Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.

Rajz Miklós Örkényből tervezi a visszavonulását

Rajz Miklóssal (a képen) a soraiban harcolta ki a vármegyei I. osztályba történő feljutást az Örkény gárdája a 2022/2023-as szezonban. A 38 éves, sok nagy csatát látott futballista számos Pest vármegyei klubban megfordult az elmúlt évek során, ám a futball iránti szeretete és lelkesedése mit sem csökkent ez idő alatt. Az egykori Honvéd-nevelésű labdarúgó még most is ugyanazzal az elszántsággal lép pályára csapatában, mint tette azt korábban. „Emelve a tétet”, a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Honvéd Baráti Kör együttesének is a tagja az öregfiúk között. Az alábbiakban vele beszélgettünk.
– Számos klubnál megfordult már játékosként. Ki tudná emelni ezek közül a legfontosabbakat? – Honvéd-nevelés vagyok, nyilván az is egy lényeges lépcsőfok volt a karrieremben. Kispesten kezdtem futballozni, amikor 2003-ban kiesett a csapat az NB I-ből, 18 éves voltam és sajnos nem tartottak rám igényt a felnőtteknél. Azonnal vissza kellett jutniuk az első osztályba, nem volt arra idő, hogy kísérletezzenek a fiatal játékosokkal. Elég ütőképes keretet hoztak össze, így az Erzsébeti SMTK-ba kerültem, ami akkoriban is harmadosztályú volt. A számos Pest vármegyei együttesen – Albertirsa, Felsőpakony, Dabas-Gyón, Halásztelek, Taksony, Örkény, Pilis, Maglód – kívül még megfordultam Ausztriában is, ott a hatodik osztályban szerepeltem. Korábbi klubjaim közül ki szeretném emelni a pilisi időszakot, amely 2014 telétől másfél éven át tartott, s rögtön az első évben megnyertük az Amatőr Kupát a Biatorbággyal szemben, ám kissé szívfájdalmam, hogy azon az összecsapáson vállsérülés miatt nem tudtam játszani, viszont így is nagy élmény volt ott lenni az akkori Puskás Ferenc Stadionban. Pilisről Maglódra igazoltam, az az időszak szintén nagyon közel áll hozzám. Mindig úgy mentem oda, mintha csak hazamennék. Az akkori gárdából még jelenleg is napi kapcsolatban vagyok többek között Vincze Lászlóval, Budafai Gergővel, Lukács Bálinttal és Németh Zsolttal.

Immáron két és fél éve az Örkényt erősíti, s két ezüstérem után idén összejött a hőn áhított aranyérem a másodosztályban.
– Így van, már a második időszakomat töltöm Örkényben, korábban egy évet futballoztam itt a pilisi időszakom előtt még a 2013/2014-es szezonban. Akkor másfelé vitt az élet, a visszatérésem pedig Nagy Zsolt barátomnak is jelkentős mértékben volt köszönhető, akivel már több mint tíz éve tart a jó kapcsolat. Nem nagyon gondolkoztam azon, visszatérjek-e ide, rengeteg ismerősöm van a klubnál és az ajánlat is rendben volt. Az első két évben sajnos egyaránt elbuktuk a feljutást az I. osztályba, ám harmadik nekifutásra végül sikerült, amely Nagy Zsoltnak is volt nagyban köszönhető. Úgy érzem, a csapat eredményein meglátszott a munkája, neki is köszönhetően ugrottuk meg a másodosztályú szintet.

