Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Pest vármegyei III. osztály, Délnyugati csoport 2023/2024-es szezonjának bajnoka a Tököl

A Tököl egy év után máris feljebb léphet

A tavalyi nyár egyik – ha nem a legnagyobb – meglepetése volt, hogy a Tököl együttese visszalépett a vármegyei élvonaltól és csak a III. osztályba frissen feljutott együttesével vágott neki a 2023/2024-es küzdelmeknek. Ez azonban láthatólag nem vetette vissza a lelkesedést a klubon belül, ugyanis rögtön, első nekifutásra sikerült bajnoki címet szerezniük a III. osztály, Délnyugati csoportjában. A stáb alapvetően nem változott, ugyanis továbbra is Mészáros Attila és Nagy Zoltán felelt a szakmai munkáért, míg a háttérből Jaszenovits Balázs szakosztályvezető gardírozza az egyesületet, így tényleg összeszokott „brigád” felelt a csapatért, s mindezt sikerrel tették. Sokáig szoros versenyfutásban voltak az elsőségért, leginkább a Dömsöddel, ám a végére meggyőző, tizenegy pontos előnnyel zárták a bajnokságot, így jövőre már a „megye-kettőben” mérettethetik meg magukat. Interjúnkban Mészáros Attilát, a Tököl vezetőedzőjét kérdeztük az elmúlt és az előttük álló időszak kihívásairól.

– A tavalyi, az első osztályból való visszalépésüket követően gondolta volna, hogy rögtön sikerül megugraniuk a III. osztály jelentette akadályt?
– Megmondom őszintén, nem gondoltuk volna, hogy sikerülni fog, hiszen a vezetőkkel és edzőkollégámmal, Nagy Zoltánnal úgy gondoltuk, csináljunk egy olyan csapatot, ahol jó a hangulat és a srácok is vevők a munkára, emellett pedig fontos szempont volt, hogy fiatal tököli játékosokat illesszünk be a keretbe. Ahogy haladtunk előre a bajnokságban és nyertük egymás után a mérkőzéseket, egyre inkább elkapott minket az az érzés, hogy nagy dolgot tudunk majd végrehajtani, ami szerencsére sikerült is.
– A szezon során mindössze egyszer, a 17. fordulóban a Taksony ellen kapituláltak, végeredményben pedig meggyőző fölénnyel nyerték meg a bajnokságot. Hogyan tudná összefoglalni a Tököl szezonját?
– Véleményem szerint nagyon nehéz szezonon vagyunk túl. Jól indultunk, viszont a téli alapozás után következett egy gödör, azonban a srácok pillanatok alatt változtatni tudtak a dolgokon. A tavaszi, Dömsöd elleni idegenbeli 1–1-gyel végződő találkozó után éreztük azt a kollégáimmal, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, amennyiben továbbra is hasonlóan fegyelmezetten tudunk koncentrálni és játszani.

A bajnokcsapatnak Gyetvai Péter (jobbról a második), az MLSZ PVMI IÁB-irodavezetője adta át az aranyémeket
A bajnokcsapatnak Gyetvai Péter (jobbról a második), az MLSZ PVMI IÁB-irodavezetője adta át az aranyémeket

– A játékosai közül kiket ki tudna emelni a teljesítményük alapján?
– Nem tudok konkrétan kiemelni senkit, mert ez a bajnoki cím igazi csapatmunka eredménye volt, mindenki kivette belőle a részét. Természetesen voltak nehéz pillanataink is a bajnokság során, de szerencsére mindig akadtak olyan játékosok, akik az adott pillanatban pluszt tudtak hozzáadni, húzták magukkal előre az egész gárdát.
– Milyen célokkal fognak nekivágni a II. osztálynak?
– Ugyanezt a munkát szeretnénk elvégezni a következő versenyévadban is, emellett pedig az a célunk, hogy továbbra is minél több fiatalt építsünk be a keretbe. Stabil együttessé szeretnénk válni a másodosztályban.

Stabil csapattá válna a Tököl a II. osztályban
Stabil csapattá válna a Tököl a II. osztályban

– Várható, hogy átalakul majd a keretük a nyáron?
– Valamelyest igen, át fog alakulni, néhány futballistánk már korábban jelezte, hogy nem tudja vállalni a magasabb osztályban való szereplést, az ő pótlásukat próbáljuk megfelelően megoldani. Úgy gondolom, rajtuk kívül szükségünk van egy-két rutinosabb labdarúgóra is, akik korábban már játszottak magasabb osztályokban.

A Tököl eredményei a 2023/2024-es szezonban a Pest vármegyei III. osztály, Délnyugati csoportjában és a hivatalos végeredmény:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27689/26/267418.html

Címlapfotó (forrás: Jaszenovits Krisztián)
A Pest vármegyei III. osztály, Délnyugati csoport 2023/2024-es szezonjának bajnoka a Tököl.

Felső sor (balról): Farkas István, Draxler Ádám, Terbócs Richárd, Nagy Péter, Juhász Viktor, Marlyin Zorán, Bednanics István, Ráckevei Károly, Csajági Lajos, Jaszenovits Krisztián (technikai vezető), Milkovics János (masszőr), Jaszenovits Balázs (szakosztályvezető), Mészáros Attila (vezetőedző), Nagy Zoltán (pályaedző).

Középső sor (balról): Sághy Ádám, Csukás Krisztián, Dankó Roland (kapus), Kovács Péter, Schneider Márk, Szabó Lajos, Vető Márk, Simó Norbert (kapus).

Alsó sor (balról): Farkas Gergő, Leveleki György, Pray Martin, Vedniczky Tamás, Surnyák Zoltán, Kovács Attila, Kányádi Szabolcs, Ancsák Tamás, Bundics Simon, Balogh Péter.

A képről hiányzik: Angyal, Zoltán, Boda Tamás, Hegyi Ferenc, Horváth Márk, Lefler Benjamin, Orosz Mihály.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!