Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Szigethalom – Szigetcsép pályaavató bajnoki mérkőzés, 2024. április 14. (Fotó: Bakai Gusztáv)

Csaknem 16 év után játszottak ismét hivatalos felnőtt bajnoki mérkőzést Szigethalmon

2024. április 14-én 16:00 órakor rendezték a Szigethalom – Szigetcsép Pest vármegyei negyedosztályú felnőtt bajnoki labdarúgó-mérkőzést a Déli csoportban. Az összecsapásnak helyi sporttörténeti jelentőséget adott, hogy a szigethalmi sportpályán utoljára 2008. június elsején rendeztek hivatalos futballmérkőzést.

Ragyogó idő, közel négyszáz néző, kiválóan előkészített „műhely”, büfé, az új pályán a bemelegítés előtt (majd később a meccs szünetében) önfeledten labdát kergető gyerekfocisták, prominens vendégek, a kitelepített hangtechnikából kedvcsináló zeneszó, no és az egykori válogatott középpályás, Kovács Béla várta izgatottan, hogy Szigethalmon több mint másfél évtized után ismét hivatalos felnőtt meccsen guruljon, pattogjon, szálljon a futball-labda.


Amíg a két csapat az öltözőben, addig a meghívott vendégek az egyik kapu mögött felállított sátor árnyékában készülődtek a kezdésre. A kezdésre, amely ezúttal rendhagyó volt, hiszen a ’Halom – ’Csép találkozóval került sor az átlagosnál nagyobb méretű, szemet gyönyörködtetően zöldellő új szigethalmi futballpálya felavatására.

A pályaavató mérkőzésre szóló meghívó

Az ünnephez pedig ahhoz méltó aktusok járnak, így a házigazda-főszervező klubelnök, Kovács Béla és segítői igazán kitettek magukért. A meghívott vendégek között – a teljesség igénye nélkül – láthattuk Fáki Lászlót, Szigethalom város polgármesterét; Benkő Tamást, az MLSZ Pest vármegyei igazgatóját; Vatai Attilát, a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémia régióvezetőjét; Kabát Péter korábbi válogatott játékost, az Újpest FC sportkoordinátorát; Vajda Györgyöt, a Nemzeti Sport újságíróját; Borsos Vilmos és Vincze Zoltán korábbi NB I-es labdarúgókat; Jánosi Miklóst, a Szigetbecse elnökét, valamint az eseményről kiváló felvételeket készítő, közkedvelt fotóriportert, Bakai Gusztávot.

A pálya átadását szimbolizáló szalag átvágása után, jobbról: Kovács Béla, a Szigethalom SC elnöke; Fáki László, Szigethalom polgármestere és Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója (Fotó: Bakai Gusztáv)
A pálya átadását szimbolizáló szalag átvágása után, jobbról: Kovács Béla, a Szigethalom SC elnöke; Fáki László, Szigethalom polgármestere és Benkő Tamás, az MLSZ Pest vármegyei igazgatója (Fotó: Bakai Gusztáv)

Mielőtt a szalag átvágására került volna sor, Kovács Béla klubelnök, Fáki László polgármester, Benkő Tamás területi igazgató és Kabát Péter mondtak rövid köszöntőt, üdvözölve a megjelent nézőket és csapatokat. A Szigethalom csapatkapitánya, az egykoron ugyancsak az NB I-ben játszó Hungler Gábor adta át a rendező klub jelképes ajándékait a beruházást segítő vendégeknek, majd végre következhetett a mérkőzés, amelyen a hazai csapat magabiztos játékkal, szép gólokat szerezve érvényesítette a papírformát, és győzte le 4–1-re a sportszerűen és lelkesen küzdő szigetcsépieket.

Szigethalmon tehát 16 évnyi szünet után rendeztek újra hivatalos labdarúgó-mérkőzést, és ebben a klubot irányító Kovács Béla érdemei elévülhetetlenek. Amíg a pályán zajlott a játék, ő érthető büszkeséggel mesélt az elmúlt hét év szakmai és infrastrukturális eredményeiről, terveikről és azokról, akik segítik, támogatják törekvéseiket, a több mint kétszáz (!) – 90%-ban utánpótláskorú – aktív labdarúgó tevékenységét.

 

Szépszámú közönség látogatott ki a pályaavató mérkőzésre (Fotó: Bakai Gusztáv)
Szépszámú közönség látogatott ki a pályaavató mérkőzésre (Fotó: Bakai Gusztáv)

Elnöki összefoglaló

 

A pályaavató ünnepi mérkőzés után nyilatkozott portálunknak Kovács Béla, a Szigethalom SC elnöke, utánpótlásedző, a Kispest-Honvéd és a Ferencváros egykori válogatott középpályása: – Nagy utat tettünk meg a hét év alatt, amióta elkezdtem dolgozni a szigethalmi futballban. Rengeteg akadállyal és nehézséggel kellett megküzdenünk ezen időszak alatt, de örülök, hogy valóra vált a pályával kapcsolatos álmunk. Rengeteg munka, idő és ráfordított energia van mögötte, nem kérdés, hogy jelentős előrelépés lesz mindez az egyesületünk életében. Köszönjük a helyi önkormányzatnak, támogatóinknak és nem utolsósorban valamennyi szülőnek az önzetlen segítséget, amellyel a logisztikát az elmúlt években megoldották a gyerekek utaztatása tekintetében. Köszönet jár nekik azért is, hogy bíztak bennünk és rendületlenül támogattak. Ugyancsak hálával tartozunk Ócsa, Szigetszentmiklós, Taksony és Délegyháza települések vezetőinek, sportegyesületeinek, valamint a Pénzügyőr SE-nek, hogy a mérkőzéseinkhez hazai pályát biztosítottak számunkra az elmúlt hét szűk esztendő alatt.

Kovács Béla, a Szigethalom SC elnöke és utánpótlásedzője
Kovács Béla, a Szigethalom SC elnöke és utánpótlásedzője

Múltidéző

 

Ezt megelőzően 2008. június elsején rendeztek futballmérkőzést a szigethalmi sportpályán, akkor a Pest megyei II. osztály, VABU SPORT-csoport 25., utolsó előtti fordulójában a Ráckeve látogatott Szigethalomra. A mérkőzésről lapunk 2008. június 3-án, kedden megjelent lapszámának 7. oldalán közöltük a meccs tudósítását – íme!

A Sportszelet 2008/26., június 3-án, kedden megjelent lapszámának 7. oldala (részlet)
A Sportszelet 2008/26., június 3-án, kedden megjelent lapszámának 7. oldala (részlet)

Bakai Gusztáv további képei:
https://www.facebook.com/share/p/oj5A2eVJ1Q4VHoRU/?mibextid=WC7FNe

A pályaavató mérkőzés jegyzőkönyve: Szigethalom – Szigetcsép 4–1 (2–0)
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/27693/19/1921373.html

Címlapkép: Szigethalom – Szigetcsép pályaavató bajnoki mérkőzés, 2024. április 14. (Fotó: Bakai Gusztáv)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!