Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Pest Vármegyei Kupa: továbbjutást érő tápiószelei bravúr

Két hely kiadó már csak a Pest Vármegyei Kupában a legjobb 16 között, erről döntöttek a 3. forduló kedden, szerdán és csütörtökön lejátszott mérkőzései. A legnagyobb meglepetés egyértelműen a III. osztályban szereplő Tápiószele nevéhez fűződik, amely 2–2-es első félidőt követően 4–2-re győzte le a két osztállyal feljebb szereplő Nagykáta-Ulviczky Kft. együttesét.

Az eddig rendre magasabb osztályba sorolt riválisokat, az Aranyszarvast, az Abonyt és most már a Nagykátát is búcsúztató Tápiószele vezetőedzője, Fehér Szilárd így értékelte az újabb kupabravúrt:

„Ezeknek a mérkőzéseknek van értelme, ilyen derbiken tud fejlődni egy csapat, nem pedig a kilenc, tíz gólokkal megnyert meccseken. Jó képességű futballisták alkotják a nagykátai csapatot, tisztában vagyunk azzal is, hogy voltak hiányzó játékosaik, mint ahogy nekünk is. A mérkőzés összképét tekintve megérdemeltnek érzem a továbbjutásunkat. Négy gólt rúgtunk egy olyan megyei első osztályú együttesnek, amely évek óta meghatározó tagjai a bajnokságának. A legjobb tizenhat közé pedig úgy kerültünk, hogy a nagykátai sikerünk előtt két megyei másodosztályú ellenfelet, az Aranyszarvast és az Abonyt ejtettük ki. Már most büszkeséggel tölt el, hogy egyedüli harmadosztályúként vagyunk ott a legjobb tizenhat között. Évekkel ezelőtt egyszer már bejutottunk a legjobb nyolc közé a kupában, ezt a bravúrt most ismét szeretnénk elérni. Természetesen jó lenne minél tovább eljutni, de azt mondom, a realitások talaján kell maradnunk. Eközben a bajnokságban is vannak kitűzött céljaink, értelemszerűen arra is koncentrálnunk kell. Izgatottan és kíváncsian várjuk, ki lesz majd a következő ellenfelünk. Bárki is legyen az, egyik csapatnak sem fogjuk majd megkönnyíteni a dolgát.”

Ugyancsak nem állt távol a bravúr lehetőségétől a másodosztályú Alsónémedi, amely a legutóbbi kupadöntős Felsőpakonyt látta vendégül. Noha Benkovics Attila csapata kétszer is vezetett, a vendégek Matyi Mátyás révén a 92. percben egyenlíteni tudtak, majd a büntetőpárbajt megnyerték, így ők örülhettek a nehezen kivívott továbbjutásnak. A forduló rangadóját a Dunaharaszti nyerte a Vecséssel szemben, Szűcs Lajos együttese a múlt hétvégi gödöllői bajnokit követően a másik nagy rivális otthonából is 3–1-es vereséggel volt kénytelen távozni. A címvédő Gödöllő a négy gólig jutó Koziorowski Richárd vezetésével fölényes, 6–0-s győzelmet aratott a Vác-Deákvár otthonában. A még két kiadó helyről az október 18-án megrendezendő Tápiószecső – Pilis, illetve a későbbi időpontban lejátszandó Valkó – CSO-KI találkozók döntenek majd.

A 3. forduló eredményei és részletes jegyzőkönyvei:

https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27517/3.html

Szoros meccsen, egy góllal maradt alul a Százhalombatta a bajnokaspiráns Aranyszarvassal szemben.
Versenyévek

Hátrányból felállva, magabiztosan nyert az Abony Dunaharasztin

Az utolsó pillanatban tudott kiegyenlíteni a korábban még bajnokesélyesnek számító Újhartyán Törökbálinton, a döntetlen pedig „nevető harmadikként” a Podruzsik József vezette Ráckeve számára volt előnyös, amely a Tápiószecsőt legyőzve elfoglalta a tabella harmadik helyét. A Százhalombattának nagy falatnak bizonyult a listavezető Aranyszarvas, hét találkozó után veszített ismét mérkőzést Károlyi Gábor együttese. A kiesés elől menekülő Üllő a szünetig eldöntötte az Albertirsa elleni derbit, így a bajnokság hajrájában még „lőtávon” belül maradt a bennmaradásért vívott harcban Lantos István legénysége.

Elolvasom »

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!