Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Sárközi Szabolcs egyelőre az utolsó két mérkőzésre vállalta

Sárközi Szabolcs újra a nagykátai kispadon

Régi-új szakvezetővel vág neki az utolsó két fordulónak a Nagykáta-Ulviczky Kft. együttese a Pest vármegyei I. osztályban, ugyanis az irányítás ismét a korábbi játékos-edző, Sárközi Szabolcs (a képen) kezébe került. Mindez azután történt, hogy Tóth Imre, a felnőtt csapat immár korábbi edzője a múlt hétvégi, a Viadukt-Biatorbágytól elszenvedett 3–1-es hazai vereség után felajánlotta a lemondását, melyet a klub vezetősége elfogadott. A legutóbbi két kiírásban a Pest vármegyei amatőrválogatott mellett is dolgozó Sárközi Szabolcs tavaly nyáron távozott a klubtól, azóta a Tápióság színeiben futballozik, emellett a Kincsem Lovaspark futsal együtteseit is edzi. Nehéz helyzetben vette át a napokban a nagykátai felnőtt gárdát, amely jelenleg a 14. helyen áll a bajnokságban, s rögtön egy fontos, „hatpontos” mérkőzés következik számukra, a hétvégén ugyanis a mögöttük álló Veresegyházhoz látogatnak. A régi-új szakvezetőt kérdeztük a véghajrá kihívásairól.

– Váratlanul érte a felkérés?
– Nem számítottam rá, igazából a semmiből, minden előzmény nélkül érkezett a hívás, rövid időn belül kellett döntésre jutnom. Mivel úgy gondoltam, ha van lehetőségem segíteni a csapaton, akkor élnem kell vele, így elfogadtam a felkérést.
– Az első tréningek után mennyire látja motiváltnak a társaságot?
– Tény, a héten két edzést is tartottam a fiúknak. Sok mindenre már nincs időnk, átvettük a legfontosabb csapatszerkezeti dolgokat. Véleményem szerint nagyon motiváltak, szeretnének sikert elérni, mivel elég régen hagyták el győztesen a pályát, ezért is kerültek ilyen nehéz helyzetbe. Úgy láttam, most mindenki rendkívül koncentrált és megpróbál odafigyelni a saját feladatára, hogy a hétvégén jó eredményt érjünk el.

Vajon ősszel is I. osztályú mérkőzéseken szurkolhatnak Nagykátán?
Vajon ősszel is I. osztályú mérkőzéseken szurkolhatnak Nagykátán?

– Mit vár, mit várhat a hátralévő két mérkőzéstől?
– Nyilván szeretnénk eredményesek lenni. Úgy gondolom, ha motiváltan, a játékban jó képet mutatva hozzuk le a találkozókat, már az is rendben volna, de ha valamennyi szempont teljesül, akkor sikeresek is leszünk és megtartjuk a „vármegye-egyes” tagságot.
– Adott esetben vállalná a jövőben is az újbóli edzői szerepet?
– Egyelőre ez a kontraktus csak a Veresegyház és a Vecsés elleni két találkozóra szól, a további lényegi dolgok majd csak a bajnokság után dőlnek el, így jelenleg még nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben…

A Nagykáta eddigi eredményei a Pest vármegyei I. osztályban, az aktuális tabella és a hátralévő mérkőzések:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27513/29/267192.html

 

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!