Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Pest vármegyei amatőrválogatott edzői az egyik pomázi edzése közben 2023 novemberében

A Pest vármegyei amatőrválogatott asszisztensedzői bizakodóak a selejtező előtt

A hamarosan (10:00 órakor) kezdődő gyulai selejtezőkre készülő Pest vármegyei amatőrválogatott edzői stábjában Győri Zoltán vezetőedző mellett asszisztensedzőként a Kincsem Lovaspark NB II-es férfi futsalcsapatának edzője, Sárközi Szabolcs már az előző kiírásban is az együttes mellett dolgozott, míg ugyanezen a poszton Somogyi Tibor, a Dunakanyar-Szentendre utánpótlásának szakmai vezetője, a Perbál I. osztályú felnőtt csapatának vezetőedzője újoncnak számít. Az alábbiakban őket kérdeztük az amatőrválogatott mellett szerzett tapasztalataikról és persze a várakozásaikról.

SÁRKÖZI SZABOLCS, a Pest vármegyei amatőrválogatott asszisztensedzője: – Először is köszönöm, hogy ismét gondoltak rám, nagyon örülök a bizalomnak, hogy újra itt lehetek a válogatott stábjában. Miután kiderült, megint együtt dolgozhatok Győri Zolival és a stáb többi tagjával, nagyon hamar elkezdtük a háttérmunkát, előzetesen rengeteg játékost néztünk meg. Úgy érzem, nyugodtan tudtunk készülni a tornára, a megbetegedők és a sérülést szenvedők helyére szinte rögtön hasonló minőségű pótlást tudtunk biztosítani. Az edzések létszáma és minősége várakozáson felüli volt, főleg az első két tréningen, összességében pozitív benyomást tettek rám a srácok. A keret összetétele a legutóbbi válogatotthoz képest valamelyest átalakult, a rutinosabb labdarúgók mellé fiatalok kerültek, akik motiváltak és sikerre éhesek, ez mindenképpen pozitív előjel. Az, hogy címvédőként érkezünk Gyulára, nem teher számunkra, inkább magabiztosságot kell, hogy adjon, hiszen szeretnénk most is ugyanolyan eredményt elérni, mint legutóbb. Erre meg is van minden esélyünk, a bő keretünket kiváló futballisták alkotják, akik csapatként fognak együttműködni.

 

SOMOGYI TIBOR, a Pest vármegyei amatőrválogatott asszisztensedzője: – Nagyon örülök a felkérésnek, hogy a vármegye-válogatott mellett dolgozhatok, rengeteg tapasztalatot tudok szerezni a projekt által. Bízom benne, hogy pozitív irányban magam is hozzá tudok tenni az eredményességhez. Nagyon jók a kezdeti tapasztalataim, egy részben már meglévő stábhoz kellett újként csatlakoznom, emberileg mindenesetre kiválóan passzolunk egymáshoz az edzőkkel, akikkel remélhetőleg, hosszabb távú lesz a kollegiális kapcsolat. A keretnél különböző okok, betegségek, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt sok változás ment végbe az elmúlt hetekben, napokban. Ettől függetlenül, ahogy közeledtünk a selejtezőkhöz, egyre inkább bizakodó vagyok, remélem, jól fog sikerülni a mai kettő és a vasárnapi újabb kettő mérkőzésünk. Sajnálom, hogy a saját csapatomból, Perbálról előzetesen számításba vett Czifra Barnabásra sérülés, Kovács Zsomborra munkahelyi elfoglaltsága, Ladányi Lőrincre pedig betegsége miatt nem számíthatunk.

Címlapfotó: A Pest vármegyei amatőrválogatott szakemberei az egyik pomázi edzés közben 2023 novemberében (Fotó: Patkovics Bence)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!