Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Példás dabas-gyóni nevelés a Fair Play jegyében

Egy mérkőzés a sok hasonló közül, amelyen ráadásul a nagy küzdelem is elmaradt, ennyi lett volna csak a szeptember 10-én, vasárnap lejátszott Taksony – Dabas-Gyón U16-os bajnoki mérkőzés, amit a hazaiak 6–1-es első játékrészt követően végül 15–1-re nyertek meg? Nos, nem, nagyon nem csak ennyi volt ez a találkozó, hiszen ami történt az első félidőben a hazaiak egyenlítő gólját követően, az feltétlenül Fair Play-díjas cselekedet volt a vendégek edzője, Molnár Giuliano részéről.
Az esetre egyébként Hégner Zoltán, a Taksony III. osztály, Délnyugati csoportjában szereplő felnőtt csapatának edzője hívta fel a figyelmünket, aki kollégája, Kleineisel Pál segítőjeként volt ott ezen az U16-os találkozón. A mérkőzés 18. percében egy gyors labdaszerzést követően a vendég Dabas-Gyón Lakatos Attila révén megszerezte a vezetést. A vendégek edzője, Molnár Giuliano az esettől nem messze helyezkedve jól látta, hogy játékosa egyértelmű leshelyzetet követően szerezte meg csapata számára a vezetést, amit a játékvezető megadott és a hazaiak sem vitatták a jogosságát. Két perccel később, a taksonyiak egyik támadását követően a vendégek kirúgással jöhettek volna, ám a vendégek edzője, Molnár Giuliano a pályára szólt a középhátvédjének, Holecz Patriknak, hogy passzolja oda a labdát a hazaiak 16-oson álló támadójához, Kovács Noelhez, aki élve a lehetőséggel gyorsan ki is egyenlített. Ahogy szokták volt mondani, a többi innen már csak történelem, a hazaiak ugyanis kiütéses, 15–1-es győzelmet arattak, s ezzel az első bajnoki fordulót követőn rögtön az élre is álltak a tabellán. Amit ott, az egyenlítő gól pillanatában a Révész utcai sporttelepen még senki sem értett, arra Molnár Giuliano segítségével próbáltunk meg választ kapni.

„Tudom, hol van a helyem a futballban, korábban dolgoztam magasabb osztályban is technikai vezetőként, a hétvégi meccsen is tisztában voltam azzal, hogy a két együttes nincs egy súlycsoportban egymással. Nálunk csak öt 2008-as születésű labdarúgó van, és akadnak olyanok is, akik idén februárban kezdtek el futballozni, nem pedig a Bozsik-programot végigjárva lépkedtek felfelé az egyes korosztályokban. Nem vitás, sok nekik még az új dolog, amit feltétlenül meg kell tanítani. Úgy gondolom, nekünk, edzőknek, a futballban dolgozóknak a sportág megtanítása mellett a nevelés, a példamutatás is a célunk. Annak idején úgy nőttem fel, hogy a szülői, a családi háttér, az iskola és a sport hármas egysége embert faragott belőlünk. Tudomásul kell venni, hogy a mai már egy teljesen más világ, de arról nem szabad egy pillanatra sem lemondani, hogy a ránk bízott gyerekek, a fiatalok személyiségét, hozzáállását, mentalitását formáljuk és lehetőség szerint jó irányba tereljük. Nem gondolom, hogy ez a sportszerű gesztus a részünkről rendkívüli lett volna, abban a pillanatban egész egyszerűen így éreztem korrektnek és helyénvalónak, hiszen egyértelműen leshelyzetben állt a játékosom a vezető gólunk előtt. A játékvezető védelmében el kell mondanom, mivel ketten működtek, nem voltak könnyű helyzetben, nem is láthatta jól a helyzetet. A végén persze közöltem az ellenféllel is, hogy miért történt mindez, és ma sem tennék másképpen, ebben egészen biztos vagyok.”

A Taksony – Dabas-Gyón mérkőzés részletes jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/27927/1/1884907.html

A Felsőpakony sereghajtóként várhatja az I. osztály hajráját
2023/2024.

Lukács Richárd eddig teljesíti, amit Felsőpakonyban vállalt

Az őszi idényben mindössze 11 gólt szerzett a Pest vármegyei I. osztályban az utolsó helyen árválkodó Felsőpakony. Természetes volt, hogy a téli átigazolási időszakban a klubnak olyan csatárt kellett keresnie, aki a góljaival javít a kétségkívül sanyarú helyzeten. A gólínség megoldására a „kiválasztott” az Ausztriából hazatérő Lukács Richárd (a képen) lett, aki eddig nem okozott csalódást, négy találatával a házi góllövőlista élére állt. Kérdés, góljai nem jöttek-e túl későn, mert a kiesés elkerülésére már csak matematikailag van esély. A 27 éves csatár kellő rutinnal rendelkezik, hiszen korábban futballozott az NB II-es Kisvárda és a Ceglédi Vasutas együttesében, emellett több NB III-as klubnál is szerepelt. Ezek után jogos lehet a kérdés, miért választotta a kiesőjelölt Felsőpakony alakulatát, ott mit várnak tőle és mit vár egyáltalán saját magától? A vele folytatott beszélgetésben pályaképének ismertetése mellett erre is kerestük a választ.

Elolvasom »

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!