Ma Csilla, Noémi névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Táborfalva U15-ös leány labdarúgócsapata (2023/2024.)

A csapategység a legfontosabb Táborfalván

Táborfalván szépen, folyamatosan fejlődik az utánpótlás, hiszen a 2023/2024-es évadnak már négy korosztályos együttessel (fiú U19, U15 és U13, valamint lány U15) vágott neki a klub. A lány alakulat tavaly alakult, amely „repülőrajtot” éve vezeti a Pest vármegyei keresztpályás bajnokságot, emellett ugyanők részt vesznek korosztályuk futsalbajnokságában is, ahol sikerült kiharcolniuk a felsőházba jutást. „Félidőben” az edzővel, a korábban Tatárszentgyörgyön is dolgozó Jánosi Zoltánnal (a képen) értékeltük az eddigi eredményes szereplést.

– Meséljen egy picit az eddig edzői múltjáról! Mikor került Táborfalvára?

– Tréneri pályafutásom 2019 májusában kezdődött Tatárszentgyörgyön, amellyel 2021 februárjában egy általam szervezett tornát rendeztünk a településen, ahol az egyik ellenfelünk a Táborfalva volt. A rendezvény után megkeresett a felnőtt gárda jelenlegi vezetőedzője, Szeibert Zoltán, aki akkor az utánpótlás mellett dolgozott és felajánlotta, hogy dolgozzam a ’falvai utánpótlás vezetőjeként. Némi gondolkodás után elfogadtam a pozíciót, mivel egyértelműen előrelépésként tekintettem a lehetőségre.

 

– Mikor és milyen céllal alakult meg a lány utánpótláscsapat az egyesületnél?

– Tavaly kezdtük el az edzéseket a lányokkal. Az ezt megelőző évben még az U13-as korosztályunkban szerepelt a jelenlegi korosztályunkból két játékos, Selypes Zója és Jánosi Noémi is, vegyesen a fiúkkal, sőt az utolsó pár fordulóban már Szabó Noémi is pályára lépett. Nem szerettük volna őket elengedni, így a korosztályos lány együttes létrehozása mellett döntöttünk, amelyben az egyesület elnöke, Gombár Ferenc maximálisan támogatott minket. A toborzás folyamán eljártunk a környékbeli iskolákba, az egyre bővülő létszámú csoportunk tagjai pedig a saját ismeretségi körükben is terjesztették a megalakulásunk hírét.

 

– Jelenleg hány fős kerettel dolgozik, kik alkotják az együttest?

– A mostani keretünk 10 fős. Játékosaim valamennyien környékbeliek, közülük nyolcan Táborfalván is élnek.

 

– Milyen célt, célokat tűztek ki a szezon kezdete előtt, és hogyan értékelné az eddigi szereplésüket?

– Az első évünkben a legfőbb cél számunkra a fejlődés volt, akkor az U14-es lány kispályás bajnokságban debütáltunk. A Pest megyei Keleti csoport 2. helyén zártunk, majd a felsőházban csak rosszabb gólkülönbségünk miatt csúsztunk le a dobogóról. Az idei szezonban úgy gondoltuk, reális esélyünk lehet a bajnoki cím megszerzésére is, mindenesetre eddig jó úton haladunk efelé.

Jánosi Zoltán, a Táborfalva U15-ös leány csapatának edzője
Jánosi Zoltán, a Táborfalva U15-ös leány csapatának edzője

– A játékosai közül az ősszel kik teljesítettek kiemelkedően?

– Úgy gondolom, a legfőbb erősségünk a csapategység. Mindenkit ki lehetne egyesével emelni, hiszen fontos minden játékos. Az ősszel kiválóan teljesítettek a lányok, az utóbbi időben rengeteget fejlődtek. A teljesség igénye nélkül: fel tudnám hozni példaként Sági Noémit, aki biztos pontnak számít a gólvonal előtt.

 

– Hogyan zajlik majd a téli felkészülésük, egyáltalán, milyen célokkal vágnak neki a bajnokság második felének?

– A lányok jelenleg is szerepelnek az U15-ös futsalbajnokságban, emellett edzéseket is rendszeresen tartunk a csarnokban. Ilyen eredményes őszi szereplés után más célunk nem is lehet, mint a bajnoki cím elhódítása. Nehéz tavaszra számítunk, mivel innentől mi leszünk majd a riválisok célkeresztjében, mindenki az aktuális listavezetőn szeretne felülkerekedni. A továbbiakban magabiztosabbnak kell lennünk, több önbizalommal kell pályára lépnünk.

 

– Hogyan látja az egyesület jövőjét?

– A mostani versenyév remekül indult Táborfalván. A felnőttek jelenleg is vezetik a IV. osztály, Déli csoportját, valamint az U13-as korosztály is jól szerepelt. Az utóbbi években szemmel látható nálunk a fejlődés. Mivel kistelepülésről beszélünk, rengeteg lemaradásunk volt a nagyobb riválisainkkal szemben, de ezeket fokozatosan sikerül behoznunk. Ez természetesen nem valósulhatna meg összetartás és csapatmunka nélkül. Meg kell említenem, hogy az elnök úr, Gombár Ferenc mindenben támogat minket, partner a kezdeményezésekben, ahogy ezt a lány korosztály megalakításánál is tapasztalhattuk.

Címlapfotó:

A Pest vármegyei lány U15-ös keresztpályás bajnokság őszi első helyezettje, a Táborfalva. Felső sor (balról jobbra): Derecskey Jázmin, Varga Lili, Deák Larissza, Godó Anna, Jánosi Noémi, Selypes Zoja, Szabó Noémi. Alsó sor: Farkas Hanna, Barta Vivien, Sági Noémi.

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!