Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Hatodszor rendezik meg a Forradalom Kupát Nagykátán

Ha október 23-a, akkor Nagykáta és Forradalom Kupa. Ünnepnapon sem pihennek tehát a Nagykáta Sportegyesületnél, hiszen idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Sport utcai pályán a nagyszabású utánpótlástornájukat, melyre az U7-es, az U9-es, az U11-es és a lány U15-ös korosztályokból várják a részvevőket az ország minden tájáról. A rendezvény jelenlegi állásáról Németh István, a Nagykáta SE szakmai vezetője számolt be.
Október 23-án, immár hatodik alkalommal rendezik meg a Forradalom Kupát Nagykátán. Mondhatjuk, hogy ez a torna lassan már hagyománnyá lesz az egyesület életében. Készülnek valamilyen újdonsággal az idei rendezvényre? – Az elmúlt évek után sem volt kérdés, hogy hagyomány szerint október 23-án nagyszabású tornát rendezünk a Sport utcában. Változás mindenképpen lesz, ugyanis szeretnénk, ha az addigra elkészülő nagyméretű műfüves pályával tudnánk emelni a torna színvonalát. A versenyszervezést tekintve változás, hogy idén – hagyományteremtő céllal – az U15-ös lányokat is szeretnénk a programban szerepeltetni, alternatívát adva számukra ezzel a további fejlődésre. –  Hogy állnak jelenleg a nevezésekkel a különböző korosztályokban? – Fogynak a helyek szépen, ha úgy tetszik, a „legkelendőbb” az U11-es korosztály, ahol néhány hely van már csak, míg az U7-es, az U9-es és U15-ös leány korosztályoknál akad még bőven lehetőségük a nevezést fontolgató kluboknak. Úgy gondolom, a következő két hétben szépen ki fog alakulni a mezőny jelentős része.

– Milyen lebonyolítási szisztéma szerint zajlik majd a torna?

– Valamennyi korosztályban egységesen 12 csapatot fogunk tudni fogadni. Előzetes terveink szerint négy együttes alkot majd egy-egy csoportot, ahonnan helyezésükkel azonosan tudnak a résztvevők bekerülni az úgynevezett rájátszásba, amelyet követően körmérkőzés után alakul majd ki a végső sorrend. A cél, hogy mindenki mennyiségi és minőségi időt tölthessenek el a pályán, ahol megközelítőleg a saját csapatához mérten egyenrangú ellenfelekkel találkozhatnak a gyerekek.

– A házigazda, egyben rendező Nagykáta Sportegyesület mellett kik számítanak visszajáró, már-már rendszeres vendégeknek a Forradalom Kupán?

– Az elmúlt években az ország számos pontjáról érkeztek hozzánk az indulók, különösen vonzó volt az esemény a főváros számára. Alapvetően B- és C-szintű klubok, azaz a tehetség-, illetve körzetközpontok jelennek meg dominánsan, de partneregyesületünk, a Ferencváros idén is képviselteti magát a legfelsőbb szintről. Úgy érezzük, a labdarúgás mindenkié, ezért a Grassroots-szintű egyesületeket is szeretnénk Nagykátára invitálni.
(K. K.)

Szoros meccsen, egy góllal maradt alul a Százhalombatta a bajnokaspiráns Aranyszarvassal szemben.
Versenyévek

Hátrányból felállva, magabiztosan nyert az Abony Dunaharasztin

Az utolsó pillanatban tudott kiegyenlíteni a korábban még bajnokesélyesnek számító Újhartyán Törökbálinton, a döntetlen pedig „nevető harmadikként” a Podruzsik József vezette Ráckeve számára volt előnyös, amely a Tápiószecsőt legyőzve elfoglalta a tabella harmadik helyét. A Százhalombattának nagy falatnak bizonyult a listavezető Aranyszarvas, hét találkozó után veszített ismét mérkőzést Károlyi Gábor együttese. A kiesés elől menekülő Üllő a szünetig eldöntötte az Albertirsa elleni derbit, így a bajnokság hajrájában még „lőtávon” belül maradt a bennmaradásért vívott harcban Lantos István legénysége.

Elolvasom »

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!