Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

MOL Magyar Kupa: vajon lesz-e Pest vármegyei bravúr?

Újabb mérkőzésekkel folytatódnak a MOL Magyar Kupa idei küzdelmei, hétvégén már a 3. fordulót rendezik meg, melynek tétje a legjobb 32 közé jutás lesz. Pest vármegyéből négy csapatunk, a Dunaharaszti, a Gödöllő, a Pilis (valamennyien vm-i I. osztály) és a Budaörs (NB III, Északnyugati csoport) van még versenyben. Az alighanem bizton kijelenthető: többnyire hatalmas bravúr(ok)ra lenne szükség, hogy egyik-másik együttesünk nevével a folytatásban is találkozhassunk.

Dunaharasztiba az élvonaltól nyáron búcsúzó Vasas látogat, amely hét forduló után a 7. helyen áll a Merkantil Bank Ligában, legutóbb Ajkán győzött 2–1-re Desits Szilárd legénysége. Ughy Márk együttese is kiváló „főpróbát” tartott, hét közben a Pest Vármegyei Kupában ugyanis a közvetlen bajnoki rivális Vecsést 3–1-re legyőzve jutottak be a kékek a legjobb 16 közé.

UGHY MÁRK, a Dunaharaszti vezetőedzője:

– Két hiányzónk biztosan lesz a Vasas ellen, Oláh Dániel az edzőképző tanfolyamon vesz részt, iskolai elfoglaltsága miatt nem állhat majd rendelkezésre. Fellegi Nándor sajnos a múlt heti, Biatorbágy elleni bajnokin szenvedett sérülést, nincs még olyan állapotban, hogy biztosan pályára merjem küldeni. A régebbi hiányzóink közül Kozári Csaba már a csapattal edz ugyan, de nincs még azon a szinten, hogy játsszon. Hétvégi kupafordulóról van szó, amelyre gyakorlatilag ugyanúgy készültünk, mintha bajnoki mérkőzést játszanánk. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem mi számítunk esélyesnek, de így sem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, amennyire lehet, igyekszünk majd a saját játékunkat játszani, hogy a hazai pálya előnye mellett meg tudjuk nehezíteni egy NB II-es topcsapat dolgát. Szeretnénk szoros mérkőzést játszani, és nem volna baj, ha a végén mi jutnánk tovább.

Ha lehet ilyet mondani, a továbbjutást illetően a Gödöllőnek van talán a legtöbb keresnivalója, nekik ugyanis „csak” NB III-as rivális jutott a Dunaföldvár személyében, amely az előző szezonban a Tolna vármegyei I. osztályt megnyerve harcolta ki a feljutást, most pedig az NB III, Délnyugati csoportjában – újonc létére – az előkelő 4. helyet foglalja el. Láthatóan tehát szeretnék megszilárdítani a helyüket az élbolyban, legutóbb a Pécsi EAC otthonában értek el 2–0-s győzelmet Vukman Donáték.

MOLNÁR ZOLTÁN, a Gödöllő vezetőedzője:

– Ránk mindenképpen igaz, hogy mindig csak a következő mérkőzésre, az éppen aktuális kihívásra koncentráltunk. Elérkezett a Dunaföldvár elleni következő feladatunk napja, amelynek megadja a rangját, hogy már a legjobb 32 közé kerülés a tét, ráadásul egy olyan csapat lesz szombaton az ellenfelünk, amelyik az NB III élmezőnyébe tart. Ellenfelünk kiváló erőkből álló együttes, tisztában vagyunk vele, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk ellenük. Szépszámú közönségünk bizonyosan plusz motivációt jelent majd számunkra szombaton, egyértelműen a győzelem és a továbbjutás kivívása lesz a célunk a Dunaföldvár ellen. Sajnos a hiányzóink továbbra is megvannak, a korábbiak mellett Bartucz Martinra sem számíthatok, aki porcleválás miatt hetekre kidőlt.

