Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A 2023/2024-es versenyévben a Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjában őszi bajnok Leányfalu SE csapata

Rangadón vívta ki az őszi elsőségét a Leányfalu

A harmadik vonalban a tabella pillanatnyi állása alapján mindhárom csoportban kiegyenlített küzdelmeket hozott az ősz. Nem kivétel ez alól az Északi csoport mezőnye sem, ahol ráadásul egy korábbról elhalasztott, végül ki-ki rangadónak bizonyuló Pilisvörösvár – Leányfalu (0–1) találkozón dőlt el a féléves elsőség sorsa – a vendégek javára. A Leányfalu – és egyben az I. osztályban szereplő Veresegyház – edzőjével, Kárpáti Zoltánnal értékeltük az eredményesen záruló őszi idényt.

– Ki-ki mérkőzésen dőlt el az őszi elsőség sorsa, amelyet a legnagyobb riválisuk otthonában, Pilisvörösváron vívtak ki. Mi döntött a Leányfalu javára a rangadón?

– Ahogy az a rangadókon lenni szokott, végül egy rögzített játékhelyzet döntött. A 35. percben egy oldalszabadrúgás után a hosszú oldalon – véleményem szerint – kicsit lemaradtak a hazai védők és ezt kihasználva Kécza Norbert egyből, védhetetlenül a hálóba továbbította a labdát. Az egyébként kiegyenlített csatát ez a momentum döntötte el a javunkra. Korábban többször is láttam játszani a Pilisvörösvárt, és ezek alapján, valamint az egymás elleni párharc tapasztalataiból kiindulva, úgy gondolom, mindkét együttesnek helye lenne egy osztállyal feljebb.

 

– A II. osztályból való idei kiesést követően számított ilyen eredményes szereplésre?

– Az igazságot megvallva, a Leányfalu csapatának nem kellett volna kiesnie a II. osztályból az előző szezon végén, de rajtunk kívül eső dolgok miatt ez megtörtént… Ezek után leültünk Antal Zoltán elnök úrral és arra jutottunk, elengedjük azokat a dolgokat, amelyekre nincs ráhatásunk és inkább azokkal foglalkozunk még nagyobb hangsúllyal, amelyekre van. Teljesen új koncepcióval, fiatal, saját nevelésű vagy helyi kötődésű játékosokra építve vágtunk neki az új szezonnak, amellyel kapcsolatban elnök úr célkitűzése az 1-3. hely valamelyike volt. Mivel elég régóta dolgozom már az amatőr labdarúgásban, pontosan ismerem minden osztály kritériumait – egészen NB III-ig –, így a keret kialakítása után a bajnoki címet tűztem ki elérendő célul a gárda elé.

 

– Egyénleg kinek, vagy kiknek az őszi teljesítményével elégedett?

– Minden egyesületnél, ahol lehetőséget kapok, először közösséget építünk, ami szezononként nyolc-tizenkét pontot tud hozni pluszban. Ezután a kapus és a center vagy befejező kiválasztása a legfontosabb, az én feladatom pedig az, hogyan juttatjuk el a labdát előbbitől az utóbbiig. Az őszi idényben az említett játékosokon kívül mindenki tudásához képest átlagosan vagy azon felül teljesített, ez pedig meghozta a kívánt eredményességet. A keret erejét tovább emeli a rendkívül jó kohézió a labdarúgók között, valamint az, hogy rendkívül nyitottak a folyamatos fejlődésre.

A 2023/2024-es versenyévben a Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjában őszi bajnok Leányfalu SE csapata
(Fotó: https://www.facebook.com/profile.php?id=100078320809940, Flóris Ákos Márk)

A Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjának őszi első helyezettje, a Leányfalu. Álló sor (balról): Kőrösi Dávid, Galovszky Zsolt, Kulcsár Konsztantin, Sidó Zalán, Horváth Balázs, Potecz Ádám, Kárpáti Zoltán (vezetőedző), Udics Dominik, Kőrösi Tamás (csapatmenedzser), Sikorszki Zoltán, Bogdán Márk, Sidó Szabolcs, Hudra András. Alsó sor: Gelu László, Kécza Norbert, Horváth Henrik, Hajdu Csaba, Gulyás Ádám (csapatkapitány), Rab Péter. A képről hiányzik, de ősszel pályára léptek: Böröcz Tamás, Fejes Milán, Horváth Róbert, Kaceus Ádám, Kocsi Henrik, Novák Milán, Tóth Bence és Varjas Dávid

– A klub tervez erősítést a klub a téli átigazolási időszakban?

– A keret megfelelő a céljaink eléréséhez, a normális fluktuáción kívül nem várható nagyobb mozgás az állományban.

 

– Másik egyesületével, az I. osztályú Veresegyházzal ugyancsak remekül hajrázott a bajnokságban. Hogyan tudta egymással összehangolni a két feladatot az elmúlt félévben?

– Őszinte leszek: a családom és a magánéletem rovására. Korábban nagyon sok mérkőzést személyesen, élőben tekintettem meg a helyszínen, a „megye-négytől” az NB I-ig, de ezek most szinte teljesen kimaradtak és a vállalkozásom is „őrlángon” ég jelenleg. Bevallom, rég vártam ennyire az őszi félszezon végét.

 

– Ha már így alakult az ősz és az élről fordulhatnak, adódik a kérdés: mennyire cél Leányfalun az azonnali visszajutás a második vonalba?

– Ahogy fentebb említettem, azegyesületünk elnöke nem tűzte ki kötelező célként a visszajutást, én viszont már voltam bajnok a Nógrád vármegyei I. osztályban. Egy aranyérem igazán különleges érzés, viszont Pest vármegyében eddig még sosem jött össze, így erre a „trófeára” nagyon fáj a fogam, ráadásul ez automatikus visszajutást jelentene.

 

– Mire számít a szorosnak ígérkező tavaszi folytatásban?

– Az Északi csoport jóval kiegyensúlyozottabb és talán mondhatom, erősebb is a többinél, az első öt-hat együttes egymás között bárkitől „rabolhat” pontot vagy pontokat. Nekünk a sorsolásunkból adódóan a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen szinte minden riválisunkat hazai pályán fogadjuk majd tavasszal. A jelenlegi pozíciónkat is figyelembe véve, csalódás lenne, ha nem sikerülne megtartani, de még nem nyertünk semmit, nem lehet elégszer hangsúlyozni, egyelőre csak féltávnál vagyunk! Sok-sok munka vár még ránk a céljaink eléréséig…

 

A Leányfalu őszi eredményei és az aktuális őszi tabella a Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjában:

https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27688/13/267347.html

2023 2024 III osztaly Eszaki csoport oszi tabella
A Pest vármegyei III. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság Északi csoportjának őszi végeredménye, 2023/2024.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!