Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Előnézeti képünkön a 2020, 2021, 2022 és 2023 után zsinórban ötödik alkalommal tornagyőztes Airnergy együttese látható Üllőn 2024. február 4-én

23. Pest Vármegyei Futsal7vége: ötödik alkalommal is az Airnergy-é lett a serleg

Ha a Pest Vármegyei Futsal7vége férfi felnőtt tornájáról van szó, akkor az elsők között merül(het) fel a budapesti Airnergy csapatának neve, amely a sorozat történetében egyedülálló módon, vasárnap zsinórban már ötödik alkalommal (ráadásul ezúttal kapott gól nélkül) vihette haza a vándorserleget. Gabura Gyula legénysége a döntőben az érdi Asterixet győzte le 2–0-ra, harmadikként a Gyöngyöshalász végzett, a Mogyoród FC-Astra Studiost maga mögé utasítva.

A döntő felé vezető úton a fővárosiak útja volt a könnyebb, hiszen Nagy Gáborék kettős győzelemmel, 50-ra, majd 40-ra győzték le a mezőnyben újoncnak számító Gyöngyöshalász legénységét. A másik ágon az Asterix sokkal inkább megszenvedett a fináléba kerülésért, az első találkozón hiába vezettek Kozák Tamás duplájával már két góllal is, a Mogyoród FC-Astra Studios kiegyenlített, döntetlenre mentve ezzel a derbit. A „visszavágón” is jól tartotta magát Ribai Áron együttese, olyannyira, hogy kétpercnyi játék után Szokolay Bence találataival kétgólos előnyre tett szert, de a folytatásban már az ellenfél, a Asterix játszott eredményesebben és győzött, 4–2-re megfordítva a mérkőzést.

A mogyoródi Néma Krisztofer (középen) két gyöngyöshalászi „hálójában”
A mogyoródi Néma Krisztofer (középen) két gyöngyöshalászi „hálójában”

A „kisdöntőben”, azaz a bronzcsatában a Gyöngyöshalász 4–2-re nyert úgy, hogy már 3–0-ra is vezetett Kis Gábor Viktor csapata, innen küzdötték fel magukat egy gólra a mogyoródiak, de fordítaniuk mér nem sikerült. A döntőt Győri Barnabás és Sztojka Márk találataival 2–0-ra nyerte meg a címvédő Airnergy, amely fegyelmezett védekezésével végül a négyes döntő egyik találkozóján sem kapott gólt, így teljesen megérdemelte szerezte meg egymás utáni ötödik tornagyőzelmét. Győri Barnabás tavaly még holtversenyben, idén viszont már „saját jogán” lett a Futsal7vége gólkirálya öt találattal.

A 23. Pest Vármegyei Futsal7vége végeredménye: 1. Airnergy FC; 2. Asterix SC-Érd; 3. Gyöngyöshalász SE; 4. Mogyoród FC-Astra Studios.

 

A döntőt követő eredményhirdetés során a díjakat Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója adta át a résztvevő csapatoknak és a három játékvezetőnek. A négyes döntő mérkőzésein Aszódi Csaba, Fenyvesi Szabolcs és Muhari Gergő működött.

A 23. Pest Vármegyei felnőtt Futsal7vége négyes döntőjében közreműködő játékvezetők (balról): Fenyvesi Szabolcs, Aszódi Csaba és Muhari Gergő
A 23. Pest Vármegyei felnőtt Futsal7vége négyes döntőjében közreműködő játékvezetők (balról): Fenyvesi Szabolcs, Aszódi Csaba és Muhari Gergő

A torna egyéni díjazottjai az edzők, a csapatvezetők és a szervezők szavazatai alapján

A torna gólkirálya: Győri Barnabás (Airnergy FC) – 5 találattal;
A torna legjobb kapusa: Gabay Gergely Károly (Asterix SC-Érd);
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Nagy Gábor (Airnergy FC).

