Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Törökbálinti győzelmével lett bajnok a Diósd (Forrás: Merkl Norbert)

Nagy hajrában a Diósd szerezte meg a bajnoki címet

Szoros versenyfutás jellemezte a szezon nagy részében a Diósd és az Aranyszarvas küzdelmét az elsőségért, amelyben sokáig az Újhartyán is tartotta velük a lépést, ám záráskor végül a Pest Vármegyei Kupában ezüstérmes DTC lett a befutó, Polákovics Attila együttese az ugyanis az utolsó fordulóban a papírformának megfelelően Törökbálinton aratott magabiztos, 3–0-s győzelmet. Hiába hozta tehát a kötelezőt a már kiesett Üllő otthonában az Aranyszarvas, Fülöp Lajoséknek ezúttal ez csak a 2. helyre volt elegendő. A Ráckeve a Halásztelek elleni 4–1-e sikerrel tette fel a koronát a tavaszi remeklésére, amelynek jutalma értékes bronzérem lett a szezon végeztével. Későn ébredt az alsóházhoz tartozó Ócsa, amely már háromgólos hátrányban is volt Tápiószecsőn, Kövér István csapata a hajrában szerzett két találattal innét zárkózott fel, de a pontszerzésre már nem futotta az erejéből.

PEST VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY, DÉLI CSOPORT

30. forduló

Alsónémedi – Dunaharaszti II.
4–0 (1–0)
Alsónémedi, 50 néző. Vezette: Kósa G. (Ferenczi D., Bíró Zs.)
ALSÓNÉMEDI SE: Simon B. 7 – Szlovicsák A. 6 (Bartha Krisztián, 0, 63. p.), Kristály D. 8, Szegedi R. 7, Varga Z. 6 (Bartha Kristóf 6, a szünetben) – Laczkó I. 7, Kovács B. 6, Szalai J. 7, Szabó A. 6 (Majoros T. 0, 77. p.) – Kordé K. 7, Szemán L. 7. Edző: Benkovics Attila.
DUNAHARASZTI MTK II.: Sófalvi N. 6 – Szederkényi Á. 6, Márton N. 6, Szőke K. 6, Lengyel K. 6 – Mayer V. 6, Bíró Zs. 6 (Németh B. 6, a szünetben), Landsmann D. 6 (Béla S. 6, a szünetben), Kiss D. 6 (Reibl B. 6, a szünetben) – Quanaj L. 6 (Tóth P. 6, a szünetben), Hegyes Z. 6 (Németh D. 0, 69. p.). Edző: Farkas János.
GÓL:
Laczkó I., Kordé K., Szemén L., Szalai J.
SÁRGA LAP: Szabó A., Szegedi R., ill. Szederkényi Á., Mayer V.
BENKOVICS ATTILA: – Nem szabad a számok fényében értékelni a mérkőzést, mert az eredmény nem tükrözi a vissza a valóságot. Jól felkészített, lendületes, fiatal csapattal szemben a rutin billentette felénk a mérleg nyelvét. Többször éltünk át meleg pillanatokat a saját kapunk előtt és nem mindig rajtunk múlt, hogy érintetlen maradt a hálónk. Maga a játék kifejezetten szórakoztató és mindkét együttes számára fejlődést teremtő volt, ezért jár az elismerés a vendég és a hazai játékosoknak egyaránt! 
UGHY MÁRK, a Dunaharaszti I. edzője (Farkas János távollétében): – Ezen a mérkőzésen sok fiatal és tehetséges labdarúgót láttam játszani a felnőtt bajnokságban, úgy gondolom, játékban nem volt ekkora különbség a két csapat között, a helyzetkihasználásban igen, ezért gratulálok az Alsónémedinek! Jó pihenést kívánok a játékosoknak!

