Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
DMTK-címer

Nyolc pont előnnyel telel az élen a Dunaharaszti

Remek őszi idényt tudhat maga mögött a Dunaharaszti a Pest vármegyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokságban, ahol a kékek a Pest Vármegyei Kupa- és Szuperkupa-címvédő Gödöllőt nyolc, a regnáló bajnok Vecsést pedig 11 ponttal előzik meg a tabellán. Ughy Márk legénysége mindössze az első fordulóban, Gödöllőn kapott ki 2–1-re, ezt követően azonban zsinórban 14 győzelmet könyvelhetett el a bajnokságban. Emellett mindkét kupasorozatban, ahol elindult, helytállt, hiszen a MOL Magyar Kupában két fölényes győzelmet követően a 3. fordulóban a Vasas is csak nehezen, 1–0-ra tudta legyőzni a DMTK-t, míg a Pest Vármegyei Kupában már a legjobb 16 közé jutottak be Vitányi Gergőék. Február 17-én az ugyancsak az I. osztályban szereplő Örkény lesz hazai pályán az ellenfél a legjobb nyolc közé jutásért. A ’Haraszti vezetőedzőjével, Ughy Márkkal értékeltük az elmúlt félévet.

Gondolta volna, hogy az első fordulóban, Gödöllőn elszenvedett 2–1-es vereséget követően százszázalékos őszt fognak produkálni?

– Természetesen nem gondoltam, de azon voltunk, hogy az éppen következő mérkőzést megnyerjük, a bajnokságban mindig csak az aktuális feladatunkra koncentráltunk. A 14 bajnoki győzelem mellett sikerült nyernünk a Pest Vármegyei Kupában a Vecsés ellen, a MOL Magyar Kupában pedig két nagykülönbségű siker – a Sárrét és a Makó ellen – után az NB II-ben szereplő Vasastól kaptunk ki színvonalas találkozón, ami erőt adott nekünk a továbbiakban is, hiszen nagyon jól futballoztunk, egyenrangú partnerei voltunk a piros-kékeknek, végül emelt fővel búcsúztunk. Összességében azt mondhatom, szép és eredményes őszi idényt zártunk.

 

– Nyáron jelentős vérfrissítés ment végbe a keretnél, hat új játékos is érkezett Fellegi Nándor (Bánk-Dalnoki), Oláh Dániel (Bicske II.), Szabó Hunor (Csepel UFC), Szabó Bence (Iváncsa), Szalai András (Kelen) és Nacsa Péter (Pilis) személyében. Velük mennyiben változott a ’Haraszti játéka?

– Úgy gondolom, hogy a nyáron átigazolt játékosaink nagyon jó választásnak bizonyultak, hiszen rendkívül gyorsan beépültek az együttesbe és mindannyian hasznos taggá tudtak válni, talán ez volt az egyik kulcsa a sikeres szereplésünknek. Az előző bajnokságban a végére kicsit elfogytunk, az új átigazolásokkal bővebb lett a keret és amikor fájó sérülések jöttek, mindig volt minőségi labdarúgó, aki az éppen sérült(ek) helyére került.

 

– A góllövőlistát magabiztosan, hét gól előnnyel vezető Bata Csongor eredményessége alapvető fontosságú volt a DMTK számára. Őt hogyan értékelné az elmúlt félévet figyelembe véve?

– Egyértelmű, hogy Bata Csongor 20 góljának fontos szerepe volt a jó szereplésben, de ezen kívül ő a játéknak is az egyik alapembere, aki kitűnő idényt tudhat maga mögött. Örülök, hogy gólérzékeny csatárunk sérülésmentesen tudott az ősszel végig játszani, amelynek során 14 bajnokin volt eredményes, és ha a Vasas ellen is gólt szerez, akkor talán nem kapunk ki a kupameccsen sem.

 

– Az előzetesen a vármegye-válogatottnál is számításba vett Szabó Bence idény közben szenvedett súlyos sérülést. Az ő kiválása hogyan befolyásolta a csapatát? Mi történt vele és várhatóan mikor térhet majd vissza a pályára?