A négyes döntő részletes jegyzőkönyvei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/28764/1.html

A 23. Pest Megyei Futsal7vége négyes döntőjén fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken megtekinthetők:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.784091370418134

GABURA GYULA, az immár ötszörös Futsal7vége-győztes Airnergy FC elnöke, vezetőedzője: – Nagyon pozitívan értékeljük a hétvégi eredményeket. Nem számítottunk rá ugyanis, hogy mind a három találkozónkat meg tudjuk majd nyerni, ráadásul mindezt úgy, hogy gólt sem kaptunk. Örülünk, hogy mindemellett a fiatalok is pályára tudtak lépni és hozzá tudtak tenni a sikeres szereplésünkhöz. Úgy gondolom ez a kupagyőzelem a csapategységnek köszönhető. Egyénileg senki se nyújtott kimagasló teljesítményt, viszont csapatként nagyszerűen játszottunk és ennek köszönhetően simán tudtuk hozni a torna győzelmet. Ezúton pedig szeretném megköszönni a Pest Vármegyei Igazgatóságnak az újabb színvonalas szervezést, minden tökéletesen flottul ment le, ahogy szokott, mi pedig – ahogyan már ígértük – jövőre is indulni fogunk!

A díjátadás után (balról) Gabura Gyula (elnök-vezetőedző), Győri Barnabás (a záró torna gólkirálya), Nagy „Futre” Gábor (a legjobb mezőnyjátékos) és Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója (a Futsal7vége-sorozat társalapítója)
A díjátadás után (balról) Gabura Gyula (elnök-vezetőedző), Győri Barnabás (a záró torna gólkirálya), Nagy „Futre” Gábor (a legjobb mezőnyjátékos) és Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója (a Futsal7vége-sorozat társalapítója)

GABAY GERGŐ, az Asterix-Érd, egyben a 23. (Férfi Felnőtt) Pest Vármegyei Futsal7vége négyes döntőjének legjobb kapusa: – Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hogy sikerült a dobogón egy hellyel feljebb lépni a tavalyi tornához képest. A fiatalabb és az idősebb játékosaink egyaránt remekül helytálltak, végig egységesek voltunk, nagyot küzdöttünk. Köszönjük a színvonalas szervezést és gratulálunk az Airnergy együttesének a címvédéshez! Jövőre ismét megpróbálunk feljebb lépni a pódiumon!

Az ezüstérmes Asterix-SC Érd együttese (Üllő, 2024. február 4.)
Az ezüstérmes Asterix-SC Érd együttese (Üllő, 2024. február 4.)

KIS GÁBOR VIKTOR, a Gyöngyöshalász csapatvezetője: – A négyes döntőre a Gyöngyöshalász felnőtt futsalcsapata a maximális, 14 fős kerettel érkezett meg. A címvédő ellen a szoros eredmény eléréséhez minden játékostól maximális teljesítményre lett volna szükség, de az Airnergy az első perctől fogva nagyobb sebességi fokozatban játszott. Az egyéni gyorsasági különbségekből, a tudatos, begyakorolt támadóvariációikból kétgólos előnyre tettek szert, majd ezt követően kontrajátékra visszarendezkedve érték el a góljaikat. Csapatom játékát az elődöntő első mérkőzésén rengeteg helyezkedési hiba jellemezte, elég sokszor kerültünk a saját kapunk előtt létszámhátrányba. A második mérkőzést ’halászi támadások és Airnergy-kontrák jellemezték a jelentős előny tudatának birtokában. Sportszerű mérkőzésen végül újabb Airnergy-győzelem született. A pszichés szempontból oly fontos első gólt nem sikerült elérni, amely a játékosok frusztrációjához vezetett, és az osztálykülönbség adta lehetőségek miatt csak csekély esélyünk volt a kétmérkőzéses elődöntőből való továbbjutásra. Teljesen megérdemelten volt ellenfelünk döntőbe jutása, ami sajnos jelentősen túlzó gólkülönbséggel született meg. A 3. helyért az egymást jól ismerő két együttes találkozott, az egymás elleni NB III-as bajnokin ősszel 3–3, míg a Pest Vármegyei Futsal7vége nyolcaddöntőjében 5–3-as mogyoródi győzelem született. Mindkettő oldalon szerepeltek a téli időszak során igazolt új játékosok, csapatom az első perctől kezdve támadólag lépett fel, gyorsan kétgólos előnyre tett szert. A félidő utolsó három percében aztán felgyorsultak az események, 3–0 után a mogyoródiak szerencsés szituációkból két gólt is szereztek. A félidő végén, a kiállítás után időntúli büntetőből nem sikerül berúgni a negyedik gólunkat, ezért a második játékrész szoros eredménnyel indult, amely férfias küzdelmet, ’halászi kapuskiállítást és a 4–2-es végeredményt beállító gólt hozta meg. A Gyöngyöshalász a torna során lejátszott 15 mérkőzése során – pár mérkőzés kivételével – határozott, tudatos és eredményes csapatjátékot nyújtott. Úgy gondolom, a közép-magyarországi futsaltársadalom számára rendkívül fontosak az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság által szervezett Futsal7végék minden korosztály számára. A Gyöngyöshalász SE minden játékosa remekül érezte magát, a magunk részéről csapatjátékban, és a fiatalok rutinszerzésében jelentős előrelépést vittünk véghez. Minden résztvevőnek további sikeres felkészülést kívánunk a tavaszi idényre, az NB II-es csapatoknak pedig eredményes rájátszást! Köszönjük a lehetőséget, és nem utolsósorban a remek rendezést!