Abony – Újhartyán
3–3 (2–1)
Abony, 150 néző. Vezette: Berkes I. (Bornemissza M., Németh K.)
ABONYI KID FC: SZABÓ MILÁN 10 – Kovács B. 8, Németh Gy. 6, Kállai R. 6, Varga B. 7 – Molnár G. 6, Angyal L. 7 (Baksa M. 0, 62. p.) – Lendvai Z. 7, Kállai I. 8, Szepesi B. 8 (Mátyás B. 0, 84. p.) – Molnár B. 6. Edző: Némedi Tivadar.
ÚJHARTYÁN VSE: Gerstenbrein G. 8 – Delea Zs. 8, Danyis A. 7, Farkas Cs. 7 (Luksaik D. 0, 72. p.), Farkas Zs. 7 – Fodor G. 7 (Mráz I. 0, 72. p.), Márton Zs. 7, Rutterschmid R. 7, Tóth D. 9, Sztancs G. 7 – Tóth H. 7. Edző: Surman István.
GÓL:
Kállai I., Kovács B., Szepesi B. (11-esből), ill. Tóth D. (2), Delea Zs.
SÁRGA LAP: Németh Gy., Kállai R., Baksa M., Némedi T. (edző), ill. Fodor G., Tóth D., Tóth H., Surman I. (edző).
NÉMEDI TIVADAR: – Igazi közönségszórakoztató meccs volt, mindkét oldalon kiváló kapusteljesítménnyel. Összességében igazságos volt a pontosztozkodás, kis túlzással akár 10–10 is lehetett volna a végeredmény. Az újhartyániakkal már az idegenbeli mérkőzésen kialakult egyfajta kölcsönös tisztelet egymás iránt, a mérkőzés után tovább erősítettük a közös sportkapcsolatokat. Nagyon fárasztó éven vagyunk túl, de ami a legfontosabb: azokat a célokat, amelyeket a csapattal vállaltunk, maradéktalanul teljesítettük. Szombaton, illetve vasárnap ezt méltóképpen meg is ünnepeltük. Mindenkinek kellemes pihenést kívánok, nekünk több okból is van mit kipihenni.
SURMAN ISTVÁN: – Szeretném megköszönni a csapatomnak, a vezetőinknek, a szurkolóinknak, a második számú gárdánknak és mindenkinek, aki dolgozott értünk és szorított nekünk az idei szezonban! Köszönjük szépen az abonyi klubnak a korrekt játékot, a vacsorát és a vendégszeretetüket, igazán példaértékű, sok sikert kívánok nekik a jövőben! A mérkőzés döntetlen lett, így alakult, lehetett volna jobb, de rosszabb is. Mindenkinek jó pihenést kívánok! Gratulálok a Diósdnak a bajnoki címhez!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (30. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (30. forduló, 2023/2024.)

