Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Június 8-án benépesült a Vác-Deákvár SE Veressipkás utcai sporttelepe (forrás: Vác-Deákvár SE facebook oldal)

Vác-Deákvár SE: két évtized a stabilitás és az állandóság jegyében

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Vác-Deákvár Sportegyesület, amelyre az elmúlt két évtizedben mindig is az állandóság, a stabilitás, a saját út keresése és követése volt jellemző. Nem véletlenül büszke erre a klub elnöke, Vásárhelyi Tamás is, aki az alapításától fogva vezeti a klubot. Az idei szezonban az utánpótlásukra különösen büszkék lehetnek Deákváron, hiszen az U19-es csapatuk arany-, míg az U17-es korosztályúak bronzérmet szereztek a Pest vármegyei pontvadászatban. Az alábbiakban az elnökkel készített születésnapi beszélgetésünket olvashatják.

– Ha röviden kellene összefoglalnia az elmúlt 20 esztendőt, mi lenne a Honnan hová jutott el az egyesület?
– Húsz évvel ezelőtt, 2004-ben egy baráti társaság szeretett volna együtt futballozni nagypályán, melynek feltétele egyesület alapítása volt. Egészen 2006-ig szakember nélkül, magunk alakítottuk az edzéseinket. Akkor érkezett hozzánk vezetőedzőnek Steidl Sándor, aki segített kicsit szervezettebbé tenni a csapatot. Olyannyira, hogy 12 éven át maradt egyesületünknél. Szinte vele egy időben érkezett az öccse, Steidl Ákos is, aki akkor már tíz gyerekkel foglalkozott, ők a mai napig az egyesületünknél futballoznak és örömünkre Ákos is velünk dolgozik azóta is. 2007 telén Telek Árpád jöttével az utánpótlás kiépítése nagyobb lendületet kapott, így eme két szakember munkásságának köszönhetően eljutottunk oda, hogy mindkét felnőtt csapatunk már saját nevelésű játékosokból áll. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a deákvári utánpótlásból azóta megtalálhatóak már labdarúgók Újpesten, a Honvédnál, a Fradinál, a Vasasnál, az MTK-nál és természetesen a Vác VLSE-nél is.
– Ha valahol a Vác-Deákvár SE neve kerül szóba, nekem elsőre a stabilitás és az állandóság kifejezések jutnak elsőként az eszembe. Ön szerint is illik ez a jellemzés a klubra, és mivel egészítené még ki?
– Igen, abszolút illik a stabilitás a klubunkra. Fő szempont, hogy a sportot, a mozgás örömét megszerettessük a hozzánk járókkal, és ez a szemlélet olyan légkört teremtett, amely a tagjainkat tulajdonképpen egy nagy családdá kovácsolta össze. Ez adja az egyesületünk állandóságát, melyben nagy szerepe van kiváló szakembereinknek is, akik hosszú évek óta segítik a klubot és reméljük, ez még sokáig így is lesz.

Joggal büszkék az utánpótlásra: az U19-es korosztály (a képen) arany-, az U17-esek pedig bronzérmesek lettek a 2023/2024-es szezonban

– Jelenleg, 2024-ben hány szakosztállyal, illetve sportolóval működik a sportegyesület?
– Jelenleg a futballon kívül rendelkezünk néptánc-, karate-, darts-, és sporthorgász szakosztállyal. Egyesületünk sporttelepe ad otthont a Tini Dance Team tánciskolának és a Deákvári Nyugdíjas Klubnak is. Futballszakosztályunk közel 270 fővel rendelkezik, de a sporttelepünk hozzávetőlegesen 1000 embernek nyújt sportolási és kikapcsolódási lehetőséget összességében.
– A két évtizedes fennállásuk alatt meglehetősen kevés edző irányította a felnőtt együttest. Hányan ültek eddig a kispadon?
– Ebben is állandóságot képviselünk, hiszen ahogy már említettem, 12 évig Steidl Sándor ült a kispadon, őt egy szezon erejéig Nagy Tibor követte, azóta Rob Kornél a felnőttek edzője. Kijelenthető, hogy az egyesület elnöke nem cserélgeti gyakran az edzőket.
– Az elmúlt években kisebb-nagyobb fejlesztések, illetve beruházások történetek a sporttelepen. Melyek voltak ezek?
– Az első és legfontosabb, hogy 2017-ben a régi salakos pálya helyére elkészült a műfüves játéktér, ami óriási segítséget jelent ekkora létszám mellett az edzések megszervezésében. A koronavírus-járvány alatt kihasználva azt a helyzetet, hogy csak szabadtéren lehetett dolgozni, sikerült két új öltözőt felépíteni a vendégcsapataink számára, emellett pedig a már meglévőket felújítani. Ezek a beruházásokat jelentős pozitívumként könyveljük el az egyesületünk életében.

Az állandóság és a stabilitás a fő védjegye a váci egyesületnek
Az állandóság és a stabilitás a fő védjegye a váci egyesületnek

– Egyesületi vezetőként milyen közeljövőbeli tervek foglalkoztatják, amit mindenképpen meg szeretne valósítani?
– Amit eddig elértünk, azt a jövőben is mindenképpen szeretném fenntartani. Az egyesület az elmúlt 20 évben ennek a régiónak az egyik meghatározó klubja lett, szinte minden környékbeli klubokban megtalálhatóak deákvári nevelésű játékosok, még Nógrád vármegyében is. A közeljövőben szeretnénk szintet lépni az utánpótlásbajnokságok terén, ez a következő megvalósítandó „álom” számunkra. Az elmúlt két évtizedben rengeteg öröm és bánat is ért mindannyiunkat az egyesületben, sokan csatlakoztak hozzánk, és sajnos veszítettünk el alapító tagot is. A születésnapi rendezvényen mégis büszkeséggel töltött el, hogy olyan emberek, akik már több éve nem futballoznak, ugyanúgy együtt érkeztek a jeles napon a régi játékostársakkal, mintha tegnap még itt rúgták volna a bőrt. Fontos kiemelnem klubunk közösségteremtő erejét. Úgy gondolom, ez az, ami igazán számít: a sport és a barátok, a sportbarátokkal.

Címlapfotó: Június 8-án benépesült a Vác-Deákvár SE Veressipkás utcai sporttelepe (forrás: Vác-Deákvár SE facebook oldal)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!