Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Nagy fölénnyel megszerzett csömöri bajnoki cím

Magabiztos teljesítménnyel, fordulókkal a vége előtt lett bajnok a Csömör

Már a 11. fordulót követően matematikailag is megszerezte az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság által szervezett csoportjában a harmadosztályú bajnoki címet a Csömör együttese, amely eddig mindössze egyetlen döntetlent „engedélyezett” riválisainak, az előző fordulóban a balassagyarmati Talent tudott 3–3-as döntetlent kiharcolni a bajnokkal szemben. Tihanyi Ármint, a csömöri együttes játékos-edzőjét kérdeztük a még zajló pontvadászat tapasztalatairól, céljairól és persze kértük, ha teheti, vázoljon fel némi jövőképet is csapata terveivel kapcsolatban.

– Meggyőző teljesítménnyel vezetik a csoportjukat, már zsebben a bajnoki cím. Eredetileg milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak?
– Százszázalékos teljesítményünknek köszönhetően már a 11. fordulóban, a Hatvan elleni idegenben elért 8–3-as győzelmünkkel bebiztosítottuk a bajnoki címet. Ők voltak az utolsó olyan rivális, amely matematikailag is veszélyeztethetett volna minket. A futsalt illetően lassan a harmadik szezonunkon leszünk túl, a mostani bajnoki címet megelőzően korábban egy 4., illetve 3. helyet sikerült begyűjtenünk. Idén nem titkolt célunk volt, hogy magasabbra tegyük idén a mércét, ennek megfelelően bajnokságot szerettünk volna nyerni. Az első hidegzuhany igazából akkor jött, amikor Pest vármegyei klubként átsoroltak minket Hevesbe, mivel az elmúlt két bajnokságot a budapesti régióban töltöttük. Ez számunkra egyértelműen az útiköltség és az utazási idő jelentős megnövekedését jelentette. A legtávolabbi ellenfél talán az Eger volt, ami durván 130 km-es távolságot jelentett, szerencsére a csömöri önkormányzat által működtetett gazdasági társaság tudott számunkra mikrobuszt biztosítani, ami jelentős segítség volt. További szerencsés egybeesés, hogy a Cageball is a csömöri sportcsarnokot választotta hazai pályájául, így sokszor játszottunk „otthon”.

Két fordulóval a vége előtt veretlenül áll a listavezető
Két fordulóval a vége előtt veretlenül áll a listavezető

– Milyenek ítéli a Heves vármegyei pontvadászat mezőnyének erősségét?
– Véleményem szerint négy erős együttes van a mostani bajnokságban: a Hatvan, a Garvittax, a Talent és mi. Már az első eredményekből egyértelműen látni lehetett, hogy ezen négy csapat között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. A Talenttel az előző bajnokságban is találkoztunk, akkor mindkét meccs rendkívül parázs és izgalmas volt, idén idegenben sikerült 6–4-re legyőznünk őket, az előzőt fordulóban pedig sikerült megszorongatniuk bennünket, Csömörön ugyanis 3–3 lett a vége. A Hatvan és a Garvittax is nagyon szimpatikus, jó iramú futsalt játszó együttesek, élmény volt ellenük játszani, mindkét csapat ellen küzdelmes meccseken sikerült diadalmaskodunk. A budapesti régióval összehasonlítva úgy gondolom, nagyjából ugyanazok az erőviszonyok, igaz, ott több együttes volt, de jellemzően három-négy emelkedett ki a mezőnyből.

– Melyek voltak a legnehezebb, legnagyobb kihívást jelentő meccseik a szezonban?
– Bevallom, minden idegenbeli meccstől tartottunk, idegen vármegyében néha félő, hogy „lejt” a pálya a hazaiak felé, de a mutatott játékunk alapján fel sem merült, hogy ilyen húzásra bárki részéről szükség lenne. Balassagyarmaton végig kiélezett küzdelemben felénk billent a mérleg a nyelve, de még két idegenbeli, egri és salgótarjáni meccsünk hátra van, azokról később tudnék érdemben nyilatkozni.

– Mekkora játékoskeret áll(t) rendelkezésére a bajnokságban?
– Tavaly 14 fővel vágtunk neki a bajnokságnak, akadt, aki csak egy-egy meccsre tudott a munkája, a családja és különböző elfoglaltságai miatt eljönni, a keménymag nagyjából tíz főt tett ki, akik a meccsek 90 százalékán ott voltak. Fontos megjegyezni, hogy a miénk félig-meddig baráti társaság, teljesen önkéntesen futsalozó játékosokból álló együttes.

Az oroszlánbarlangban nem sok babér termett a riválisoknak
Az oroszlánbarlangban nem sok babér termett a riválisoknak

– Mennyiben van átfedés a futsalcsapat és a II. osztályú nagypályás együttes között?
– A keret tagjainak döntő része a nagypályás gárda tagjai is egyben, ezenkívül vannak régebb óta nem Csömörön futballozó nagypályás játékosok, valamint találhatók a keretben NB I-es, illetve NB II-es futsalmúlttal rendelkezők is. Olyan ütőképes gárdát próbáltunk Siskó Manóval együtt összehozni, akik már régebben is jeleskedtek ebben a sportágban, növelve ezzel az esélyünket a végső győzelemre.

– Feljutás esetén vállalnák a szereplést az NB II-ben?
– A versenykiírás szerint négyen jutnak fel az NB II-be, egyelőre nem tudjuk, hogyan alakul majd a rájátszás, vagyis az osztályozók lebonyolítása, de nyilván erről időben értesülni fogunk. Amit jelen pillanatban mondani tudok: alapvetően nem zárkózunk el a gondolattól, de ezt együtt, a játékosokkal közösen kell megbeszélnünk, mert minden téren jelentős vállalást jelentene számunkra a következő szezonban.

– A következő szezonra tervezik a keret további erősítését?
– Amennyiben az NB II-es szereplés mellett dönt a társaság, mindenképpen szükségünk lesz erősítésre, mert a másodosztály egy másik szint, ráadásul akkor már edzéseket is kellene eszközölni, amik eddig nem voltak, csupán a heti két nagypályás tréningünkre támaszkodhattunk szezon közben.

A Csömör eddigi eredményei a Heves vármegyei szervezésű futsal NB III, Északi csoportjában, az aktuális tabella és a hátralévő program:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/10/28145/16/276290.html

A Csömör KSK bajnokcsapatának tagjai (a kiemelt képen a felső sorban balról): Gárdosi Krisztán, Szálas Daniel, Tihanyi Ármin, Czakó Gergő, Egyed Gábor, Krizsán György, Smeló Dávid, Dósa Krisztián. Alsó sorban (balról): Siskó Manó, Hujber Gábor, Várkonyi Barnabás. A képről hiányzik: Igar Roland, Illés Károly, Farkas Sándor, Kuncz Daniel és Nagy Barnabás.

Címlapfotó: Nagy fölénnyel megszerzett csömöri bajnoki cím

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!