Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Az újrakezdés évében nem talált legyőzőre a bajnok nagykőrösi együttes

Veretlenül ünnepelhetett bajnoki címet az újjáalakult MozGo-Nagykőrös

Utoljára a 2021/2022-es szezonban indult el Pest vármegyében a MozGo-Nagykőrös felnőtt csapata, amely akkor csoportja utolsó helyén végzett, a következő szezonban pedig már el sem indult. Idén – egy év kihagyás után – azonban ismét neveztek a IV. osztályba, az újrakezdés végül remekül sikerült, ezt igazolja a veretlenül, a 2. helyen végző Sülysápi Gyerekfocival szemben nagy csatában kivívott bajnoki cím is. Mint az előbb utaltunk is már rá, közel sem volt sétagalopp a ’kőrösiek számára a legutóbbi szezon, hiszen a legnagyobb rivális, a Sülysápi Gyerekfoci végig a nyakukban loholt, ám a végén sikerült megőriznie kétpontos előnyét Márton Tibor legénységének. A 18 győzelem mellett két döntetlent hozó szezon után kértük a MozGo-Nagykőrös vezetőedzőjét, értékelje az aranyérmet hozó bajnokságot, emellett ossza meg velünk a közeljövővel kapcsolatos terveiket is.

– Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak a csoportjukban. Egyrészt veretlenek maradtak, a 20 mérkőzésükből 18-at megnyertek. Lehet ennél többet várni a csapattól?
– Aligha, igazából nem is kérhettem volna többet én sem. A srácok teljesítették a kitűzött feladatot, amiért egy évvel ezelőtt ide igazoltak.
– A remek szereplésük ellenére úgy gondolom, korántsem volt biztos a bajnoki címük, hiszen csupán két ponttal maradt el Önök mögött a Sülysáp. Mennyire volt nehéz hétről hétre elviselni és kezelni a győzelmi kényszert?
– Megmondom őszintén, nagyon nehéz volt, nem gondoltuk, hogy rajtunk kívül lesz még egy ilyen együttes a csoportunkban. Mindenesetre örülök neki, mert így végig tűzben kellett tartanom a srácokat, ami jó hatással volt a teljesítményükre. Ezúton is gratulálok és hálásak vagyunk a Sülysápnak, nagy küzdelem volt, le a kalappal előttük is.

A harmadosztályt sem tekintik végállomásnak az egyesületnél
A harmadosztályt sem tekintik végállomásnak az egyesületnél

– Mint azt cikkünk bevezetőjében említettük, tavaly nyáron alakult újjá a felnőtt együttes Nagykőrösön, és elsőre sikerült egy osztályt feljebb lépniük. Előzetesen is ez volt a kitűzött céljuk?
– Igen, mindenképpen a bajnokság megnyerése lebegett a szemünk előtt, szívünk szerint rögtön feljebb is indultunk volna, de sajnos nem lehetett, a „szamárlétrát” végig kell járnunk. Nem titok, fel Nagykőröst fel szeretnénk tenni az őt megillető helyre a futballtérképen, olyan magasságokba, ahol régebben is szerepelt, ehhez az első jelentős lépést megtettük.
– Távlatokban gondolkodva, milyen magasságig szeretnének eljutni?
– Ami engem illet, a Pest vármegyei II. osztályig nem szeretnék megállni. Tudom, ez a játékosállomány mire képes és azok képességeivel is tisztában vagyok, akiket a nyári átigazolási időszakban még ide szeretnék hozni, úgy gondolom, egyértelműen magasabb szintet képviselnek és megállnák a helyüket a vármegyei harmadik-, illetve idővel a második vonalban is.

A Kecskemétről érkezett edző, Márton Tibor a bajnoki címig vezette csapatát
A Kecskemétről érkezett edző, Márton Tibor a bajnoki címig vezette csapatát

– Külön kihangsúlyozta, hogy szeretne még átigazolni néhány új labdarúgót. Vannak már konkrét kiszemeltek, akikkel esetleg már sikerült is megegyezniük?
– Igazából még csak puhatolózás történt, de az nem titok, Kecskemétről szeretnék hozni több játékost is, ugyanis korábban 12 évet edzősködtem a KTE-nél, a helyi kapcsolatokat kihasználva megpróbálok új, erősítést jelentő futballistákat Nagykőrösre csábítani…

A Pest vármegyei IV. osztály, Délkeleti csoportjának 2023/2024. évi bajnoka, a MozGo-Nagykőrös.

Felső sor: Márton Tibor (vezetőedző), Kármán Gábor, Dóka Zoltán, Rónaszéki Attila, Szabovik György, Stein Csaba, Balogh Dávid, Boros Gergely, Kanyó Dániel, Molnár Tamás, Máté László (csapat intéző), Hajagos Hedvig (technikai vezető).

Alsó sor: Forró Bence, Kovács Szabolcs, Lackó Dávid, Szakter Tibor, Némedi Norbert, Gulyás Tamás, Kenderes Milán, Huber Dániel, Kovács Nándor.

Címlapfotó: Az újrakezdés évében nem talált legyőzőre a bajnok nagykőrösi együttes (forrás: Sohajda Márk)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!