rajz miklos orkeny

– Eddig úgy néz ki, ősszel ott folytatják, ahol nyáron abbahagyták, hiszen kiválóan kezdték szereplést a „vármegye-egyben”, hat forduló után 10 pontjukkal az előkelő negyedik helyen állnak. Ön szerint mire lehet képes az Örkény ebben az osztályban?
– Nagyon jó felkészülés időszakot tudhatunk magunk mögött, úgy vélem, ez jelentősen hozzájárult a sikeres kezdéshez. Kecskeméti József személyében új tréner dolgozik Örkényben, Nagy Zsolttal együtt kitűnően megértik egymást, hiszen jó barátok, és ez meg is látszik a szakmai munkában. Szerintem enélkül nem is működne a dolog. A hozzáállásuk és ezáltal az együttes hozzáállása is kiváló. Vezetőedzőnk az elmúlt három szezonban a tápiószentmártoni Aranyszarvast irányította, onnét vele tartott Kánya Norbert, Majoros Szabolcs, Barabás Miklós és Megyesi Tamás is, akik nagyban hozzájárulnak a sikerekhez, velük egyértelműen erősödött a keretünk. Tesszük a dolgunkat, aztán majd meglátjuk az elvégzett munka mire lesz elegendő, mindenesetre úgy gondolom, az első nyolc hely valamelyikén kellene végeznünk.

– Már bőven beleért az öregfiú korba, adódik a kérdés: meddig tervezi még a folytatást?

– Szokták volt mondani, annyi éves az ember, amennyinek érzi magát. Jelenleg még nem gondolom azt, hogy el kellene engednem a vármegyei I. osztályt, hiszen jó állapotban vagyok, é abban is biztos vagyok, fel fogom ismerni, amikor már elég, de véleményem szerint, van még bennem pár évnyi játék. Ami még inkább a folytatásra ösztönöz, az az eszméletlen jó közösség, ami Örkényben kialakult, az öltözőben kiváló a hangulat, mindenki jó viszonyban van a másikkal. A vezetőség is rendkívül korrekt, részükről is minden rendben, így pláne nehéz lenne még abbahagynom a futballt. Úgy érzem, vármegyei szinten Örkény lehet a végállomás, itt tervezem befejezni a labdarúgást, hiszen tényleg nagyon jól érzem magam a klubnál. Annyit ígérhetek: amit még lehet, igyekszem kihozni magamból.

Szoros meccsen, egy góllal maradt alul a Százhalombatta a bajnokaspiráns Aranyszarvassal szemben.
Versenyévek

Hátrányból felállva, magabiztosan nyert az Abony Dunaharasztin

Az utolsó pillanatban tudott kiegyenlíteni a korábban még bajnokesélyesnek számító Újhartyán Törökbálinton, a döntetlen pedig „nevető harmadikként” a Podruzsik József vezette Ráckeve számára volt előnyös, amely a Tápiószecsőt legyőzve elfoglalta a tabella harmadik helyét. A Százhalombattának nagy falatnak bizonyult a listavezető Aranyszarvas, hét találkozó után veszített ismét mérkőzést Károlyi Gábor együttese. A kiesés elől menekülő Üllő a szünetig eldöntötte az Albertirsa elleni derbit, így a bajnokság hajrájában még „lőtávon” belül maradt a bennmaradásért vívott harcban Lantos István legénysége.

Elolvasom »

– Mit tart a pályafutása legnagyobb sikerének?

– Összességében nem is tudom hirtelen eldönteni, melyiket helyezzem az első helyre. Talán ide tudnám sorolni a Halásztelken eltöltött egy évemet, amikor 2013-ban ezüstérmesek lettünk a megyei I. osztályban, ám sajnos az utolsó fordulóban a Hévízgyörkön elbuktuk a bajnoki címet, ugyanis 3–2-re veszítettük el azt a mérkőzést. Összességében azért mégis jó szájízzel gondolok vissza, hiszen nagy menetelést tudhattunk magunk mögött.

 

– Milyen tervei vannak még a jövőt illetően?

– Jelenleg a Honvéd öregfiú-csapatában is játszom, ami azért is nagy dolog, hiszen pár száz NB I-es mérkőzést felmutatni tudó társakkal tudok együtt futballozni. Ezt a jövőben is szeretném folytatni, hiszen heti egy alkalom bele fog férni az életembe. Jelenleg az edzői pálya nem összeegyeztethető a munkámmal, viszont teljesen nem zárom ki, hogy egyszer mégis belevágok majd.

Kovács Kristóf

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!