Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A házigazda Dunavarsány lett a tornagyőztes

Bajnokok Tornája: az U16-osoknál a Dunavarsány végzett az élen

Az elmúlt hétvégén, június 8-án, szombaton Dunavarsányban került sor az idei U16-os Bajnokok Tornájára, amely végül a házigazda együttes győzelmével ért véget, amelyet több rúgott góljának köszönhetően ért el a második helyen záró Pilisvörösvárral szemben. Harmadikként a Fortuna-Kismaros zárt, amely mindkét riválisától vereséget szenvedett.

A torna végén a serlegeket és az okleveleket az MLSZ PVMI képviseletében Nagy György szövetségi ellenőr adta át. Ezt követően a házigazda Dunavarsányi Torna Egylet jóvoltából közös ebéden vett részt a három csapat, ráadásul a hazaiak aznap tartották korosztályos csapatuk szezonzáró ünnepségét is.

A torna eredményei:
Dunavarsány – Pilisvörösvár 0–0
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29289/1/1950308.html

Pilisvörösvár – Fortuna-Kismaros 2–0 (1–0)
GÓL:
Csatári B., Vécsei G.
Részletes jegyzőkönyv:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29289/1/1950309.html

Fortuna-Kismaros – Dunavarsány 1–3 (1–2)
GÓL:
Kata B., ill. Lőcsey M. (2), Dull B.
Részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/14/29289/1/1950310.html

Végeredmény: 1. Dunavarsány 4 pont (3–1); 2. Pilisvörösvár 4 p (2–0); 3. Fortuna-Kismaros 0 p (1–5).

A házigazda Dunavarsány végzett az élen
A házigazda Dunavarsány végzett az élen

KERESZTESI FERENC a Dunavarsányi edzője: – Jó időben, kitűnő időjárási körülmények között volt lehetőségünk a tornán részt venni, kilenc órai kezdési időpont ideális volt, így nem kellett nagy melegben játszanunk. Az első mérkőzésen, a Pilisvörösvár ellen kifejezetten magas színvonalú taktikai csata után 0–0-s eredménnyel mehettünk pihenőre. Ki-ki meccs volt, mindkét csapat felváltva uralta a játékot, a győzelemre játszott mindkét fél. Voltak százszázalékos helyzeteink is, de összességében igazságosnak gondolom a döntetlent. A második találkozón, a Kismaros ellen tisztában voltunk vele, hogy legalább két góllal kell nyernünk, ezért abszolút támadó szellemben ugrottunk bele az összecsapásba, már az 5. percben 2–0-ra vezettünk. A félidő előtt kaptunk egy elkerülhető, szerencsétlen gólt. A szünetben megbeszéltem a srácokkal, ilyen lehetőséget nem engedhetünk el, mindenképpen élnünk kell vele. A megbeszéltek szerint, jóformán kilenc emberrel támadva kezdtük a második félidőt, melynek hamar meg is lett az eredménye. Jó hangulatú és iramú tornán vehettünk részt, minden adott volt a gálahangulathoz. Kicsit sajnáltam, hogy a kismarosiakat nem kísérték el a szurkolóik, de Pilisvörösvárról sok néző jött, emellett a hazai szimpatizánsaink is szép számmal képviseltették magukat.

A Pilisvörösvár csak kevesebb lőtt gólja miatt szorult a 2. helyre
A Pilisvörösvár csak kevesebb lőtt gólja miatt szorult a 2. helyre

TRIFF FERENC, a Pilisvörösvár vezetőedzője: – Alapvetően az őszi idényben ránk jellemző jó játékot játszottuk, ezzel eredményesek is tudtunk lenni. Előbbi aztán tavaszra is megmaradt, az eredményesség azonban már nem feltétlenül társult hozzá, ugyanis kevés gólt szereztünk. Az is hozzátartozik az összképhez, hogy jó ellenfeleink voltak, mindenképpen pozitívum, hogy erős csoportban szerepelhettünk az évad második felében. A Bajnokok Tornája egészen fantasztikus rendezvény, nagy élmény volt a játékosoknak és nekem egyaránt. Sajnos itt is ugyanaz volt a fő probléma: kevés gólt szereztünk. Ettől függetlenül, nagyon jó szezont zártunk, mindenféleképpen elégedettek lehetünk. Ezúton szeretném megköszönni a pilisvörösvári egyesületnek a lehetőséget a részvételre, a dunavarsányiaknak pedig a rendezést, amit kiválóan oldottak meg. Mindenkinek érdemes eljutni ide, nagyon színvonalas eseményről van szó.

 

Tisztességgel helytállt a Fortuna-Kismaros
Tisztességgel helytállt a Fortuna-Kismaros

SÁRKÁNY GYULA, a Fortuna-Kismaros elnöke: – A mi csapatunk magasságban, testtömegben és életkorban egyaránt alulmaradt a többiekkel szemben, hiszen a játékosaink egyik fele 2009-es, a másik pedig 2010-es születésű volt. Ettől függetlenül, úgy gondolom, két vállalható vereséget szenvedtünk. Nagyon köszönjük a dunavarsányiaknak a korrekt rendezést és a torna utáni szíves vendéglátást!

Címlapfotó: A házigazda Dunavarsányé lett az elsőség (fotók: Krasznai István) 

Sportszerű mérkőzéseket játszottak egymással résztvevő csapatok
Sportszerű mérkőzéseket játszottak egymással résztvevő csapatok

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!