudunk szerepelni. Talán sokan elkönyvelték az őszi idény után, hogy „vonal alatt” leszünk majd, azonban a remek tavaszunk azt mutatja, igenis van helyünk itt. A kitűzött célunkat teljesítettük, ami minden játékosnak, a klubnak és a városnak is nagy értéke. Sok sikert a Pátynak az utolsó fordulóra.

 

Aranyszarvas – Tápiószecső
1–2 (0–1)
Tápiószentmárton, 200 néző. Vezette: Moldván I. (Berendi T., Kamal N.)
ARANYSZARVAS SE (TÁPIÓSZENTMÁRTON): Szabó G. 6 – Turóczi M. 6, Krajcz M. 6, Svet M. 6, Kovács R. 6 – Bagó P. 7, Kovács M. 7 – Szabó K. 6 (Németh D. 6, a szünetben), Cseh S. 6 (Nagy Gergő 7, 62. p.), Laczkó G. 6 – Laczkó M. 7. Edző: Fülöp Lajos.
TÁPIÓSZECSŐ FC: Mészáros M. 7 – Surányi D. 8, Kiss Á. 8, Németh Sz. 8, Moery M. 9 – Juhász B. 8, Erdélyi Zs. 8 (Dinnyés D. 0, 89. p.) – Utasi Balázs 8 (Habram B. 0, 75. p.), Potocska Á. 8, Nagy B. 8 – Jámbor B. 8 (Varga V. 0, 83. p.). Játékos-edző: Majzik Bence.
GÓL: Laczkó M., ill. Surányi D., Jámbor B.
SÁRGA LAP: Laczkó M., Kovács M., Fülöp L. (edző), ill. Potocska Á., Nagy B., Németh Sz., Moery M.
KIÁLLÍTVA:
Csutorka M. a 91. percben (a kispadról – sportszerűtlen magatartásért).
FÜLÖP LAJOS: – Tudom, most sokan haragszanak, mi is magunkra. Sokan csalódottak, természetesen mi is. Ennek ellenére furán hangzik, de rendkívül büszke vagyok csapatomra, mert ha valaki ezer sebből vérzett, azok mi vagyunk. A második félév elején egy tragédia ért minket. Elveszítettünk egy fantasztikus sportembert, akinek a hiányát semmi nem pótolja. A harmadik fordulóban a csapat kulcsembere fél évre kidőlt és a kapusunk is olyan sérülést szenvedett, hogy szintén nem tudott rendelkezésünkre állni a tavaszi idényben. A negyedik játéknapon keretünkből az osztály egyik legjobb képességű játékosa szenvedett sípcsonttörést. Ezeket sohasem nyilatkoztam le, mert mindenkiben maximálisan megbíztam és azok a játékosok, akik szerepet kaptak ebben a félévben erőn felül, teljes odaadással igyekeztek játszani. Sosem nyilatkoztam a játékvezetők ténykedéséről, mert a tiszteletem feléjük épp olyan maximális, mint bárki más iránt. Természetesen nekünk is volt olyan meccsünk, amikor megtehettem volna, de tudom, mindenki hibázik. Sajnos mi is rengeteget hibáztunk, de összességében rendkívül büszke vagyok a gyerekekre. Ez most így sikerült, ami természetesen a minket legyőzők érdemeiből semmit nem von le. Úgy gondolom, ha egy közösség négy meghatározó tagja fél évre kiesik, az minden egyesület életét nagyban befolyásolja. Az utolsó pillanatig az aranyéremért küzdünk, ami az elmúlt időszak történéseit figyelembe véve mindenképpen dicséretes, még ha nagyon fáj is, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk. Nincs bennem semmiféle indulat és harag senkivel szemben sem, mert tudom, minden klubnál minden játékos és vezető, a csapatért szorítók teszik a dolgukat becsülettel és ez néha olyan helyzeteket hoz, ami feszültségre ad okot. Erős bajnokság ez, tele jó gárdával, jó játékosokkal és jó edzőkkel. Gratulálunk a ’Szecsőnek a győzelemhez, csapatomnak pedig fel a fejjel, mert holnap is van nap.
MAJZIK BENCE: – A hétvégén a becsületünkért és a presztízsért szálltunk harcba. A teljes keret nagyon motivált és koncentrált volt végig a mérkőzésen, száztíz százalékot vittünk ki a pályára, és ennek meg is lett a gyümölcse. Az első félidőben makulátlanul futballoztunk, ellenfelünknek esélye sem volt veszélyeztetni a kapunkat, ráadásul a vezetést is megszereztük, így előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben minden erejét mozgósította a házigazda, ami azt eredményezte, hogy az első komolyabb megingásunkat gólra váltották. Szerencsére ezt a pofont nagyon gyorsan áthidaltuk és szinte a középkezdésből újra megszereztük a vezetést. A találkozó hátralévő részében nem rólunk szólt a játék, mivel teljesen a kapunk elé szorított az Aranyszarvas, de a védelmünk és a „portásunk” remekül állta a sarat a rohamozó hazaiakkal szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, fizikálisan elfogytunk, már csak a szívünk vitt előre a minket, a tápiószentmártoniak még egy kapufáig is eljutottak ezen idő alatt. Az utolsó percekben egy kontratámadás után lezárhattuk volna a találkozót, de nem tudtuk gólra váltani a lehetőségünket. Nagyon hányatott szezonunk van a rengeteg sérült és eltiltott miatt, így ez a győzelem erőt és önbizalmat adhat majd a következő szezonra. Büszke vagyok csapatomra, rászolgáltak a győzelemre, a sikerért és egymásért is a tűzbe mentek. A találkozó utáni/körüli ügyekről csak annyit szeretnék mondani, mi a pályán teljesen szabályosan győztük le az Aranyszarvast!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (29. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (29. forduló, 2023/2024.)

