Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Zebegényben bíznak a biztos bentmaradásban

A fiatalok beépítésére fókuszálnak Zebegényben

– Elöljáróban, mesélne kérem a labdarúgómúltjáról, valamint a Zebegényhez való kötődéséről?
– A gyermekkoromat Dunakeszin töltöttem, kilencévesen kerültem le a Vasutas edzésére, majd tízéves koromban lettem igazolt játékos. Két szezont töltöttem a „Magyiban”, majd 1990-ben a Vasas serdülőcsapatához kerültem. Szépen lépegettem felfelé az egyes korosztályszinteken, mígnem egyéves időtartamú szerződéssel eljutottam a felnőtt tartalékig. A későbbiekben megjártam Fótot, ahol az NB II-ben alapemberré váltam, az NB I/B-ben viszont már csak csereként számítottak rám, így visszaigazoltam Dunakeszire. Ezt követően két részletben összesen hat és fél évet játszottam Ausztriában. A kinti légióskodásom után Pest megyébe tértem vissza, ahol többek között Veresegyházon is megfordultam, itt kezdtem el gyermekekkel foglalkozni. Még Vácrátóton futballoztam, amikor Zebegényből megkerestek, ahol edzőként kaptam lehetőséget. Mivel ez a két szerepkör nem volt teljesen mértékben összeegyeztethető, így azóta labdarúgóként és edzőként is már a zebegényieket erősítem. A településhez való kötődésem pedig annak köszönhető, hogy a feleségem idevalósi, valamint a két gyermekünk is Zebegényben focizik.

Szűcs Zoltán a felnőtt együttes mellett az utánpótlással is dolgozik
Szűcs Zoltán a felnőtt együttes mellett az utánpótlással is dolgozik

– Kik alkotják a jelenlegi együttest? Milyen létszámmal kalkulálhat edzéseken?
A keret többségében helyi labdarúgókból áll össze. A felnőttek magját rutinosabb futballisták alkotják, de vannak fiataljaink is. Szerencsére a nagy korkülönbség nem jelent problémát, emiatt sosincs konfliktus házon belül. A tapasztaltabb játékosok nagyon türelmesen állnak a fiatalokhoz. Sajnos jelenleg igen szűk kispaddal kell gazdálkodnunk, mivel három alapemberünk is kiesett. Különböző okokból kifolyólag három játékosomra, Tari Balázsra, László Viktorra és Demeter Dánielre sajnos hosszabb ideig nem számíthatok. Mostanában ugyancsak hárman, Hallai András, Ember Ákos és jómagam hétről hétre két fronton állunk helyt, mivel az öregfiúknál és a felnőtteknél is alapembernek számítunk, rajtunk kívül is még ketten, dr. Ferenci Péter és Zahorán Zoltán az öregfiúktól csereként segítenek ki minket.

– Hogyan értékeli csapata eddigi szezonját? Milyen a hangulat öltözőben?
– Az eddigi teljesítményünkkel nem vagyok teljesen elégedett, de a létszámprobléma meglátszik a szereplésünkön, így pedig nehéz jó eredményeket elérni. Nálunk a hangulatra alapvetően sosincs panasz, a közösség nagyon összetartó. Az önkormányzat részéről kapunk támogatást, de alapvetően önellátó egyesület vagyunk, majdnem mindent magunk oldunk meg, többségében közösségi munkával, illetve szülői hozzájárulással. Úgy érzem, nagyon jól működő egyesületet sikerült felépítenünk az elmúlt évek során, amelyben az U7-es korosztálytól kezdve egészen az öregfiúkig rendezett körülmények között sportolhatnak a játékosaink. Több, más jellegű rendezvényt is tartunk a klubnál, legyen szó évzáróról, családi napról vagy a pálya karbantartásáról. Ezek a programok erősítik az összetartást, az utánpótlás korosztályokban pedig a szülőknek is lehetőségük nyílik egymással és velünk is megismerkedni.

A közösségi munka erősíti az egyesület megtartó erejét
A közösségi munka erősíti az egyesület megtartó erejét

– A felnőtteknél mi a rövid- , illetve hosszútávú célkitűzésük?
– Rövid távú célnak mindenképpen a „vármegye-hármas” tagságunk megőrzését mondanám, de úgy érzem, erre a jelenlegi keretünk alkalmas. Hosszú távú célként pedig szeretnénk egy utánpótlásbázist létrehozni, az U17-es és az U19-es korosztályokban a fiatalokat folyamatosan beépíteni a felnőttekhez, megteremtve ezzel az állandóságot. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyre jobban szélesedik az utánpótlásunk, már Letkésen is jelen vagyunk, a helyi óvodában és iskolában is tartunk ovifocit, valamint edzéseket. Igyekszünk a letkési szülők dolgát is megkönnyíteni, így heti egy tréninget náluk, egyet pedig nálunk, Zebegényben tartunk az egyesülethez igazolt gyermekeknek. Ezt nagyon pozitív nyitásnak tartom a két település között, öröm látni, hogy náluk is megindult, újraindult a sportélet.

A Zebegény-Garvittax eddigi eredményei a Pest vármegyei III. osztály, Északi csoportjában, az aktuális tabella és a további tavaszi program:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27688/19/267348.html

Címlapfotó: Zebegényben bíznak a biztos bentmaradásban

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!