Törökbálint – Diósd
0–3 (0–1)
Törökbálint, 250 néző. Vezette: Kovács B. (Pető T., Báder M.)
TÖRÖKBÁLINT: Végh K. 6 – Nyikos B. 6 (Király M. 4, a szünetben), Gáspár P. 5 (Németh K. 0, 64. p.), Berzéki G. 8, Molnár Á. 7 – Füzesi Z. 6, Mikei M. 6, Mondok R. 6, Varga Gy. 7 – Kablawi M. 6, Mogyorósi Z. 6. Edző: Pop Richárd.
DIÓSDI TC: Sebestyén I. 8 (Pintér L. 0, 86. p.) – Hankó K. 8, Probáld A. 8, Csibrik Gy. 8, Mikei B. 8 (Miseta R. 0, 86. p.) – PÁSZTOR DÁNIEL 10, Vida P. 9 (Gyulay G. 0, 82. p.), Zana D. 8 (Pulik M. 0, 86. p.) – Németh K. 8 (Páles T. 0, 90. p.), Szigeti D. 8 (Czakó Zs. 0, 79. p.), Iszak R. 8 (Simon B. 0, 84. p.). Edző: Polákovics Attila.
GÓL: Vida P. (2), Zana D.
SÁRGA LAP:
Füzesi Z., Nyikos B., Mondok R., ill. Pásztor D., Németh K., Hankó K.
POP RICHÁRD: – Nagyon sok gonddal küszködtünk végig a szezon során, kezdve a sérülésekkel, folytatva azzal, hogy a csapatunkban a támadójátékosok az előző szezonhoz képest alulteljesítettek. A 32 rúgott gól ugyanis nagyon kevés, főleg ebben az osztályban, ahol azért nem a világ legjobb védői játszanak, ezen mindenképp változtatni kell a jövőben. A mérkőzéssel kapcsolatban annyit, stabil védekezésből indultunk ki, ültek is a kontráink, de sajnos nem értünk úgy oda a Diósd kapujához. Ami az egész évadunkat jellemezte, jött az egyéni taktikai hiba és hátrányba kerültünk. A szünet után a játékosok már kevésbe tartották be a taktikai utasításokat, amiket az öltözőben megbeszéltünk, ezért a Diósd sokkal több helyzetet tudott kialakítani a második félidőben és le is zárták a mérkőzést. Gratulálok a bajnoki győzelmükhöz! Köszönöm szépen az elmúlt másfél évet, amit a felnőtteknél eltölthettem, sokat tanultam, de a jövőben nagy változásoknak kell végbemennie, hogy ez folytatódjon.
POLÁKOVICS ATTILA: – Nehéz utat tettünk meg, amely tele volt kihívásokkal a pályán és azon kívül is, de elsőként szakítottuk át a célszalagot, most pedig elértünk egy szakadékhoz, ahol várjuk, megépül-e a híd, hogy át tudjunk rajta kelni. Itt is szeretném megköszönni azt a rengeteg támogatást, amit a szurkolóinktól egész évben kaptunk, különösen a „THE CREW” nevű szurkolói csoporttól, akik mindenhol velünk voltak, vannak és lesznek. A legnagyobb köszönet ezeknek a srácoknak jár, akik idén a Pest vármegyei labdarúgás minden szépségét megtapasztalhatták, hiszen részt vettünk egy csodálatos rendezésű kupadöntőn, hétvégén pedig feltették a munkájukra a koronát. A szombati mérkőzésen nem az volt a kérdés, melyik a jobb csapat, hanem inkább az, győzelmi kényszer alatt hogyan tudunk futballozni. Úgy gondolom, büszkék lehetünk, hiszen három év alatt két bajnoki címet, illetve Bajnokok Tornáját nyertünk, szereztünk egy második helyet és játszottunk egy kupadöntőt. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben bármilyen részt vállalt, különösen barátomnak és segítőmnek, Merkl Norbertnek, hiszen nélküle a diósdi futball már nem lenne a térképen. Jó pihenést szeretnék kívánni a csapatoknak, vezetőknek, valamint az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság minden munkatársának!

 

Ráckeve – Halásztelek
4–1 (2–0)
Ráckeve, 120 néző. Vezette: Kamal N. (Richter B., Laczó B.)
RÁCKEVE VAFC: Matus T. 7 – Novák L. 7 (Agócs G. 0, 74. p.), Turcsán P. 7, Buhály G. 8, Hári J. 7 – Kuklis K. 8 (Áj D. 7, 57. p.), Papp D. 8 – Kalina M. 7 (Geiger N. 0, 67. p.), Papp Zs. 7 (Zsiga P. 0, 67. p.), Benczúr B. 7 (Tajti K. 7, a szünetben) – Mucsi Zs. 8. Edző: Podruzsik József.
HALÁSZTELKI FC: Tóth B. 5 – Nádas K. 5, Kardos F. 5 (Lázár M. 0, 88. p.), Szabó V. 6, Kulcsár Z. 5 – Jánvári K. 6, Szabó B. 6 (Novakov D. 6, 60. p.), Semsei M. 4 (Bodnár D. 6, a szünetben) – Tóth Á. 5 (Bathó Á. 0, 86. p.), Kaizer J. 5 (Tóth Sz. 0, 69. p.), Márfi D. 5. Edző: Béky Gábor.
GÓL:
Mucsi Zs. (2, az elsőt 11-esből), Benczúr B., Geiger N., ill. Kulcsár Z.
SÁRGA LAP: Kardos F., Kaizer J., Nádas K., Kulcsár Z., Márfi D., Tóth Á.
PODRUZSIK JÓZSEF: – Magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán, mindkét játékrészben szereztünk két gólt, megvolt a megfelelő labdabirtoklás és a stabil védekezésünkből jól építettük fel a támadásainkat. Gratulálok a srácoknak a bronzéremhez, valamint a tavaszi első helyezéshez! Rendkívül fegyelmezetten, motiváltan és nagy munkát beletéve csinálták végig a tavaszi idényt. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített és támogatást adott számunkra. Jó pihenést és jó szurkolást kívánok mindenkinek az Európa-bajnokságra!
BÉKY GÁBOR: – Az első félidőben tompán és akarat nélkül játszottunk. A szünetben próbáltam nagyobb fokozatra kapcsolni a társaságot, talán egy fokkal sikerült, de ez most ennyire volt elég. Ennél sokkal többet tudunk, egy-két dologgal kapcsolatban pedig inkább csöndben maradok. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (30. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (30. forduló, 2023/2024.)

