Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Az Abony elleni vereség a kiesést jelentette az Üllőnek. (Forrás: Abonyi KID Football Club Facebook-oldal)

A Ráckeve hat gólt lőtt a listavezető Aranyszarvasnak

A forduló rangadóját Ráckevén játszották, ahol a tavasszal kiválóan szereplő hazaiak a szünet után állva hagyták az éllovas Aranyszarvast és végül fölényes, 6–2-es győzelmet könyvelhettek el. A nagy rivális, idei Pest Vármegyei Kupa-döntős Diósd kétgólos sikert aratott a Páty-HelloParkssal szemben, így Polákovics Attila csapata egy pontra feljött a tápiószentmártoniak mögé a tabellán. Az üllői alsóházi rangadón a hazaiak és a vendég Abony gólzáporos találkozót produkált, melyen utóbbi együttes örülhetett mindhárom bajnoki pontnak.

PEST VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY, DÉLI CSOPORT

28. forduló

Diósd – Páty-HelloParks
2–0 (0–0)
Diósd, 100 néző. Vezette: Tóth Sz. (Berendi T., Visnyei Barnabás)
DIÓSDI TC:
Sebestyén I. 8 – Hankó K. 7, Probáld A. 8, Csibrik Gy. 8, Mikei B. 7 – Pásztor D. 7, Iszak R. 7, Zana D. 8 – Vida P. 7 (Szigeti D. 0, 65. p.), Waller A. 7 (Czabai Á. 0, 90. p.), Irházi D. 7 (Gyulay G. 0, 83. p.). Edző: Polákovics Attila.
PÁTYI SE-HELLOPARKS: Vaczó P. 6 – Pankotai K. 7, Homoki M. 7, Erdei R. 7, Valentics M. 7 (Garamvári M. 0, 77. p.) – Auer M. 7 (Végső Zs. 0, 77. p.), Kuzsel B. 7 (Császár Z. 0, 79. p.), Zachán A. 7 (Sprinzeisz D. 7, 59. p.) – Tessedik K. 7 (Homoki A. 0, 87. p.), Horváth M. 7, Temesszentandrási B. 7 (Fasching M. 0, 87. p.). Edző: Sprinzeisz Zoltán.
GÓL: Probáld A., Zana D.
SÁRGA LAP: Irházi D., Zana D., ill. Császár Z., Pankotai K.
POLÁKOVICS ATTILA: – Előszőr is szeretnénk megköszöni szurkolóinknak, hogy ilyen időjárási körülmények között is végig kitartottak és a lefújásig biztatták csapatunkat. A mérkőzésen a két gólunkon kívül rúgtunk még négy kapufát is, de a három pont sorsa csak az utolsó percekben dőlt el. Gratulálok a fiúknak a játékhoz és az elért eredményhez, de ennél is fontosabb, hogy Zana Dani a hétközben feltett kérdésére „igen” választ kapott, amelyhez sok boldogságot kívánok az egész csapat nevében! Sok sikert a Pátynak a bajnokság hátralevő mérkőzéseire!
SPRINZEISZ ZOLTÁN: – Kiváló játékvezetés mellett nagyon korrekt mérkőzést játszottunk. Volt itt minden: jég, felhőszakadás, villámlás és napsütés. A Diósd meghatározó tagja a „megye-kettő” élmezőnyének, valamint Pest Vármegyei Kupa-döntőt is játszottak, amelyekhez mindenképpen jár a gratuláció! Ugyanakkor gratulálnom kell játékosaimnak is, mert mindenki nagyot küzdött a találkozón. Véleményem szerint, a hazaiaknak nem igazán volt kidolgozott, nagy gólhelyzetük, inkább pontrúgásokból és átlövésekből voltak veszélyesek. Így – bármilyen fájó is – ki lehet kapni egy jobb csapattól. Köszönjük szurkolóinknak, hogy sportszerűen buzdítottak minket, a Diósdnak pedig további sok sikert kívánok!