– Szabó Bence a nyáron Iváncsáról érkezett hozzánk, ismertem már régóta, hiszen az utánpótlásban hat éven át volt a játékosom. Érkezésével egyértelműen bővült a repertoárunk, lévén fizikálisan erős, technikailag képzett futballista, aki a futsalbajnokságban is megmutatja a tehetségét. Minden labdarúgóm elvesztése fájdalmas, így az ő kiválása is az volt, amikor a Felsőpakony elleni találkozón egy esés után rosszul érkezett a földre és megsérült a válla. Szerencsére túl van a műtéten, ami jól sikerült, tavasszal várhatóan már újra a pályán lesz.

A 2023/2024. évi Pest vármegyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság őszi tabellája

– Az előnyük nyolc pont a tabellán a Gödöllővel szemben, ami ugyan nem behozhatatlan, de mindenképpen tekintélyt parancsoló. Mire lehet elég ez a tavaszi folytatásban?

– Örülünk, hogy nyolc pont az előnyünk, de még csak féltávnál vagyunk, mindig csakis az aktuális mérkőzésben szeretek gondolkodni és kizárólag saját magunkkal foglalkozunk. Mivel a legközelebbi bajnokink hazai pályán épp a Gödöllő ellen lesz, a rangadó komoly motivációt képez majd a felkészülésünkben. Szeretnénk tavasszal is minél többször nyerni és majd meglátjuk, hogy végül ez mire lesz elég.

 

– Tervez változtatásokat a keretben a téli átigazolási időszakban?

– Jelenleg nem, de meglátjuk, mit hoz majd a jövő, mindenesetre örülnék, ha az őszi kerettel tudnánk végigjátszani a tavaszt is. Jelenleg annyi biztos, hogy Balogh Dávidra és Novák Richárdra sérülés miatt biztosan nem számíthatok a pontvadászat második felében sem.

 

– Hogyan fog alakulni a Dunaharaszti téli felkészülése?

– Január elsejétől kéthetes futóprogrammal kezdünk, majd január 15-től megkezdjük a felkészülést. Január 20-án a Csepel ellen már edzőmérkőzést játszunk, 26-án a Pestszentimre, február 2-án pedig az NB III-as Kelen ellen lépünk pályára. Ezeken túlmenően még további két-három edzőmeccset tervezünk a rajtig, majd február 17-én az Örkény ellen már Pest Vármegyei Kupa-nyolcaddöntőt játszunk, amit egy héttel később a Gödöllő elleni tavaszi bajnoki rajt követ – ugyancsak hazai pályán.

 

Ha fél év múlva aranyéremmel tudnák zárni a bajnokságot, egy sikeres osztályozó után nekivágnának az NB III-as szereplésnek?

– Szeretnénk, ha Dunaharasztinak újra NB III-as csapata lenne, de hosszú még az út odáig, gondolkodjunk mindig csakis a következő 90 percben, persze, néha azért merjünk álmodozni is. A magam részéről szeretném, ha a DMTK jövőre harmadosztályú lenne, személy szerint a terveim között szerepel, hogy egyszer NB III-as klubnál dolgozzam vezetőedzőként…

 

A Dunaharaszti őszi eredményei a Pest vármegyei I. osztályban és az aktuális tabella:

https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27513/15/267207.html

 

Őszi bajnoki, Dunaharaszti MTK, 2023/2024. ősze

A Pest vármegyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság őszi első helyezettje, a Dunaharaszti. Balról jobbra: Hári János, Schrötter László (masszőr), Gyatyel Norbert, Pataki Gergő (guggol), Csizmadia Tamás, Ughy Márk (vezetőedző), Oláh Dániel, Nacsa Péter, Vitányi Gergő, Rétsági Ákos, Quanaj Lirim, Csapó László (szakosztályvezető), Kanizsai László, Szalai András, Debreczeni Milán (masszőr), Bata Csongor, Szmola Dániel (technikai vezető), Kovács-Galavics Donát, Szabó Bence (hátul), Pesti Dávid (előtte), Gosztonyi Máté, Fellegi Nándor, Kozári Csaba, Tóth Ferenc. A képről hiányzik: Balogh Dávid, Buzás Bálint, Szőke Krisztián és Sajgó Zalán.

(Fotót: Horváth Blanka)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!