A Budaörs számára a sikeres MOL Magyar Kupa-szereplés kezdettől fogva komoly szépségtapaszt jelent az eddigi visszafogottabb bajnoki eredményekért, noha az is tény, hogy ifjabb Bognár György gárdája a legutóbbi, Caola Sopron elleni bajnokiját hazai pályán megnyerte, de még így is kieső helyen áll az NB III, Északnyugati csoportjában, ahol egyelőre a 14. Az ellenfél, az egykoron élvonalban is szerepelt Siófok sem lehet túl büszke az őszi szereplésére, hiszen az eddig lejátszott hét mérkőzése közül csupán egyet nyert meg, igaz, azt éppen a Budapest Honvéddal szemben. Legutóbb a Szombathelyi Haladás ellen játszottak hazai környezetben 1–1-es döntetlent Csató Martinék, ám még így is épphogy csak elkerülik a kieső helyeket a Merkantil Bank Ligában. Mindezek ellenére is Dragan Vukmir csapata számít a kupapárharc esélyesének, de ehhez saját pályáján alighanem lesz majd egy-két szava a Budaörsnek is.

MIKLÓSVÁRI JÁNOS, a Pilis játékos-edzője:

– Nem készültünk külön a Kisvárda ellen, úgy gondolom, hogy az új pályánkat méltóképpen avatjuk majd fel tétmérkőzésen is. Várhatóan sokan kijönnek szurkolni és biztatni bennünket, ami plusz löket lehet a csapatunk számára. Csepregi Tamás eltiltás miatt nem játszhat, Kiss Balázs szerepeltetése pedig sérülés miatt kérdéses, de esetében bízom abban, hogy bevethető lesz. Szerintem nem mondok azzal újat, hogy egy ilyen jelentős mérkőzésre mindenki megpróbálja összedrótozni magát. Klubunk számára fontos a kupaszereplés, tiszteljük ellenfelünket és tudjuk a saját helyünket is, de nem titkoltan az a célunk, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, szeretnénk ugyanis megnehezíteni ellenfelünk dolgát.

A 2019. szeptember 22-én a Magyar Kupa 6. fordulójában lejátszott Pilis – Kisvárda (0–1) mérkőzés részletes jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/0/20921/6/1486812.html

 

A Pest vármegyei érintettségű mérkőzések párosításai:

 

Szeptember 16., szombat

 

Dunaharaszti (Pest vm-i I. o.) – Vasas (NB II), 15:00.

Budaörs (NB III, Ény-i csop.) – Siófok (NB II), 15:00.

Gödöllő (Pest vm-i I. osztály) – Dunaföldvár (NB III, Dny-i csop.) /Szűcs Lajos Sportcentrum/, 15:00.

 

Szeptember 17., vasárnap

 

Pilis (Pest vm-i I. o.) – Kisvárda (NB I) /Gubányi Károly úti sporttelep/, 15:00.

 

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának valamennyi párosítása:

https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27257/3.html

 

A MOL Magyar Kupa 2023/2024-es szezonjának versenykiírása az alábbi linkre kattintva érhető el.

https://dokumentumtar.mlsz.hu/file/dokumentumtar/3992/file/2023-2024–evi-ferfi-felnott-nagypalyas-labdarugo-magyar-kupa-es-amator-kupa-versenykiirasa-2023-06-06.pdf

A Felsőpakony sereghajtóként várhatja az I. osztály hajráját
2023/2024.

Lukács Richárd eddig teljesíti, amit Felsőpakonyban vállalt

Az őszi idényben mindössze 11 gólt szerzett a Pest vármegyei I. osztályban az utolsó helyen árválkodó Felsőpakony. Természetes volt, hogy a téli átigazolási időszakban a klubnak olyan csatárt kellett keresnie, aki a góljaival javít a kétségkívül sanyarú helyzeten. A gólínség megoldására a „kiválasztott” az Ausztriából hazatérő Lukács Richárd (a képen) lett, aki eddig nem okozott csalódást, négy találatával a házi góllövőlista élére állt. Kérdés, góljai nem jöttek-e túl későn, mert a kiesés elkerülésére már csak matematikailag van esély. A 27 éves csatár kellő rutinnal rendelkezik, hiszen korábban futballozott az NB II-es Kisvárda és a Ceglédi Vasutas együttesében, emellett több NB III-as klubnál is szerepelt. Ezek után jogos lehet a kérdés, miért választotta a kiesőjelölt Felsőpakony alakulatát, ott mit várnak tőle és mit vár egyáltalán saját magától? A vele folytatott beszélgetésben pályaképének ismertetése mellett erre is kerestük a választ.

Elolvasom »

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!