 

Tápiószecső – Újhartyán
1–2 (0–1)
Tápiószecső, 80 néző. Vezette: Visnyei Bendegúz (Ferenczi D., Bornemissza M.)
TÁPIÓSZECSŐ FC: Mészáros M. 7 – Moery M. 7, Kiss Á. 7, Németh I. 7 (Németh Sz. 0, 80. p.), Surányi D. 7 – Juhász B. 7, Dinnyés D. 0 (Erdélyi Zs. 7, 14. p.) – Nagy B. 7, Potocska Á. 7 (Habram B. 0, 83. p.), Utasi Balázs 7 (Jámbor B. 0, 69. p.) – Kelemen D. 7–2=5. Edző: Majzik Bence.
ÚJHARTYÁN VSE: Gerstenbrein G. 8 – Cemmel P. 8 (Németh T. 0, 83. p.), Farkas Cs. 8 (Rizmajer B. 0, 78. p.), Fodor G. 8, Márton Zs. 8 – Lukasik D. 8, Farkas Zs. 8, Kiss G. 9, Rutterschmid R. 8, Delea Zs. 8 – Tóth H. 8. Edző: Surman István.
GÓL:
Jámbor B., ill. Kiss G. (2).
SÁRGA LAP: Kiss Á., Surányi D., ill. Márton Zs., Farkas Cs.
KIÁLLÍTVA: Kelemen D. a 39. percben (a második sárga lap után), Csépány A. a 91. percben (a kispadról – a játékvezető megsértéséért).
MAJZIK BENCE:
A mérkőzésről nagy vonalakban annyit, remek felfogásban és játékkal tudtuk le a 90 percet, amelyen véleményem szerint rászolgáltunk arra, hogy akár győzelemmel hagyjuk el a pályát. Ugyanakkor nem tudok szó nélkül elmenni a játékvezetők teljesítménye mellett, akik véleményem szerint tönkretették a mérkőzést. Úgy gondolom, Kelemen Dominik esete nem ért piros lapot, az Újhartyán vezető gólja pedig leshelyzetről született, valamint a 90. percben szerintem a gólvonal mögül pattant ki Jámbor Bence lövése, mégsem lett érvényes a találat. Félreértés ne essék, mi sem vagyunk ma született bárányok, azonban azt gondolom, hogy a játékvezetők viselkedése elképesztően pökhendi és nagyképű volt. De vajon mire? Három, szerintem mérkőzést befolyásoló hibáról beszélünk, ezt nem lehet elbagatellizálni: érzésem szerint most „csak” egy klub hétvégéjét rontották el, de kérdem én, mi van akkor, ha ezen egy bajnoki cím, ne adj’ isten a bennmaradás múlik? Akkor ez kinek a felelőssége lesz, vagy egy szimpla bocsánatkéréssel le lehet majd tudni? Gratulálok az Újhartyánnak, ők nem tehetnek az egészről, szerintem mindkét csapat tisztességesen és sportszerűen játszott egymással szemben.
SURMAN ISTVÁN: – Nem voltunk kimondottan élesek a mérkőzésen, de a győzelem meglett, ez a lényeg. Sok sikert kívánok a ’Szecsőnek a továbbiakban!

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (28. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság eredményei (28. forduló, 2023/2024.)

