Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Hosszú böjt után ünnepelhetett bajnoki címet az U19-es korosztály (forrás: Klima János)

Tizenöt év várakozás után lett bajnok a Monor

Monoron már hosszú évek óta megfigyelhető, hogy rengeteg munkát fektetnek bele az utánpótlásnevelésbe, és ennek egyre inkább kézzelfogható eredményei is vannak. Az egyik ilyen az U19-es korosztályban elért bajnoki cím az idei szezonban. Monor ifjú titánjai ugyanis előbb a regionális bajnokság alap, Középkeleti csoportjában tudtak az élen végezni tavasz elején, majd a felsőházba jutva újabb elsőséget ünnepelhettek, miután a rájátszásban nyolc mérkőzésükből hatot megnyertek és ezzel maguk mögé utasították a Gyöngyös, a Hatvan, a Salgótarján, valamint a Gödöllő gárdáját is. Ezek a fiatal játékosok ráadásul nem csak az utánpótlásbajnokságban, hanem többen már az NB III-ban is megcsillogtathatták a játéktudásukat. Többek között erre is kitértünk Farkas Ádámmal, a Monor U19-es csapatának edzőjével folytatott szezonértékelő interjúnk során.

– Mielőtt rátérnénk a rájátszásra, először kezdjük talán az alapszakaszban nyújtott teljesítményük értékelésével, ugyanis azt is sikerült megnyerniük, méghozzá a nagyszerű hajrájuknak köszönhetően, hiszen négy fordulóval a vége előtt kerültek az élre.
– Az alapszakaszról annyit tudni kell, hogy decemberig egész ideális összeállításban tudtunk szerepelni, azonban télen négy labdarúgónkat is felfelé tudtuk adni magasabb osztályba. Hárman: Kurucz Bálint, Bálint Dominik és Juhász Zétény Pilisre, Molnár Milán pedig Vecsésre igazolt. Ezt figyelembe véve még nagyobb teljesítménynek tartom a megszerzett bajnoki címet, mert személyükben négy kezdőjátékosunk távozott. Összességében, úgy gondolom, kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani, nem érheti panasz a ház elejét, hoztuk, ami egy Monor-szintű klubtól elvárható.

Farkas Ádám nem állna meg az idei bajnoki címnél
Farkas Ádám nem állna meg az idei bajnoki címnél

– A felsőházban is folytatódott a kiegyensúlyozott játékuk, amelynek köszönhetően a tabella élén tudtak zárni. Az ott bemutatott játékukkal mennyire volt elégedett?
– Azt gondolom, a salgótarjáni mérkőzés kivételével mindegyik találkozónk pozitívnak mondható. A mezőnyből ki kell emelnem a Gyöngyöst, akik nagyon erősek voltak, emellett a szemléletük is rendkívül pozitív volt számomra, bár ugyanez a Hatvanról is elmondható is, ezért is ilyen értékes ez a bajnoki cím számunkra.
– Talán egyik legnagyobb erősségük a védelmük volt, hiszen az alapcsoportban fele annyi gólt kaptak, mint a második legkevesebbet kapó együttes. Ez a játékuk tudatos részének tekinthető, hogy elsősorban a hátsó alakzatukra építettek?
– Nem mondhatnám, inkább úgy gondolom, viszonylag nyíltabb futballt játszunk, próbáltunk minél több gólt szerezni, emellett az ellenfeleket a saját térfelükön tartani és nyomást gyakorolni rájuk, talán ezért is kaptunk kevesebb gólt. Azt azonban sajnálom, hogy a rájátszásban minden mérkőzésen betaláltak a kapunkba, de ahogy mondtam, ez benne van a nyílt játékfelfogásunkban.
– Az U19-es keretből hányan játszanak át a felnőtt együttesbe?
– Ha a négy télen távozó játékosunkat nem vesszük bele, akkor hárman mutatkozhattak be a felnőttek között, néhányan pedig a kispadig jutottak az NB III-ban.

Monoron a felnőtt együttest is erősíti a közvetlen utánpótlás
Monoron a felnőtt együttest is erősíti a közvetlen utánpótlás

– Farkas Ádámnak személy szerint mit jelent a mostani aranyérem?
– Nekem nagyon sokat, ugyanis először voltam az U19-es csapat élén. Ez a siker nemcsak nekem, hanem az egész monori labdarúgásnak sokat jelent, ha jól tudom, 15 éve nem volt bajnok az U19-es korosztály Monoron. Ami engem illet, itt még nem állnék meg, szeretnénk további trófeákat gyűjteni a klubbal, minden nap ezért dolgozunk a srácokkal…

Az MLSZ regionális U19-es alap, Középkeleti csoport 2023/2024-es szezonjának bajnoka a Monor.

Felső sor (balról): Somogyi Krisztián (szakmai igazgató), Lantos István (asszisztens edző), Kanyó Dániel, Fogarasi Levente, Horváth Ferenc, Páricsi Roland, Kristóf Levente, Szabó Csaba, Tóth Bertold, Menich Krisztián, Soltész Zsolt, Nosztrai Roland, Bíró Szabolcs (kapusedző), Spargl Dezső (mindenes).

Alsó sor (balról): Farkas Ádám (vezetőedző), Szlovák Bálint, Sándor Balázs, Kovács Zsombor, Szegedi Levente, Farkas Zénó, Fekete András, Szőke Máté, Zilahy Alex.

Címlapfotó: Hosszú böjt után ünnepelhetett bajnoki címet az U19-es korosztály (forrás: Klima János)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!