Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A szigetújfalui és a szigetbecsei öregfiúk mérkőzéssel tisztelegtek Méri Zoltán emléke előtt

Emlékmérkőzés Méri Zoltán tiszteletére

Noha Szigetújfalun már évek óta nincsen szervezett, azaz bajnoki versenyrendszer keretei között zajló labdarúgóélet, az utánpótlásnevelés két edzővel jelenleg is zajlik. Az ő részvételükkel is a helyi egyesület szervezésében még április 27-én, szombaton emlékmérkőzésre került sor a Szigetújfalu és a szomszédvár, Szigetbecse öregfiú csapatai között.

A két korábbi nagy rivális az egymás elleni találkozójával a 2023-ban, 54 éves korában elhunyt Méri Zoltánról kívánt méltó módon megemlékezni, aki pályafutása során mindkét együttesben megfordult. A gólokban gazdag, színvonalas, a régi szép időket megidéző találkozót végül a házigazda Szigetújfalu (sárga mezben) 4–3-ra nyerte meg a Szigetbecsével (zöld-fehérben) szemben. A mérkőzést követő ünnepélyes díjátadón Kaltenecker Gábor, Méri Zoltán egykori edzője, valamint a néhai futballista testvérei, Méri Jenő és Méri Csaba adták át a Méri-kupát és az emléklapokat a résztvevőknek.

A házigazda Szigetújfalu egy góllal nyert az emlékmérkőzésen
A házigazda Szigetújfalu egy góllal nyert az emlékmérkőzésen

A fiatalon elhunyt Méri Zoltán 1979-től 1997-ig Szigetbecsén, ezt követően pedig Szigetszentmártonban futballozott, ahol bajnoki címet is szerzett. Két éven át Szigetújfalun is játszott, emellett szerepelt még Makádon, Ráckevén, a Dunaharaszti old boys, valamint a kiemelt bajnokságban szereplő a Szentlőrinci AC öregfiúcsapatának színeiben is.

A Szigetbecse is összeállt egy mérkőzés erejéig
A Szigetbecse is összeállt egy mérkőzés erejéig

Kovácsné Tóth Györgyi, az emlékmérkőzést szervező Szigetújfalu KSE elnökhelyettese így emlékezett vissza egykori játékosukra: – Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy megrendezhettük ezt a mérkőzést Méri Zoli emlékére, akinek az élete jó példa volt arra, hogy a nehézségekből is fel lehet állni és képesek vagyunk tovább harcolni. Számára a sport nemcsak az eredményekről, a gólokról, hanem egyben az emberi kitartásról, az emberségességről és a példamutatásról egyaránt szólt. Bízom benne, hogy sikerült méltó módon megemlékeznünk Zoliról, és aki eljött erre a mérkőzésre, remélhetőleg hasonlóképpen gondolja mindezt…

Címlapfotó: A szigetújfalui és a szigetbecsei öregfiúk mérkőzéssel tisztelegtek Méri Zoltán emléke előtt (forrás: Kovácsné Tóth Görgyi)

Méri Zoltán fiatalon, mindössze 54 évesen hunyt el 2023-ban
Méri Zoltán fiatalon, mindössze 54 évesen hunyt el 2023-ban

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!