Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Az Albidok-Kartal pontveszteség nélkül lett aranyérmes

Százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok az Albidok-Kartal

Imponáló és párját ritkító módon százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot és jutott fel a harmadik vonalba az Albidok-Kartal a Pest vármegyei IV. osztály, Északkeleti csoportjában. Rozman Sándor legénysége valamennyi találkozóját megnyerve végzett az élen, 19 (!) ponttal megelőzve az osztályozót játszó Galgagyörk legénységét. Az Albidok esetében abszolút igaz lehet a megállapítás: számukra aligha jelent végállomást III. osztály, ahol ősszel kezdhetik majd meg a szereplésüket.

– Ahogy mondani szokták, rajt-cél bajnoki címet szerzett az Albidok-Kartal a csoportjában. Az őszi, akkor még „csak” kilencpontos előnyüket a végére tizenkilencre növelték. Milyen célt tűztek ki maguk elé a tavaszi idényben?
– A célunk egyértelműen az volt, hogy pontveszteség nélkül nyerjük meg a bajnokságot, ami sikerült is. Ehhez a nem mindennapi eredménysorhoz ezúton is gratulálok a csapat minden egyes tagjának!
– Nyilván sok kitűnő teljesítmény akadt az együttesében a nemrég véget ért szezonban. Egyénileg kiket tudna kiemelni a játékosai közül?
– Minden játékosomat ki szeretném emelni, hiszen az összes mérkőzésen valamennyien arra fókuszáltak, hogy megfeleljünk a célunknak és ne veszítsünk pontot. Az Albidok FC egy család, mentálisan rendkívül erősek vagyunk. Mindenképpen megemlíteném Kész Tibort, aki a csapatunk vezéregyénisége, a valaki, ő mindenképpen megérdemli az elismerést, az egész közösségünk szorított neki, amikor a magyar válogatott tagjaként kint járt Szarajevóban, minifoci Európa-bajnokságon.

 

Olyanok, mint egy nagy család, az egységre bátran alapozhatnak a jövőben is
Olyanok, mint egy nagy család, az egységre bátran alapozhatnak a jövőben is

– Egy ekkora fölénnyel, százszázalékos teljesítménnyel megnyert szezon közben volt olyan ellenfelük a mezőnyben, amelyik legalább egy kicsit megnehezítette a dolgukat?
– A 18. fordulóban, az Acsa elleni idegenbeli 90 perc volt az egyetlen olyan mérkőzés, ahol nem vezettünk már az első félidőben. A vége 2–0 lett a javunkra, hozzáteszem, ezen a mérkőzésen is megérdemelt győzelmet arattunk.
– Az nyilvánvaló, hogy az Albidok gárdája sokkal magasabb szinte(ke)n is megállná a helyét. Hosszabb távon meddig szeretnének (f)eljutni?
– Minden nagyképűség nélkül mondhatom, stabil és erős a keretünk. A téli felkészülés során ennek megfelelő mérkőzéseket kötöttünk le NB III-ban, illetve vármegyei I. osztályban szereplő klubok ellen. Maximálisan elégedett voltam a Sényőn elért 1–1-es döntetlennel, ezt követően Pest, valamint Heves I. osztályú együtteseket sikerült legyőznünk, a Budafok II. ellen pedig vállalható, 1–0 vereséget szenvedtünk. Vannak céljaink, viszont mindig csak az adott osztályú bajnokság megnyerésére fogunk fókuszálni, ahol éppen szerepelünk…

Csank János mesteredzővel, egykori szövetségi kapitánnyal is kiváló kapcsolatot ápol az elmúlt szezonban Kartalon futballozó klub
Csank János mesteredzővel, egykori szövetségi kapitánnyal is kiváló kapcsolatot ápol az elmúlt szezonban Kartalon futballozó klub

– Várható a keret átalakítása, új labdarúgók érkezése a nyári átigazolási időszakban?
– Legfeljebb csak minimális mértékben, ugyanis az keretünk teljes egészében együtt marad, legfeljebb egy-két új futballista érkezése várható a nyári szünetben.
– Az Albidok mikor kezdi el a felkészülést a következő szezonra és mit tervez a nyári időszakban?
– Július 2-án, kedden kezdjük meg a felkészülést, amelynek a programjában heti három edzés, illetve két gyakorló mérkőzéssel. Akárcsak télen, ezúttal is megpróbálunk magasabb osztályokban, NB III, illetve vármegyei I. osztályú ellenfelekkel játszani. Az előzetes tervek szerint nyáron megmérkőzünk a Kecskemét II., az Energia-Gyöngyös, a Jászberény, a Százhalombatta és a Cegléd gárdájával is. Ezúton is nagyon szépen köszönjük az egész csapat nevében Eötvös József elnök úrnak az egész éves támogatását! Hajrá, Albidok!

Az Albidok-Kartal eredményei a 2023/2024es szezonban a Pest vármegyei IV. osztály, Északkeleti csoportjában és a bajnokság végeredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27691/22/267435.html

Címlapfotó: Az Albidok-Kartal pontveszteség nélkül lett aranyérmes (forrás: Rozman Sándor)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!