Tápiószecső – Ócsa
3–2 (2–0)
Tápiószecső, 80 néző. Vezette: Resch N. (Horváth B., Schenk H.)
TÁPIÓSZECSŐ FC: Mészáros M. 7 – Surányi D. 8, Kiss Á. 7, Németh Sz. 7 (Habram B. 7, 36. p.), Németh I. 7 – Juhász B. 7, Erdélyi Zs. 8 – Utasi Balázs 7, Dinnyés D. 7 (Kovács G. 0, 73. p.), Nagy B. 8 – Kelemen D. 8. Edző: Majzik Bence.
ÓCSA VSE: SZÖLLŐSI NORBERT 10 – Király K. 5 (Alberti T. 8, a szünetben), Nagy G. 8, Györvári T. 7, Dobra A. 6 (Tóth A. 0, 63. p.) – Pekker G. 7 (Kreisz V. 0, 63. p.), Béres K. 6, Major P. 8, Mészáros R. 6 (Wilhelm A. 7, 58. p.) – Katona Á. 6 (Kiss D. 0, 68. p.), Huszár V. 7 (Marczinák A. 0, 79. p.). Edző: Kövér István.
GÓL:
Nagy B., Surányi D. (11-esből), Kelemen D., ill. Huszár V. (11-esből), Kreisz V. (11-esből).
SÁRGA LAP: Erdélyi Zs., ill. Mészáros R., Huszár V., Kiss D., Győrvári T.
KIÁLLÍTVA: Kövér I. (edző) a 31. percben (a játékvezető megsértéséért).
MAJZIK BENCE:
Megérdemelt győzelemmel zártuk a bajnokságot, köszönöm csapatomnak az idei szezont! Remélhetőleg, jövőre komolyabb célokért is tudunk majd küzdeni. Gratulálok a Diósd bajnoki címéhez! További sok sikert kívánok az Ócsának!
FORGÁCS GERGELY, az Ócsa technikai vezetője: – Nem is mondanék inkább semmit sem a játék színvonaláról, a körülményekről, sem pedig a játékvezetésről… Rendkívül boldogok vagyunk viszont, hogy a célkitűzésünket teljesítettük, a sok kételkedő és vészjósló vélemény ellenére sikeresen meghosszabbítottuk a „megye-kettes” tagságunkat. Kis pihenő után készülünk az őszi folytatásra, megyünk tovább! Szurkolóinknak köszönjük az egész szezonbeli támogatást. Hajrá, Ócsa, Hajrá, Mi!

