Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A TAVONT Közép- és délkelet-magyarországi (2-es) csoportjának örökranglistája (2013 és 2022 között)

Statisztika I.: (örök)mérlegen a területi amatőrválogatottak eredményei 2013 és 2022 között

Partnerünk, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság készített még a legutóbbi amatőrválogatotti selejtezők végén, 2022. február elején értékes statisztikai kimutatásokat az akkor még megyei amatőrválogatottak első hat sorozatának eredményei alapján. Az akkori összeállítás még mindig aktuális, hiszen holnap újra összecsapnak az „örök ellenfelek” egymással a négy régióban.

2013 nyarán került sor első ízben a MAVONT-selejtezőkre (MAVONT = Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája). Noha a második kiírásban már az őszi szezon után rendezték a selejtezőket (majd rögtön egy hét múlva a döntőt), sőt a kezdeti „lendület” után – az UEFA Régiók Kupája (ahova az országos bajnok kvalifikálja magát) kétévenkénti megrendezéséhez igazodva – már csak minden második évben, akad, ami változatlan: mégpedig a lebonyolítás.

A 19 vármegyei és a budapesti válogatott földrajzi alapon négy darab öttagú csoportban vívja meg két nap alatt, körmérkőzéseken, rövidített időtartamú selejtezőit, amelyből a csoportgyőztesek – 2015-ben, amikor a Pest Megyei Igazgatóság volt címvédőként (első ízben) a szervező, akkor először és utoljára a selejtezők 1-2. helyezettjei jutottak tovább az országos döntőbe – a záró fináléban fejezik be az adott kiírást.

Lapunk – az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatósággal együttműködve – évek óta gondozza a MAVONT (most már: TAVONT) eredményeit. Hétvégén négy helyszínen (Gyula mellett Nyírbátorban, Gyirmóton és Budapesten) rendezik meg a 7. Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Torna csoportselejtezőit.

A csoportmeccsek előtt nem haszontalan közzétenni a négy regionális csoport – 1-es: Északkelet-magyarországi; 2-es: Közép- és délkelet-magyarországi; 3-as: Északnyugat-magyarországi; 4-es: Közép- és délnyugat-magyarországi – eddigi valamennyi eredményét és a csoportokon belüli örökranglistákat.

Az adatok böngészéséhez jó szórakozást kívánunk, azokat a lenti galériában képként helyeztük el.

A négy régiós csoport valamennyi eredménye a 2013 és 2022 között rendezett 6 sorozatban

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!