Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Volt ok az ünneplésre Leányfalun: nyolc pont előnnyel lettek bajnokok

Egy év után visszajutott a másodosztályba a Leányfalu

Az őszi idényt követően még csak két ponttal vezette a bajnoki tabellát a Leányfalu együttese legnagyobb riválisa, a Pilisvörösvár előtt, ami a szezon végére azán nyolcra nőtt, s ehhez nagyban hozzájárult, hogy Kárpáti Zoltán együttese szárnyalt a bajnokság második felében, olyannyira, hogy százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a tavaszi idényt. Tavasszal a Leányfalu mellett a Nógrád vármegyei I. osztályban szereplő Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia edzői feladatait is ellátó szakvezető úgy látta, a bajnoki címhez a kulcsot egyértelműen a 23. fordulóban hazai pályán lejátszott és három góllal megnyert Pilisvörösvár elleni rangadó jelentette. Kárpáti Zoltánnal értékeltük az aranyéremmel záruló szezont.

– A tavalyi kiesést követően az azonnali visszajutás volt a cél Leányfalun?
– Antal Zoltán elnök úr az 1-3. helyek valamelyikének elérését tűzte ki elsődleges célul, de én mindenképp szerettem volna (végre) Pest vármegyében is bajnoki címet ünnepelni, ami végül, bár nem volt könnyű, de összejött.
– A szezon egészére visszatekintve, mi volt az alapvető különbség a II. osztályhoz képest?
– A teljes szezont végigdolgozhattam az együttessel, a játékoskeretet is én alakíthattam ki, ráadásul teljesen szabad kezet kaptam a szakmai kérdéseket illetően.

Ősztől ismét másodosztályú mérkőzéseken szurkolhatnak Leányfalun
Ősztől ismét másodosztályú mérkőzéseken szurkolhatnak Leányfalun

– Mely csapatok okozták a legnagyobb fejfájást a Leányfalu számára, ha voltak egyáltalán ilyenek?
– A mélyen védekező együttesekkel gyűlt meg leginkább a bajunk, de végül mindig sikerült megoldanunk az elénk tornyosuló akadályokat, amit az is bizonyít, hogy hibátlan, százszázalékos teljesítménnyel lehozott tavaszi idényt zártunk.
– Egyénileg kik számítottak alapembereknek a szezon során?
– Nem szeretek egyénekben, sokkal inkább csapatban gondolkodom. A jó és összetartó, stabil közösség is hozott legalább hat-nyolc pontot tavasszal, ez nálam rendkívül fontos szempont a kiválasztásnál, de mindennek az alapja az elvégzett munka volt. A technikát nehéz megszerezni, dolgozhatsz rengeteget, de csak két, legfeljebb három százalékot fogsz fejlődni. A gyorsaságnál ugyanez a mutató 10-15 százalékot jelent. Máshol, másban kell dolgozni: tudod javítani a játékosaid helyezkedését, akár 80, a döntéshozatali képességüket szintén 80 és a viselkedésüket is mintegy 80 százalékkal. Mindig azzal foglalkozom, hogy minél jobban fejlesszem a labdarúgóimat az említett területeken.
– Legnagyobb riválisukkal, a Pilisvörösvárral sokáig páros versenyt futottak az aranyéremért, majd őket is sikerült lehajrázni, égül nyolc pont előnnyel lettek befutók. Velük szemben mi döntött a Leányfalu javára?
– Mentálisan jóval erősebbnek éreztem a csapatomat a tavaszi egymás elleni meccsünkön, annak ellenére, hogy a találkozó első 30 percében – el kell ismernem – lefociztak minket hazai pályán. Tény, nekik jönniük kellett, hiszen a döntetlen nekünk kedvezett volna, de úgy éreztem, a mérkőzésen végig „túlpörögtek” és rendkívül frusztráltan játszottak, ami pedig elviszi a fókuszt. Biztos voltam benne, ahogy haladunk előre az időben, mi az utolsó harmadban vagyunk a legerősebbek, ezért mindenáron meccsben kell maradnunk, mert ha sikerül, akkor a végén bárkit meg tudunk verni. Így is lett, ebben a szakaszban el is döntöttük a három pont és egyben a bajnokság sorsát, végül az utolsó szűk 20 percben három gólt szereztünk, végül 5–2-re győztünk. Nem véletlenül számolják a tyúkokat is este.

 

A tavaszi idényben nem veszítettek pontot sem
A tavaszi idényben nem veszítettek pontot sem

– Hol, mely csapatrész(ek)ben várható a keret megerősítése a nyári átigazolási időszakban?
– Úgy gondolom, a keret jelenlegi összetétele megfelelő a II. osztályú célok elérésére, éppen ezért csak minimális fluktuáció várható. Ha elfogadjuk a futball alapvetését, hogy az állandóság hozza meg hosszú távon az eredményességet, akkor elég célirányosan, mindössze egy-két poszton erősíteni.
– A most véget ért szezonban is két felnőtt gárdát irányított, hiszen télen ugyan távozott Veresegyházról, majd nem sokkal később visszatért a Bánk-Dalnokihoz. Okozott bármilyen nehézséget a kétféle feladat összehangolása, logisztikája?
– Logisztika kérdése volt az egész, mindez a szabadidő és a magánélet rovására, de ha valaki ebben a műfajban eredményeket akar elérni, annak érdekében komoly áldozatokat kell hoznia. Nem adnak semmit ingyen. Ami ma még tökéletes, az holnap megfelelő, de holnapután már elfogadhatatlan a futballban.

A keret magja adott a magasabb osztályú szerepléshez is
A keret magja adott a magasabb osztályú szerepléshez is

– Marad a következő szezonban is Leányfalun?
– Szóban már megegyeztünk az elnök úrral a folytatásról, és noha nem sikerült kiharcolni az NB III-ba való feljutást a Bánk-Dalnokival, ott is folytatom a télen elkezdett munkámat.
– Lehet már tudni valamit a felkészülésről?
– Konkrétumok egyelőre még nincsenek, de ahogy a mondás is tartja: felfelé érdemes vitázni, magyarán: mi is mindig nálunk erősebb játékerőt képviselő együttesek ellen szeretünk felkészülési meccseket játszani.

A Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjának 2023/2024. évi bajnoka a Leányfalu.

Felső sor: Galovszky Zsolt, Horváth Henrik, Horváth Róbert, Kondacs Kristóf, Kaceus Ádám, Udics Dominik.

Alsó sor: Bódi Benedek, Jónás Márk, Kőrösi Dávid, Gulyás Ádám, Sikorszki Zoltán, Balogh Ágoston, Potecz Ádám, Potecz Áron, Hudra András, Kécza Norbert, Sikorszki Péter, Flóris Ákos.

Címlapfotó: Volt ok az ünneplésre Leányfalun: nyolc pont előnnyel lettek bajnokok (forrás: Kárpáti Zoltán)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!