Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
2021 és 2023 után ismét bajnokságot nyerne a Vecsés

A bajnoki cím visszahódítása a cél az új edzővel Vecsésen

Új edző és célok Vecsésen, amelynek kispadjára az előző bajnokságban Pomázon dolgozó és ott bajnokcsapatot létrehozó, 2021 és 2023 között pedig Gödöllőn is sikerrel dolgozó Győri Zoltán ülhet majd le a 2024/2025-ös szezonban. Emellett a játékoskeret is átalakul, néhány új érkezőt már be is jelentett az előző pontvadászatot 4. helyen záró klub. Érkezéséről és a várható erősítésekről is kérdeztük az új szakvezetőt.

– Feladatát elvégezve, egy szezont követően távozott Pomázról és lett a Vecsés edzője. Nehéz volt meghozni a döntést?
– Hetekig gondolkoztam rajta, hiszen nem tagadom, érzelmileg nagyon is kötődtem a közeghez. Kimondottan jó kapcsolatot ápoltam egész szezonban az elnök úrral, Petroff Miklóssal is, ami ilyen szempontból nem könnyítette meg a helyzetemet. Pomázon tisztességesen elvégeztem a munkát, így végül nyugodt szívvel döntöttem a váltás mellett. Természetesen nagyon szurkolok a srácoknak, remélem, elérik a hőn áhított céljukat.
– Szakmailag kétségkívül nagy kihívásnak ígérkezik a vecsési projekt. Milyen célokkal vágnak neki az új bajnokságnak?
– Nagyon várom már az új kihívást, legszívesebben azonnal kezdenék. Az általam képviselt szellemiséget „viszem” tovább magammal, természetesen az új helyemen is a bajnokság megnyerése lesz az elsődleges cél. A keret részben átalakul majd, mint ahogy ez általában lenni szokott nyaranta. Nagyon jó képességű futballisták alkotják a keretet, és ezt még tovább tudtuk, tudjuk bővíteni.

 

Győri Zoltánban látják az újabb sikerek letéteményesét
Győri Zoltánban látják az újabb sikerek letéteményesét

– Néhány új szerzemény érkezését már bejelentették. Kik lesznek a biztos távozók és milyen további változások várhatók a játékoskeretben?
– Fekete Róbert és Györe Krisztián biztosan a távozók listáján szerepel, míg az érkezői oldal egyelőre sokkal bővebb, hiszen már megegyeztünk a Gödöllőről érkező Bartucz Martinnal és Barabás Ádámmal, Pilisről pedig Halmos Richárd igazolt át. A Budafok II.-ből jön hozzánk Halász Zoltán, a tápiószentmártoni Aranyszarvasból Bagó Patrik, emellett kapusposzton is erősítettünk a Dunakesziről érkező Kovács Tamás személyében. Rajtuk kívül egyezség született még az Ausztriából öt év után hazatérő Laczkovich Donáttal, akinek nagyon komoly futball előélete van, és a kérésemre hozzánk került Nagykátáról Nagy Bálint is. Több labdarúgó is bejelentkezett az elmúlt időszakban, velük még folynak a tárgyalások, de már csak minimális mozgás várható, hiszen a meglévő játékosaink fogják alkotni a csapat gerincét.

A Pest vármegyei amatőrválogatottat is erősítő Kovács Tamás Dunakesziről érkezik a kapuba
A Pest vármegyei amatőrválogatottat is erősítő Kovács Tamás Dunakesziről érkezik a kapuba

– Rendhagyó, hogy az elődjével, Szűcs Lajossal is együtt fog majd dolgozni. Mit ígérhet ez a munkakapcsolat a következő szezont illetően?
– Lajossal nagyon jó kapcsolatban voltam már korábban, szezon közben is, sokszor beszéltünk telefonon a tavasz folyamán is. Többek között az ő ajánlása is kellett ahhoz, hogy az elnök úr, Czibolya Zoltán felvegye velem a kapcsolatot. Ami engem illet, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy ezt a privát baráti kapcsolatot, munkakapcsolat formájában tovább építsem.
– Hogyan alakul majd az új csapatának a felkészülése?
– Július 11-én találkozom először a csapattal és egy jó hangulatú edzéssel indítjuk el a bajnoki évet. Július 12-14. között a kerettel elutazunk egy balatoni csapatépítő táborba, aztán 15-én nekikezdünk a munka érdemi részének. Hat hét felkészülést terveztem, amelynek során minden hétvégén edzőmeccset fogunk játszani. A programot „örököltem”, így ebbe nem szerettem volna érdemben változtatni.

A Vecsés tervezett nyári felkészülési mérkőzései:
Július 20., szombat, 11:00: Testvériség-Újpalota – Vecsés;
Július 24., szerda, 18:30: 1908 Szentlőrinci AC – Vecsés;
Július 27., szombat, 11:00: Testnevelési Egyetem-11 Teamsports – Vecsés;
Augusztus 3., szombat, 11:00: Vecsés – Csepel UFC;
Augusztus 10., szombat, 11:00: Vecsés – 1908 Szentlőrinci AC;
Augusztus 17., szombat, 11:00: Vecsés – Aranyszarvas-Tápiószentmárton.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!