A bronzérmes Gyöngyöshalász együttese (Üllő, 2024. február 4.)
A bronzérmes Gyöngyöshalász együttese (Üllő, 2024. február 4.)

RIBAI ÁRON, a Mogyoród FC-Astra Studios csapatvezetője: – Először is szeretnék gratulálni a résztvevő együtteseknek! Sajnos a döntő hétvége nem úgy alakult számunkra, ahogy szerettük volna, sem a játékban, sem pedig az eredményben nem tudtuk azt hozni, amire képesek vagyunk. Ebben sajnos közrejátszott, hogy több hiányzónk is lett, mint amire készültünk, és ez sajnos meg is látszódott a végeredményen. Nem tudok szó nélkül elmenni a játékvezetés mellett, szerintem, rengeteg hibás ítélet volt. Természetesen azért nekik is további sikereket és kevesebb hibát kívánunk a jövőben!

A negyedik helyezett Mogyoród FC-Astra Studios együttese (Üllő, 2024. február 4.)
A negyedik helyezett Mogyoród FC-Astra Studios együttese (Üllő, 2024. február 4.)

Pest Vármegyei (férfi felnőtt) Futsal7vége-történelem

A 2001/2002-es szezon óta minden évben – még a Covid esztendejében is – megrendezett téli teremtornasorozat (2007-ig 5+1-es, majd onnantól 4+1-es futsalszabályok szerint), a Futsal7vége (a 2014/2015-ös versenyévig Futball7vége volt a megnevezés) eddigi nyertesei:
  1., 2002.:
Tököl VSK (a döntő helyszíne: Tápiószentmárton)
  2., 2003.: Budaörsi SC (Dunakeszi)
  3., 2004.: Pilisszentiván SE (Dunakeszi)
  4., 2005.: Pilisszentiván SE (Dunakeszi)
  5., 2006.: Üllő SE (Dunakeszi)
  6., 2007.: Hernád SE (Dabas)
  7., 2008.: Ecser KSK (Tököl)
  8., 2009.: Solymár SC (Dabas)
  9., 2010.: Törteli KSK (Csömör)
10., 2011.: Alsónémedi SE (Üllő)
11., 2012.: Dabas-Gyón FC (Üllő)
12., 2013.: Gödi SE (Szigetszentmiklós)
13., 2014.: Dabas-Gyón FC (Üllő)
14., 2015.: Dabas-Gyón FC (Üllő)
15., 2016.: Felsőpakony KSE (Üllő)
16., 2017.: Garvittax (Üllő)
17., 2018.: Felsőpakony KSE (Üllő)
18., 2019.: PILE-Szántó SE (Üllő)
19., 2020.: Airnergy FC (Monor)
20., 2021.: Airnergy FC (Monor)
21., 2022.: Airnergy FC (Mogyoród)
22., 2023.: Airnergy FC (Üllő)
23., 2024.: Airnergy FC (Üllő)

 

Címlapfotó (Sipos Hajnalka):

Előnézeti képünkön a 2020, 2021, 2022 és 2023 után zsinórban ötödik alkalommal tornagyőztes Airnergy együttese látható Üllőn 2024. február 4-én

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!