Ma Lenke névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Budaörs idén nem bízta a véletlenre a feljutást

Meggyőző teljesítménnyel vívta ki a feljutást a Budaörs U17-es együttese

A tavalyi évben is már karnyújtásnyira volt Schrenck Rajmund legénysége a feljutás kiharcolásától, de az utolsó mérkőzés, a Tatabánya elleni párharcban végül keresztbe húzta a számításaikat. Ebből a kudarcból nem volt egyszerű erőt meríteni az új évadra, ám a budaörsiek rengeteg munkát belefektetve a nemrég véget ért szezonban megmutatták, hogy nekik ez is sikerül(t) és a Dunakeszi, majd a Veszprém ellen az U17-es alapbajnokság rájátszásában kiharcolták a feljutást. Vezetőedzőjük, Schrenck Rajmund a rájátszást követően osztotta meg velünk a tapasztalatait és értékelte a mögöttünk hagyott bajnokságot.

– Kérem, meséljen magáról egy keveset az olvasóknak! Mikor, hogyan került Budaörsre?
– Két és fél évvel ezelőtt kerültem Budaörsre, ezt megelőzően a Ferencvárosnál voltam fél évig játékosmegfigyelő. Az első megkeresésükre akkor még nemet mondtam, de mivel a fiam két évet itt játszott, végül elfogadtam az ajánlatot. Fél évig vittem az U16-os korosztályt, az utóbbi két évben pedig már a jelenlegi együttesemmel foglalkoztam.
– Milyen célokat tűztek ki a legutóbbi szezont megelőzően?
– Egyértelmű célunk a bajnoki cím, illetve a feljutás volt számunkra, már csak az előző szezon miatt is. Tavaly, a Tatabánya elleni osztályozó utolsó mérkőzésére kétgólos előnyt tudhattunk magunkénak, ám végül háromgólos vereséget szenvedtünk, ami nagyon fájó volt mind a játékosok, mind az én számomra. Ezen a mérkőzésen mentálisan gyengék voltunk, nem bírtuk a nyomást, nem voltunk hozzászokva, hogy ilyen fontosságú találkozókat játszunk és véleményem szerint a rivális együttes szurkolói is súrolták a sportszerűség határát… A mérkőzést követően az öltözőben ültünk, senki sem akart elindulni. Akkor megbeszéltük a srácokkal, hogy együtt marad a gárda és jövőre csak azért is megnyerjük a bajnokságot.

Schrenck Rajmund munkája mostanra beérett
Schrenck Rajmund munkája mostanra beérett

– Hogyan készültek a bajnokságra?
– Gyakorlatilag a teljes szezonunkat eme cél elérésére tettük fel, nagyon sokat készültünk, hogy még egyszer ne történhessen meg velünk, ami tavaly megesett. Komoly hangsúlyt kapott a tempó növelése, valamint az edzéseken – szó szerint – mindenből versenyt csináltunk. Minden egyes tréning előtt az öltözőben egy-egy csapatot kisorsoltunk és minden gyakorlatnál pontot szerezhettek, a pontvadászat tétje pedig üdítő volt. Ez a verseny azt eredményezte, hogy majdnem minden edzésen telt ház volt, a srácok egytől-egyig nagyon komolyan vették. A labdarúgóink erőnléte is rengeteget fejlődött, számos mérkőzést a második félidőben sikerült megnyernünk, amikorra az ellenfeleink elfáradtak. Sokat számított, hogy nekünk a mérkőzések után nem voltak pihenőnapjaink, ilyenkor regeneráló tréningeket tartottam, ezen felül pedig egyéni foglalkozásokat is tartottunk. A rájátszás utolsó, Veszprém elleni mérkőzésén is a második félidőben sikerült egyenlítenünk, megmentve ezzel a két éve tartó hazai veretlenségünket, amit jelentős dolognak tartok.
– Melyik mérkőzés/mérkőzések voltak a legemlékezetesebb(ek) az idényben?
– A felsőházban, a Dorog elleni találkozókat mindenképpen ide sorolnám. Az első két meccsen nagyon jó iramú, szoros mérkőzéseken sikerült nyernünk, a harmadik, idegenbeli meccsen viszont beleszaladtunk egy kiütéses, 7–1-es vereségbe. Ez a pofon még pont jókor jött számunkra, mivel volt hátra két meccsünk a rájátszás előtt. Emellett a csepeliek, valamint a komáromiak ellen is nagy derbiket vívtunk. Idén már valamivel nehezebb dolgunk volt, mivel az U19-es korosztályba többen is feljátszottak. Összesen tíz labdarúgónk lépett pályára egy korosztállyal feljebb, közülük négy-öt srác rendszeresen, olyan is előfordult, hogy tőlünk abszolút kimaradtak, vagy csak egy-egy félidő erejéig tudtunk rájuk számítani.
– Ki/kik nyújtottak kiemelkedő teljesítményt?
– A csapatkapitányunkat, Németh Konrádot mindenképpen ki szeretném emelni. Vele nagy csatákat vívtunk, s róla tudni kell, ő már a felnőttek edzéseit látogatja, emellett az U19-es együttesben is érdekelt. Sokat fejlődött még többek között Horváth Krisztián, Kőhalmi Áron, Konorót Vince és Szarka Domonkos is. Külön szeretném megemlíteni azt a négy játékost, akik az U16-ból játszottak fel hozzánk és remekül teljesítettek: Puskás Lóránt, Sütő Benedek, Vas Bálint és Koller Bence, megérdemlik a dicséretet.

Kitartó munka vezetett el a jogos ünneplésig
Kitartó munka vezetett el a jogos ünneplésig

– Csapatszinten miben fejlődtek idén a legtöbbet?
– A telt házas edzések, a külön foglalkozások mind meghozták a várt eredményt, mégis azt mondanám, mindannyian emberileg fejlődtünk a legtöbbet. Tizenöt éve edzősködöm, de még soha nem tanultam ennyit, mint ezektől a srácoktól. Mind a tizennyolcan rendkívül nyitottak voltak, mertek velem őszintén kommunikálni. Sokszor közösen dolgoztunk ki feladatokat, mérkőzés közbeni taktikát, egyszóval: remekül tudtunk együtt dolgozni. Sajnálom, hogy el kell tőlük búcsúznom, de a következő szezonban ők már mennek fel az U19-be, én pedig megkapom a 2008-as évjáratot, akikkel ugyancsak sok feladatom lesz.

A regionális U17-es bajnokság, Közép-Nyugati csoportjának 2023/2024. évi bajnoka a Budaörs.

Felső sor, balról jobbra:
Bézi Barnabás, Hajdú Benett, Egan Benedek, Nagymáté Farkas, Németh Konrád, Csepreghy István, Nagy Kristóf, Marton Marcell.

Középső sor:
Oláh Gergő, Hajdú Zétény, Nagy Zsombor (pályaedző), Schrenck Rajmund (vezetőedző), Rajnay Attila (utánpótlásvezető), Kiss Vince, Kőhalmi Áron.

Ülő sor:
Horváth Krisztián, Kiss Dominik, Szarka Domonkos, Marek Botond, Konorót Vince, Zsilinszky Andor, Szilveszter Erik, Szilveszter Márk, Juhász Patrik.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!