Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Fót I. öregfiúk pontveszteség nélkül nyerték csoportjuk bajnokságát

Hibátlan, százszázalékos szezont zárt a Fót I.

Nem éppen megszokott, hogy egy településen mindjárt három öregfiúcsapat is egymással párhuzamosan működjön, ám Fóton bebizonyították, ez is megvalósítható, méghozzá nem is akármilyen eredményekkel. A Fót Sportegyesület színeiben immár két együttes szerepel ebben a korosztályban, és rajtuk kívül városi rivális Kisalag is versenyeztet a pontvadászatban. A Fót I. a Nyugati csoportját százszázalékos teljesítménnyel, az összes, azaz 16 mérkőzését megnyerve meggyőző fölénnyel végzett a tabella élén. A jövő heti Bajnokok Tornáját megelőzően az együttes játékos-edző párosának egyik tagjával, Juhász Csabával (a képen) beszélgettünk.

– Kérem, meséljen a futballmúltjáról! Hogyan került a fóti öregfiúk élére?
– Már 45 éve játszom igazolt labdarúgóként. Gyermekként az első klubom a Dunakeszi Kinizsi volt, innen a Vasutasba, majd később Fótra kerültem. Később játszottam még Maglódon, valamint a „blaszhoz” tartozó saját egyesületünkben is. Lassan 20 éve szerepelhetek öregfiú korosztályban, először a Dunakeszi Kinizsi, majd annak megszűnése után kerültem Fótra, ahol 2012 óta játszom. A tavalyi szezonban vettük át a csapatot Király Istvántól, jelenleg Csuka Gergely látja el az edzői feladatokat, de mivel ő jóval többet játszik nálam, így az olyan „hálás” feladatok, mint például a cserék koordinálása, rám maradnak.
– Mekkora létszámú kerettel dolgozhat? Kik alkotják a jelenlegi együttest?
– Jelenleg 25 főből áll a keretünk, a játékosok nagy része Fótról és Dunakesziről való, sokan jöttek át amikor megszűnt az akkori csapatunk Dunakeszin. Két labdarúgónk pedig budapesti, ők ismerősök által kerültek hozzánk. Életkor tekintetében eléggé széles skálán mozgunk, a legfiatalabbak Sütő Zoltán és Katona Máté a maguk 34 évével; Marton József pedig a legidősebb, ő idén töltötte be a 62. életévét.

Juhász Csaba optimista a jövőt illetően
Juhász Csaba optimista a jövőt illetően

– Hogyan képzeljük el egy átlagos hetüket? Mikor vannak edzéseik és átlagosan hányan vesznek részt ezeken?
– Rendszerint hétfőnként játszottuk a bajnoki mérkőzéseket, péntekenként pedig az edzésen, az összetartáson volt a hangsúly. Az edzések létszáma változó, amennyiben nem voltunk elegen a nagypályás játékhoz, akkor kispályán gyakoroltunk. Nagyon sokat segített az új műfüves pálya megépítése, mivel így a korábbiakhoz hasonlóan nemcsak délután, hanem későbbi időpontokban is meg tudjuk tartani a felkészülést, így magasabb létszámban is tudunk jelen lenni.
– Milyen célt tűztek ki maguk elé a bajnokságot megelőzően? Számítottak ilyen eredményes szereplésre?
– Mindenképpen bajnokságot szerettünk volna nyerni, de a hibátlan szezon ősszel nem szerepelt a céljaink között. A keret tagjai idén rengeteg energiát fektettek a jó szereplésbe, mindenki úgy alakította és szervezte a dolgait, hogy minél több összetartáson és mérkőzésen tudjon jelen lenni. A tavalyi szezonban a Szentendre 22 meccséből 19 győzelem mellett mindössze három döntetlent jegyzett, így nem mondhatjuk, hogy könnyű dolgunk volt.

A jól megérdemelt aranyérmeket Benkő Tamás (a képen elöl), az MLSZ Pest vármegyei igazgatója adta át
A jól megérdemelt aranyérmeket Benkő Tamás (a képen elöl), az MLSZ Pest vármegyei igazgatója adta át

– Egy ilyen nem mindennapi, százszázalékos teljesítménnyel megnyert évad után milyen újabb motivációjuk lehet a jövőben?
– A jövő héten hazai pályán, Fóton kerül sor a Bajnokok Tornájára, így mindenféleképpen a győzelem a célunk. Ahogy már korábban említettem, vannak „fiatalabb” játékosaink, akik remekül beépültek, így a következő szezonokban is szeretnénk minél több bajnoki címet begyűjteni, velük hosszabb távon is biztosított lehet a jó szereplés, velük akár még tíz évig is topon lehetünk. Szeretném külön is megemlíteni, hogy mindenki pozitívan áll hozzánk és támogat minket, legyen szó itt akár az önkormányzatról, akár Kapitány Zoltán elnök úrról, aki egyébként maga is játszik a csapatban.

A Fót I. eredményei a 2023/2024-es szezonban a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság Nyugati csoportjában:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27793/18/270241.html

Címlapfotó: A Fót I. öregfiúk pontveszteség nélkül nyerték csoportjuk bajnokságát (forrás: Kapitány Zoltán)

A bajnoki cím tiszteletére 12 év után kékre cserélte a korábbi csíkos mezét a fóti csapat
A bajnoki cím tiszteletére 12 év után kékre cserélte a korábbi csíkos mezét a fóti csapat

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!