Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Színvonalas szervezés és fair play jellemezte végig a tornát

Bajnokok Tornája: Budakeszi tornagyőzelem Dunakeszin az U15-ösöknél

Június 16-án, vasárnap Dunakeszin, a Magyarság-sporttelepen került sor az U15-ös korosztály számára megrendezett, a 2023/2024-es évadot lezáró Bajnokok Tornájára, amely végül a Budakeszi Labdarúgó Akadémia elsőségével ért véget. Másodikként a házigazda Dunakeszi II., a harmadik helyen pedig a Tura együttese végzett.

A torna végén a serlegeket és az okleveleket az MLSZ PVMI képviseletében Király-Pártos János szövetségi ellenőr adta át a résztvevőknek.

A torna eredményei:
Dunakeszi II. – Tura 3–0 (1–0)
GÓL: Kovács M., Feleki B., Mag B.
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29290/1/1950311.html

Tura – Budakeszi Labdarúgó Akadémia 2–7 (1–3)
GÓL: Molnár L., Haller Zs. (öngól), ill. Bencsik A. (2), Pados B., Kocsis B., Duliskovich D., Gáll M., Bojtár Cs. (11-esből).
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29290/1/1950312.html

Budakeszi Labdarúgó Akadémia – Dunakeszi II. 2–0 (1–0)
GÓL: Kocsis B., Bencsik A. (11-esből).
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29290/1/1950313.html

A torna végeredménye: 1. Budakeszi Labdarúgó Akadémia 6 pont; 2. Dunakeszi II. 3 p; 3. Tura 0 p.

A Budakeszi Labdarúgó Akadémia pontveszteség nélkül lett tornagyőztes
A Budakeszi Labdarúgó Akadémia pontveszteség nélkül lett tornagyőztes

KISS-BARANYI LEVENTE, a Budakeszi LA vezetőedzője: – Egész szezonban vártuk a nagyobb kihívást, így ezt a tornát is. A Tura elleni első mérkőzésen erőfölényben voltunk, könnyedén vették az akadályt a srácok. A Dunakeszi elleni meccsen kaptuk meg, amiért jöttünk, jó színvonalú találkozó volt. Az első félidőben nehéz dolgunk volt, ekkor ellenfelünk irányította a játékot. A két, egymás utáni találkozó miatt érződött a csapaton a fáradtság, s ezen a tűző nap és a műfüves pálya sem segített. A második félidőben sikerült változtatnunk a játék képén, ekkor már mi domináltunk. A helyszíni szervezés rendkívül jó és gördülékeny volt. Reménykedünk benne, hogy a következő szezon(ok)ban tavasszal nem több csoportba osztva, hanem ténylegesen a vármegye legjobbjaival játszhatunk, még ha ez több utazással is járna számunkra. Az esemény tornajellegű lebonyolítása remek, plusz motiváció a srácoknak. Gratulálok a többi résztvevő csapatnak, különösen a Dunakeszinek, a kiváló játékukhoz!

A házigazda Dunakeszi II. a 2. helyen zárta Bajnokok Tornáját
A házigazda Dunakeszi II. a 2. helyen zárta Bajnokok Tornáját

GYENES ZSOLT, a Dunakeszi II. edzője: – A grassroots foci az az alap, amelyre a sportág jövője épül, itt a tehetséggondozás, az értékek nevelése és a személyiség formálása is zajlik. Ezek mellett az önfeledtség és a játék szeretete felülírja az eredmény bármi áron történő elérésének merevségét, a gyerekek élvezik a játékot. Ez szemmel láthatóan így történt az U15-ös Bajnokok Tornáján is, mindhárom résztvevő csapatnál nagy hangsúlyt kapott a fair play, így remek hangulatban, kulturált keretek között, kiváló játékvetés mellett zajlottak a mérkőzések, melynek örömmel voltunk házigazdái. A hazai pálya előnyét a Tura ellen ki tudtuk használni, magabiztos, temperamentumos játékkal győztünk 3–0-ra. A Budakeszi elleni „döntő” mérkőzésen is lendületesen kezdtünk, a fölényünk több helyzetben is megmutatkozott, de gólt csak ellenfelünk szerzett, így 2–0-s vereséget szenvedtünk, az év során először maradtunk alul. Büszke vagyok a csapatomra, amely a szezon során végig stílusos, agilis és tetszetős játékot produkált, valamint sportszerűségből is jól vizsgázott. A győztes Budakeszinek nemcsak gratuláltunk, hanem díszsorfalat is álltunk a serleg átadásánál. A szurkolóknak és a szülőknek köszönjük a biztatást, az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóságnak pedig a lehetőséget! Reményeink szerint máskor is otthont adhatunk a Bajnokok Tornájának…

A Tura mindkét ellenfelével szemben alulmaradt
A Tura mindkét ellenfelével szemben alulmaradt

BAGÓ ATTILA, a Tura edzője: – Nagyon korrekt módon, kiváló szervezés mellett lebonyolított torna volt, melyen két erősebb együttessel kellett felvennünk a harcot, a különösen a Budakeszi emelkedett ki mezőnyből, míg a mi csapatunk egyik fele 2009-es, míg a másik 2010-es születésű volt, Tényleg csakis a legjobbakat mondhatom el a szervezésről, talán egy dolog, de az sem szakmai észrevétel: a gyerekek miatt a büfét hiányoltam a rendezvényről.

Címlapfotó: Színvonalas szervezés és fair play jellemezte végig a tornát (forrás: Végh Zoltán)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!