Üllő – Aranyszarvas
1–3 (0–1)
Üllő, 50 néző. Vezette: Kiss T. (Somogyi G., Takács B. F.)
ÜLLŐI SE: Koksa P. 7 – Tamás F. 5, Takács R. 5 (Birta I. 0, 75. p.), Simtchatcha S. 5, Barta D. 5 – Oláh E. 6, Bartha M. 6, Lantos I. 5 – Kunovics D. 6, Tanyi G. 7, Gergely T. 7. Játékos-edző: Lantos István.
ARANYSZARVAS SE (TÁPIÓSZENTMÁRTON): Szabó G. 7 – Szabó K. 6 (Szabó Z. 7, 57. p.), Krajcz M. 7 (Palotai B. 0, 77. p.), Makrai L. 8, Svet M. 7, Kovács R. 6 (Turóczi M. 6, 60. p.) – Bagó P. 7, Laczkó G. 6 (Varró Cs. 0, 74. p.), Kovács M. 7 (Németh M. 0, 74. p.) – Nagy Gergő 7 (Cseh S. 6, 60. p.), Németh D. 6. Edző: Fülöp Lajos.
GÓL:
Tanyi G., ill. Bagó P., Kovács M., Laczkó G.
SÁRGA LAP: Gergely T., Kunovics D., ill. Kovács M., Nagy Gergő.
LANTOS ISTVÁN: – Az elején volt két ziccerünk és egy felső kapufánk, jól is játszottunk, de a gólt nem mi szereztük. A végén még voltak lehetőségeink, kapufa és ziccerek, de csak a szépítésre futotta az erőnkből. Nagyrészt a vendégek akarata érvényesült, így megérdemelten döntötték el javukra a mérkőzés kimenetelét. Gratulálunk az Aranyszarvasnak, a Diósd csapatának pedig a bajnokság megnyeréséhez! Jó pihenést mindenkinek!
FÜLÖP LAJOS: – Első körben szeretnék gratulálni a Diósdnak a bajnoki címhez! A mérkőzést lehoztuk és véleményem szerint megérdemelten nyertük meg. Volt helyzet és kapufa itt is, ott is, de ezúttal ennyivel talán jobbak voltunk. Hosszú és fárasztó év volt. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Százhalombatta – Páty-HelloParks
0–0
Százhalombatta, stadion, 100 néző. Vezette: Tamás A. (Borbély M., Stefkó D.)
SZÁZHALOMBATTAI VUK SE: Koplányi K. 7 – Spáczai D. 7, Schneider D. 7, Károlyi Cs. 7, Kis G. 7 (Tőkés Zs. 0, 84. p.) – Tóth Á. 6, Petrovics Á. 6 (Nagy H. 6, 59. p.) – Tóth N. 6, Sipos G. 6 (Soczó K. 0, 86. p.), Illés Á. 6 (Godena G. 6, 59. p.) – Kiss K. 6. Edző: Károlyi Gábor.
PÁTYI SE-HELLOPARKS: Vaczó P. 7 (Román V. 7, a szünetben) – Pankotai K. 7–2=5, Homoki M. 7, Erdei R. 7, Garamvári M. 7 – Auer M. 7, Sprinzeisz D. 8, Zachán A. 7 (Császár Z. 6, 55. p.) – Homoki A. 7 (Bábik T. 0, 62. p.), Tessedik K. 7 (Gulyás B. 0, 74. p.), Valentics M. 7 (Fasching M. 0, 89. p.). Edző: Sprinzeisz Zoltán.
SÁRGA LAP:
Kiss K., Nagy H., ill. Auer M., Homoki M., Császár Z., Gulyás B.
KIÁLLÍTVA: Pankotai K. a 91. percben (második sárga lap után).
KÁROLYI GÁBOR: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, az első félidőben ellenfelünknek és nekünk is volt több lehetőségünk a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. Szünet után kitámadtunk, beszorítottuk a vendégeket a kapujuk elé, így nekik csak a kontrák maradtak. Több esélyünk is volt, hogy megszerezzük a találkozó egyetlen gólját, ebben mindenképp fejlődni kell jövőre, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük. Jó pihenést kívánok a fiúknak!
SPRINZEISZ ZOLTÁN: – Jó iramú, lendületes és küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami akár 4–4 is lehetett volna. Igazából szeretnék gratulálni és köszönetet mondani a Pátyi Sportegyesület vezetőségének, játékosainak, támogatóinak, szurkolóinak és gondokainak az egész éves teljesítményükhöz! Újoncként szép eredményt értünk el a „megye-kettőben”. Szeretném továbbá megköszönni a Pest Vármegyei Igazgatóságnak, a játékvezetőknek, a Sportszelet Online-nak, ellenfeleink vezetőiknek, kollégáinak, gondnokainak, hogy egész évben színvonalas pályákon, jó hangulatú és sportszerű mérkőzéseket tudtunk normális játékvezetés mellett játszani. Mindenkinek szép nyarat kíván a Pátyi SE!

Az Albertirsa – Tápióság (1–3) mérkőzést május 29-én, szerdán játszották.

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (30. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (30. forduló, 2023/2024.)

A 30. forduló válogatottja

SZABÓ MILÁN (Abony) 10 – Kovács B. (Abony) 8, Kristály D. (Alsónémedi) 8, Buhály G. (Ráckeve) 8, Kis G. (Százhalombatta) 7 – PÁSZTOR DÁNIEL (Diósd) 10, Vida P. (Diósd) 9, Sprinzeisz D. (Páty) 8, Tóth D. (Újhartyán) 9, Nagy B. (Tápiószecső) 8 – Mucsi Zs. (Ráckeve) 8.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27687/30.html

Címlapfotó: Törökbálinti győzelmével lett bajnok a Diósd (Forrás: Merkl Norbert)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!