Üllő – Abony
3–6 (1–1)
Üllő, 80 néző. Vezette: Tamás A. (Feigl G., Visnyei Barnabás)
ÜLLŐI SE: Koksa P. 4 – Dányi R. 4, Bartha M. 4, Kunovics D. 5, Tamás F. 4 – Ángyán R. 5, Oláh E. 4, Négyessy B. 5 – Gergely T. 7, Tanyi G. 4 (Simtchatcha S. 4, a szünetben), Barta D. 4. Játékos-edző: Lantos István.
ABONYI KID FC: Szabó M. 8 – Kovács B. 8, Németh Gy. 8, Kállai R. 7, Varga B. 7 – Molnár G. 7, Herédi J. 8 (Balog M. 0, 88. p.) – Lendvai Z. 8, Kállai I. 8, SZEPESI BENCE 10 – Molnár B. 7 (Bagossy D. 7, 60. p.). Edző: Némedi Tivadar.
GÓL:
Gergely T. (2), Négyessy B., ill. Szepesi B. (4, az utolsót 11-esből), Herédi J., Kállai I.
SÁRGA LAP: Tanyi G., Ángyán R., Simtchatcha S., Bartha M., ill. Molnár B., Németh Gy., Molnár G.
LANTOS ISTVÁN: – Szombat délután sorsdöntő mérkőzés elé néztünk, az Abony csapatát fogadtuk, akik négy ponttal előztek meg minket a tabellán. Rangadóhoz mérten kezdtük a találkozót, szép egyéni villanás után sikerült is megszereznünk a vezetést. Úgy gondolom, az első félidőben sikerült kontrollálnunk a meccset, az abonyiak viszont az első nagyobb helyzetüket sikeresen kihasználták, így 1–1-es döntetlennel mehettünk a szünetre. Alig tíz perc leforgása alatt több egyéni és védelmi hiba után „sikerült” két gólt kapnunk, a jó kezdés után igencsak bentragadtunk az öltözőben a második játékrészre. A 60. percre úgy tűnt, sikerült rendezni sorainkat és megszereztük második gólunkat, 2–3-ra alakítva ezzel az eredményt. Úgy éreztük, újra van esélyünk, a csapat lendületet kapott, egészen egy perccel későbbig, amikor ismét kétgólosra növelte az előnyét az Abony, majd jogosnak tűnő 11-essel a 73. percben már három volt a különbség. A 80. perc után ismét sikerült gólt szereznünk és ezzel közelebb kerülni ellenfelünkhöz, de a lendületünk ismét gyorsan alábbhagyott, mivel egy perccel később szintén gólt kaptunk. Úgy gondolom, a hétvégi mérkőzés jól tükrözi az egész szezonunkat, a hozzáállást, az akaratot, vagy azt, hogyan tudjuk percek leforgása alatt mindig megverni magunkat. Már matematikailag is biztossá vált a kiesésünk, a hátralévő két mérkőzésünket a lehető legnagyobb profizmussal próbáljuk meg lejátszani…
NÉMEDI TIVADAR: – A mérkőzés előtti legfontosabb feladat az volt, hogy a terhet megpróbáljuk magunkról levenni. Ez az első 30 perc után sikerült is, az egyenlítő gól után 180 fokos fordulatot vettünk, ami játékban és gólokban is meghozta a számunkra kedvező eredményt. Onnantól fogva nagyon jól és koncentráltan játszottunk, azt gondolom, nem hagytunk egyetlen kérdést sem a végére. A bennmaradás szempontjából nagyon fontos három pontot szereztünk. Számomra több szempontból is érzelmes délután volt, a srácok fantasztikusan reagáltak a dolgokra, emellett tanultunk a korábbi hibáinkból. Szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan elkísértek minket Abonyból, ez is kellett a sikerhez, általa idegenben is otthon érezhettük magunkat. Sok sikert az Üllőnek a folytatásra!

 

Százhalombatta – Alsónémedi
2–1 (1–1)
Százhalombatta, stadion, 150 néző. Vezette: Kamal N. (Rigó Zs., Németh B.)
SZÁZHALOMBATTAI VUK SE: Koplányi K. 7 – Spáczai D. 7, Schneider D. 7, Károlyi Cs. 7, Kis G. 7 – Fülöp N. 7, Petrovics Á. 6 (Tóth Á. 6, 55. p.) – Godena G. 7, Sipos G. 7 (Lakatos B. 0, 71. p.), Tóth N. 6 (Illés Á. 6, 60. p.) – Kiss K. 6. Edző: Károlyi Gábor.
ALSÓNÉMEDI SE: Simon B. 6 – Szlovicsák A. 5, Kristály D. 7, Varga Z. 6 (Szegedi R. 5, 59. p.), Bartha Kristóf 6 – Laczkó I. 5, Kovács B. 5, Schuch M. 5 (Szabó A. 0, 64. p.), Bartha Krisztián 5 – Kordé K. 6, Szalai J. 5. Edző: Benkovics Attila.
GÓL:
Godena G., Sipos G., ill. Kordé K.
KÁROLYI GÁBOR: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben négy-öt lehetőségünk is volt a gólszerzésre, ezekből egyet ki is használtunk. Védelmi hibánkból gólt kaptunk, így döntetlennel mehettünk a szünetre. A második félidőre picit feljebb toltuk a védekezést, talán egy kicsit erőszakosabbak és kompaktabbak is voltunk, így megszereztük a győztes találatot. Úgy érzem, rászolgáltunk a három pontra, köszönjük a VUK-os focista palánták és szüleik szurkolását!
BENKOVICS ATTILA: – A több helyzetet kidolgozó, játékban nagyon sokat fejlődő hazai csapat egygólos győzelme megérdemeltnek nevezhető, ennyivel mindenképpen jobbak voltak. Ami minket illet, nem könnyű kimondani, de a meccset nem a 90 perc alatt veszítettük el, a heti edzésmunka volt kritikán aluli. Ennek fényében viszont kihoztuk magunkból a maximumot, mert volt tartása a csapatnak és az utolsó pillanatig küzdöttünk a pontszerzésért. Szinte biztos vagyok benne, amennyiben több áldozatot hozunk a mérkőzésekre való felkészülésben, egyszer nyerni is fogunk. Az is kétségtelen, hogy a világ pillanatnyi morális és anyagi válsága miatt nem mindig igazságos ez az elvárás…

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (28. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság tabellája (28. forduló, 2023/2024.)