Ócsa – Ráckeve
1–2 (1–2)
Ócsa, 100 néző. Vezette: Berkes I. (Bublos O., Kollár V.)
ÓCSA VSE: Kreisz V. 8 (Szöllősi N. 8, 41. p.) – Dobra A. 9, Nagy G. 8, Györvári T. 8, Király K. 9 (Pelsőczi I. 0, 86. p.) – Mészáros R. 9, Major P. 9, Béres K. 9, Oláh L. 9 – Katona Á. 8 (Pekker G. 0, 63. p.), Huszár V. 0 (Tóth A. 8, 8. p.). Edző: Kövér István.
RÁCKEVE VAFC: Matus T. 7 – Novák L. 0 (Farkas J. 6, 29. p.), Buhály G. 6, Turcsán P. 6, Hári J. 6 – Kalina M. 6, Papp D. 6 – Áj D. 6 (Benczúr B. 0, 74. p.), Kuklis K. 6, Tajti K. 6 (Végh J. 0, 63. p.) – Mucsi Zs. 7. Edző: Podruzsik József.
GÓL: Oláh L. (11-esből), ill. Mucsi Zs. (2, az elsőt 11-esből).
SÁRGA LAP:
Oláh L., Béres K., Dobra A., Györvári T., Kövér I. (edző), ill. Hári J., Tajti K., Farkas J., Kuklis K.
KÖVÉR ISTVÁN:
– Nagyon jó színvonalú és iramú mérkőzést játszottunk vasárnap délután, amelyen nem vallottunk szégyent és vereséget sem érdemeltünk. Az első 20-25 percen kívül mi irányítottuk a játékot és az akaratunk érvényesült, helyzeteket dolgoztunk ki, presszingeltünk, de a góllövéssel továbbra is vannak problémáink. A második félidőben mindössze pár kontrára futotta ellenfelünknek, a fű gyakorlatilag kikopott a vendégoldalon… Megítélésem szerint meccsek óta magas színvonalú játékvezetés jellemezte a mérkőzéseinket, hát ez most sajnos – úgy érzem – megszakadt. Elképesztő pökhendiség és arrogancia, így éltük meg. Elgondolkodtató… NE ÍGY TOVÁBB! Ellenfelünknek természetesen gratulálunk a győzelmükhöz és további sok sikert kívánunk!
PODRUZSIK JÓZSEF: – Nehéz meccsen vagyunk túl, amelyen, ha nem is a tavasz legjobb játékával, de elhoztuk a három bajnoki pontot a lelkes hazai gárda ellen és ez volt a lényeg. A tizedik mérkőzésüket nyerték meg a srácok zsinórban, ezért jár a dicséret. Megteszünk mindent, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. További sok sikert kívánok az Ócsának!

