Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Aranyszarvas SE-zászló

Fülöp Lajos szerint a sikerekhez minden ellenfelet komolyan kell venni

A nyáron nagy átalakuláson ment keresztül a tápiószentmártoni Aranyszarvas együttese, amelynek a zsinórban begyűjtött harmadik bronzérem bezsebelése után több kulcsjátékosa mellett a vezetőedző, Kecskeméti József is távozott, akinek a helyét Fülöp Lajos vette át a kispadon. Az új „kapitánnyal a fedélzeten” az őszi idény első felében remekelt a tápiószentmártoni alakulat, amely az első hét mérkőzésén nem talált legyőzőre. Mivel az őszi záráskor az Újhartyánnak nem sikerült begyűjtenie a három pontot a korábbról elhalasztott Üllő elleni hazai találkozóján, így ennek köszönhetően az élen telelhet az Aranyszarvas, melynek előnye mindössze két pont a tavaszi folytatás előtt. Ez persze csak részeredmény, a pontvadászat második fele jó eséllyel izgalmas folytatást ígér. Ahhoz, hogy a korábbi évekhez képest fényesebb érmet ünnepelhessen júniusban az Aranyszarvas, rengeteg munka vár még a játékosokra és Fülöp Lajosra egyaránt. A szakvezetővel az őszi félév értékelése mellett a tervezett téli felkészülés is szóba került.

Amikor nyáron átvette az Aranyszarvas irányítását, említette, csupán középtávú terv a bajnoki cím. Ehhez képest már most a tabella élén telelhetnek, még ha ez nem is csak kizárólag a csapatán múlt. Hogyan értékelné ezek után a maguk mögött hagyott félévet?

Rendkívül nehéz helyzetben voltunk a nyár folyamán, sok kulcsemberünk távozott, ami miatt sok mindent át kellett értékelnünk, változtatásokat kellett eszközölnünk a formációnkon, amit meg kellett tanulniuk a labdarúgóknak. Úgy gondolom, ezek után nem várt eredmény az első hely, de persze nagyon örülünk, hogy végül is így alakult. Voltak jó mérkőzéseink és megfelelően mutatja a csapat kohézióját, hogy a gyengébben sikerült 90 perceket is sikerült abszolválnunk, ebből kifolyólag maximálisan elégedett vagyok az elmúlt fél évvel.

 

Együttesének talán a legnagyobb erénye, hogy nem egyetlen emberre épül a játékuk, többen is képesek gólszerzésre a meghatározó pillanatokban. Jól látom?

Abszolút így van, nincs kimagaslóan sok gólt szerző támadónk, a játékunk is így épül fel. Rengeteget van nálunk a labda, az pedig, hogy a végén kire jön ki a góllövés, mindig változó. Örülünk, hogy sok olyan futballistánk van, akik eredményesek tudnak lenni, így nem vagyunk kiszámíthatóak.

 

– A Déli csoportban (is) nagyon szoros az élmezőny, két győzelmen belül van még a negyedik helyen álló Tápióság is. Hogyan látja az esélyeiket a végső győzelemre?

A bajnokság előtt is megfogalmaztam mivel ismertem a mezőnyt –, hogy rendkívül kiegyenlített lesz az idei szezon, négy-öt csapatnak is reális esélye nyílik a dobogóra, további négyen pedig képesek lehetnek beleszólni a bajnoki cím sorsába is, mintegy a mérleg nyelveként. Arról már nem is beszélve, hogy a tabella vége felé elhelyezkedő riválisokat sem szabad leírni, gondolok itt például az Üllőre, akik az Újhartyántól tudtak pontot szerezni. Itt senki sem mehet biztosra, elég lehet akár egyetlen rossz kilencven perc is, és az ember rögtön leszorulhat a dobogóról.

A 2023/2024. évi Pest vármegyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Déli csoportjának őszi tabellája

A 2023/2024. évi Pest vármegyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Déli csoportjának őszi tabellája

– Mindenesetre nem sok idejük lesz tavasszal arra, hogy felvegyék a fonalat, ugyanis már az elején rögtön kemény mérkőzések várnak az Aranyszarvasra, gondolok itt az Újhartyán, vagy a Páty elleni rangadókra. Vélhetően kiemelten fontos szerepe lesz emiatt is a téli felkészülésnek. Hogyan fog alakulni ez az időszak Tápiószentmártonban?

– Nagyon precíz, alapos felkészülést tervezünk, több NB III-as, valamint vármegyei I. osztályú együttessel fogunk megmérkőzni, ellenfelünk lesz a Karcag, a Martfű, a Nagykáta, az ASR Gázgyár, valamint az osztály másik csoportjának második helyezettje, a Pomáz is. Nagyban segíti a munkánkat, hogy egész évben 16-20 fő között van az edzéslátogatottságunk, heti három-négy edzéssel tudtunk eddig végig készülni és ez most sem fog változni. Sokat fogunk edzeni, és nemcsak az említett gárdákat vesszük majd komolyan, ugyanúgy fogunk készülni a mezőny végéhez tartozók ellen is, hiszen – ahogy már említettem – senkit sem szabad félvállról vennünk, egyformán tisztelünk mindenkit.

– Gondolkodnak további erősítéseken a téli átigazolási időszakban?

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy pillanatnyilag erősítéseken kellene gondolkodnunk, de a futballban bármi megtörténhet, ha jön egy jó képességű labdarúgó, aki beleillik a rendszerünkbe, akkor természetesen, ha tudjuk, átigazoljuk, de alapjáraton nem gondolkodom személyi változásokban. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánjak, nemcsak a futballban dolgozóknak, hanem mindenki másnak egyaránt!

 

Az Aranyszarvas eredményei a Pest vármegyei II. osztály, Déli csoportjában és az őszi végeredmény:

https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27687/15/267293.html

Az őszi bajnok Aranyszarvas SE-Tápiószentmárton együttese (Pest vármegyei II. osztály, Déli csoport, 2023/2024.)

A Pest vármegyei II. osztály, Déli csoportjának őszi 1. helyezettje, az Aranyszarvas-Tápiószentmárton. Hátsó sor: Tóth László (elnök), Tóth Kornél (technikai vezető), Palotai Brendon, Szabó Martin, Cseh Sándor, Nagy Gergely, Csutorka Márk, Köck Lóránd, Krajcz Máté, Laczkó Milán, Szabó Gergely. Középső sor: Czenky Tibor, Makrai László, Svet Martin, Kovács Roland, Koncz Tamás, Németh Dániel, Nagy Gergő, Viniczai Viktor. Alsó sor: Varró Csaba, Faska Szabolcs, Németh Miklós, Szabó Kornél, Laczkó Gergő, Tóth Benjamin, Kovács Máté, Fülöp Lajos (vezetőedző). A képről hiányzik: Prága József és Szabó Zalán.

(Kép forrása: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063473832849; fotó: Turóczi István)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!