Ráckeve – Aranyszarvas
6–2 (3–2)
Ráckeve, 150 néző. Vezette: Resch N. (Balogh I. Z., Somogyi G.)
RÁCKEVE VAFC: Koman K. 9 – Novák L. 9, Turcsán P. 9 (Agócs G. 0, 85. p.), Kuklis K. 9, Hári J. 9 (Áj D. 0, 72. p.) – Kalina M. 9, PAPP DÁVID 10 – Buhály G. 9, Papp Zs. 9 (Benczúr B. 0, 85. p.), Taji K. 9 (Farkas J. 9, 57. p.) – MUCSI ZSOMBOR 10 (Koller B. 0, 81. p.). Edző: Podruzsik József.
ARANYSZARVAS SE (TÁPIÓSZENTMÁRTON): Szabó G. 4 – Szabó K. 4 (Turóczi M. 0, 76. p.), Krajcz M. 4 (Nagy Gergő 0, 70. p.), Svet M. 4 (Szabó Z. 0, 76. p.), Bagó P. 4 – Koncz T. 4–2=2, Kovács M. 4 – Németh D. 4, Cseh S. 4, Laczkó G. 4 (Kovács R. 0, 65. p.) – Laczkó M. 4 (Palotai B. 0, 82. p.). Edző: Fülöp Lajos.
GÓL:
Mucsi Zs. (3, az elsőt 11-esből), Papp D. (2), Tajti K., ill. Laczkó G., Laczkó M. (11-esből).
SÁRGA LAP: Hári J., Kalina M., ill. Németh D., Krajcz M., Bagó P., Nagy Gergő.
KIÁLLÍTVA: Koncz T. a 78. percben (gólhelyzetben lévő játékossal szembeni szabálytalanságért).
PODRUZSIK JÓZSEF: – Fontos találkozó volt mindkét csapat számára. A színvonalas mérkőzés elején a két gyors vendégtalálat inkább az ellenfél játékát zavarta meg. Számos alkalommal nagy területet hagytak nekünk, amit a srácok jól játszottak be és könyörtelenül ki is használtak, ennek köszönhetően már mi mehetünk előnnyel pihenőre. A második félidőben mind sebességben, mind koncentrációban felülmúltuk ellenfelünket, ezért még több gólt tudtunk szerezni. Gratulálok a fiúknak, jó játékvezetés mellett remek teljesítménnyel tartottunk itthon három pontot a listavezető ellen. Köszönjük a szép számban kilátogató szurkolók buzdítását! További sok sikert kívánok a ’Szentmártonnak!
FÜLÖP LAJOS: – Álomszerűen indult a mérkőzés és rémálom lett a vége. Hamar kétgólos előnyre tettünk szert, de sajnos nem tudtunk élni vele és ahogy kaptuk a gólokat, egyre inkább ránk erőltette az akaratát a Ráckeve. Minden csapat életében előfordul egy ilyen 90 perc, de inkább egyszer kapjunk hatot, mint hatszor egy góllal szenvedjünk vereséget. Nem maradt más, minthogy gratuláljunk ellenfelünknek, akik nagyon jól fociztak ezen a találkozón. Véleményem szerint győzelmük ilyen különbséggel is megérdemelt volt. Nagyon várjuk a jövő heti mérkőzést, hogy feledtetni tudjuk ezt a kisiklást. A sorsunk még mindig a saját kezünkben van, és ez nagyon fontos tényező…