Alsónémedi – Törökbálint
6–0 (3–0)
Alsónémedi, 70 néző. Vezette: Kovács P. (Berendi T., Drótár P.)
ALSÓNÉMEDI SE: Simon B. 0 (Csik T. 0, 59. p.) – Szlovicsák A. 6 (Szemán L. 6, 56. p.), Kristály D. 6, Szegedi R. 7, Varga Z. 6 – Laczkó I. 6, Kovács B. 6, Szalai J. 7, Schuch M. 6 (Majoros T. 0, 77. p.) – Kordé K. 7, Szabó A. 6. Edző: Benkovics Attila.
TÖRÖKBÁLINT: Végh K. 6 (Zagyva B. 3, a szünetben) – Király M. 3, Mondok R. 2, Mogyorósi Z. 2, Molnár Á. 2 (Nagy Á. 2, a szünetben) – Mikei M. 2 (Nyikos B. 3, 56. p.) – Füzesi Z. 2, Kablawi M. 2, Pipó K. 2, Varga Gy. 2 (Szőllősi L. 0, 74. p.) – Németh K. 2 (Konkoly Cs. 6, a szünetben). Edző: Pop Richárd.
GÓL:
Kordé K. (2), Szegedi R., Szabó A., Kovács B., Szalai J.
SÁRGA LAP:
Szabó A., ill. Mogyorósi Z., Mikei M., Mondok R.
BENKOVICS ATTILA:
– Jó formában lévő csapatot sikerült helyenként tudatos játékkal legyőznünk. A játék képe alapján Pop Richárd kollégám is hasonló problémákkal küzd, mint mi, mert bennünket is a szélsőséges, sokszor kétarcú teljesítmény jellemez. Maradt még adósságunk a hazai szurkolókkal szemben, akik a pillanatnyi helyezésünknél sokkal többet érdemelnek, nagyon remélem, az utolsó hazai mérkőzésen az önmagunkkal szemben támasztott igény a többre és jobbra fogja jellemezni a munkánkat.
POP RICHÁRD: – Jó, hogy már csak egy meccs van hátra.

Diósd – Százhalombatta
2–0 (2–0)
Diósd, 150 néző. Vezette: Nemes D. (Kiss B., Laczó B.)
DIÓSDI TC: Sebestyén I. 8 – Hankó K. 8, Probáld A. 8, Csibrik Gy. 8, Mikei B. 7 (Vida P. 7, 52. p.) – Pásztor D. 8, Irházi D. 7 (Gyulay G. 0, 62. p.), Zana D. 8 – Németh K. 8 (Szigeti D. 0, 71. p.), Waller A. 9, Iszak R. 7 (Simon B. 7, 55. p.). Edző: Polákovics Attila.
SZÁZHALOMBATTAI VUK SE: Koplányi K. 7 – Spáczai D. 7, Schneider D. 7, Károlyi Cs. 7, Kis G. 6 (Tőkés Zs. 0, 67. p.) – Tóth Á. 6 (Petrovics Á. 0, 63. p.), Fülöp N. 6 – Tóth N. 7, Sipos G. 6, Illés Á. 6 – Kiss K. 6 (Nagy H. 6, 55. p.). Edző: Károlyi Gábor.
GÓL:
Waller A. (2).
SÁRGA LAP:
Irházi D., Hankó K., ill. Tóth N., Fülöp N., Petrovics Á.
POLÁKOVICS ATTILA: – Biztosra veszem, hogy a következő szezon meghatározó csapata lesz a ’battai egyesület, hiszen jól felkészített fiatalok és rutinos játékosok megfelelő elegyével rendelkeznek. Irigylésre méltó, ahogy a Százhalombattai VUK SE, mint HELYI utánpótlás egyesület működik, lehet ezt így is sikeresen csinálni, ékes bizonyítékai az amatőr futballnak. A szurkolóink megint kitettek magukért, ezért nagyon hálásak vagyunk nekik. Az út végén járunk, ami nem volt rövid, de, hogy mi van az ajtó mögött, azt csak hétvégén fogjuk megtudni. Sok sikert kívánok a Százhalombattának a záró fordulóra. 
KÁROLYI GÁBOR: – Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk a listavezetővel, az első három gólhelyzetet mi alakítottuk ki, de ezek kimaradtak. Egy ellentámadásból betalált a Diósd, majd az első félidő utolsó percében sikerült megduplázniuk az előnyüket. A szünet után kicsit hátrébb húzódtak, mindent megtettünk a szépítésért, de a mostani támadójátékunkkal ennyire futotta. Vasárnap véleményem szerint az egyik legjobb csapattal találkoztunk, gratulálok a Diósdnak, szerintem megérdemelten nyerik meg a bajnokságot.

 

A Tápióság – Dunaharaszti II. (4–1) mérkőzést május 23-án, csütörtökön játszották.

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (29. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (29. forduló, 2023/2024.)

A 29. forduló válogatottja

Gerstenbrein G. (Újhartyán) 9 – Dobra A. (Ócsa) 9, Csibrik Gy. (Diósd) 8, Szegedi R. (Alsónémedi) 7, Moery M. (Tápiószecső) 9 – Gáspár A. (Halásztelek) 7, Major P. (Ócsa) 9, Szalai J. (Alsónémedi) 7, Szepesi B. (Abony) 8 – Tóth H. (Újhartyán) 9, Waller A. (Diósd) 9.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27687/29.html

Címlapfotó: A Tápiószecső nyert ‘Szentmártonban, ezzel nehéz helyzetbe hozta az Aranyszarvast. (Forrás: Tápiószecső FC Facebook-oldal.)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!