Törökbálint – Tápióság
1–1 (1–0)
Törökbálint, 50 néző. Vezette: Székely B. (Kara P., Somogyi G.)
TÖRÖKBÁLINT: Végh K. 7 – Király M. 6, Mogyorósi Z. 8, Mondok R. 8, Molnár Á. 8 – Mikei M. 7 – Konkoly Cs. 7 (Buzády B. 6, a szünetben; Szőllősi L. 0, 89. p.), Pipó K. 7, Kablawi M. 8, Füzesi Z. 6 – Németh K. 7 (Tihanyi Z. 0, 79. p.). Edző: Pop Richárd.
TÁPIÓSÁGI KSK: Bekker Z. 6 – Seres R. 6, Penczner L. 6, Szabó B. 6 – Gulyás B. 0 (Lesti M. 5, 28. p.; Prebok T. 0, 77. p.), Földi B. 6, Tari O. 6, Kolozsi D. 6, Balla Cs. 6 – Molnár L. 6, Kusnyár G. 6. Edző: Földváry Attila.
GÓL: Konkoly Cs., ill. Penczner L.
SÁRGA LAP: Molnár Á., Király M., Kablawi M., ill. Tari O., Lesti M.
POP RICHÁRD: – A tavaszi idényben talán most játszottunk a legjobban, ráadásul úgy, hogy csapatnyi emberünk hiányzott. Gratulálok Konkoly Csongornak, aki felnőtt meccsen először kezdett és egyből gólt is szerzett. Összességében megint magunknak köszönhetjük, hogy a Tápióság a végén kiegyenlített, mert kihagytuk a lehetőségeinket. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapattal, gratulálok játékosaimnak!
FÖLDVÁRY ATTILA: – Az első játékrész azzal telt, hogy szokjuk a környezetet. A korai és kényszerű csere sem tett jót nekünk, fél óra elteltével szinte a semmiből kaptunk egy könnyen elkerülhető gólt, majd futottunk az eredmény után. Az akarattal és a hozzáállással most sem volt probléma, de ez a meccs hajrájához közeledve már görcsösségbe ment át. A kisméretű pályának köszönhetően kevés terület volt a támadásépítésekre, ezért az utolsó 20 percre direktebb focit kezdtünk el játszani. A vége felé sikerült kiegyenlítenünk, úgy gondolom, összességében igazságos döntetlen született.

Albertirsa – Ócsa
1–4 (1–1)
Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep, 50 néző. Vezette: Kamal N. (Horváth B., Kakuszi I.)
ALBERTIRSAI SE: Sárik-Farkas V. 5 (Molnár V. 0, 77. p.) – Czerman D. 5, Méhes D. 5, Regenye P. 5, Sznopka J. 5 (Páricsi Sz. 5, a szünetben) – Virág L. 5 (Faragó Á. 5, a szünetben), Demeter G. 5, Vidinszki V. 5 – Lázár L. 6 (Faragó N. 5, 58. p.), Otrokocsi I. 5, Bor T. 5. Edző: Csőke István.
ÓCSA VSE: Szöllősi N. 7 – Szabó M. 7 (Tóth A. 8, a szünetben), Oláh L. 9, Nagy G. 9, Király K. 8 (Kiss D. 0, 81. p.) – Györvári T. 8, Béres K. 9, Major P. 9 (Pelsőczi I. 0, 81. p.), Pekker G. 7 (Alberti T. 0, 63. p.) – KATONA ÁDÁM 10 (Kreisz V. 0, 70. p.), Huszár V. 0 (Tokodi S. 8, 17. p.). Edző: Kövér István.
GÓL: Lázár L., ill. Katona Á. (3), Oláh L.
SÁRGA LAP: Czerman D., Vidinszki V.
CSŐKE ISTVÁN: – Gratulálunk az Ócsának!
KÖVÉR ISTVÁN: – Kiváló körülmények között, nagyszerű játékvezetés mellett játszottunk egy számunkra igen fontos mérkőzést. Az ősszel alaposan meglepett minket az Albertirsa, most viszont a találkozó minden pillanatában jobbak voltunk ellenfelünknél, így megérdemelten nyertünk. Vendéglátónknak sok sikert kívánok a továbbiakban!

A Halásztelek – Dunaharaszti II. (2–0) találkozót múlt szerdán játszották.

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (28. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (28. forduló, 2023/2024.)

A 28. forduló válogatottja

Sebestyén I. (Diósd) 8 – Cemmel P. (Újhartyán) 8, Probáld A. (Diósd) 8, Nagy G. (Ócsa) 9, Molnár Á. (Törökbálint) 9 – Lendvai Z. (Abony) 8, PAPP DÁVID (Ráckeve) 10, Kiss G. (Újhartyán) 9, SZEPESI BENCE (Abony) 10 – MUCSI ZSOMBOR (Ráckeve) 10, KATONA ÁDÁM (Ócsa) 10.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27687/28.html

Címlapfotó: Az Abony elleni vereség a kiesést jelentette az Üllőnek. (Forrás: Abonyi KID Football Club Facebook-oldal)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!