Ma Erik, Alexandra névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
A Tahitótfalu hat vesztes mérkőzés után újra ráérzett a győzelem ízére. (Forrás: Tahitótfalu SE Facebook-oldal)

Kétgólos hátrányból hozta döntetlenre a „bajnoki döntőt” a Pomáz

A bajnoki címért vívott hétvégi rangadón már két góllal is vezetett hazai pályán a Maglód-HelloParks a Pomáz-ICO ellenében, a listavezető innen mentette a 90. percben döntetlenre a mérkőzést, s ezzel Győri Zoltán csapatának megmaradt a négypontos előnye a tabellán. A Vác-Deákvár is a sírból hozta vissza az „ikszet” a kiesés ellen küzdő Kistarcsával szemben, a vége itt is 2–2 lett. Az utolsó helyen álló Piliscsaba meglepetésre pontot szerzett a Dunakanyar-Szentendrével szemben, a vége ezúttal is 2–2. A Pécel kiválóan hajrázva fordított a Bag ellen, amely már 2–0-s előnyben is játszott, végül mégis pont nélkül kellett távoznia.

PEST VÁRMEGYEI II. OSZTÁLY, ÉSZAKI CSOPORT

25. forduló

Tahitótfalu – Mogyoród FC
2–1 (1–0)
Tahitótfalu, 100 néző. Vezette: Gindl Sz. (Soós A. M., Risz D.)
TAHITÓTFALUI SE:
Marghescu M. 7 – Szijj K. 7, Gál D. 7, Bősz P. 7 – Horváth Á. 7, Bátori G. 7 (Mona D. 0, 92. p.), Dalkó D. 7, Szabó M. 7, Vas G. 7 (Viszti M. 0, 74. p.) – Imre K. 7, Virok V. 7 (Szalai Gy. 0, 81. p.). Játékos-edző: Szijj Krisztián.
MOGYORÓD FC:
Kapusi G. 5 – Bereczki P. 5 (Juhász G. 0, 76. p.), Siliga Á. 5, Ferenczi M. 5, Mohácsi J. 5 – Ribai Á. 5, Gedó L. 5, Hegybányai B. 5 – Tóth G. 5–2=3, Kis Z. 5 (Sennovitz R. 5–2=3, 62. p.), Pásztor L. 5 (Maruzsi M. 0, 67. p.). Edző: Orenstein József.
GÓL:
Virok V., Imre K., ill Ferenczi M.
SÁRGA LAP: Vas G., Gál D., Bátori G., ill. Mohácsi J., Ferenczi M., Juhász G., Hegybányai B.
KIÁLLÍTVA: Tóth G. a 40. percben (az ellenfél ellökéséért), Sennovitz R. a 94. percben (a játékvezető megsértéséért).
SZIJJ KRISZTIÁN:
– Új játékrendszerben léptünk pályára, amely – úgy érzem – a kiállításig egészen remekül működött és az előző mérkőzésekhez képest jobb minőséget tudtunk képviselni a pályán. A kiállítás teljesen felborította a mérkőzés képét, ami átment egy kicsit rohanós játékba, s ez picit talán ellenfelünknek kedvezett, akik – számomra meglepő módon – a mérkőzés során végig szinte csak felívelt labdákkal próbáltak eredményt elérni. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a Mogyoród csapatának!
ORENSTEIN JÓZSEF:
– Gratulálok a hazai csapatnak! A meccsről nincs értelme többet mondani, ugyanis a csapatok csak statiszták voltak a „porondmester” mellett…

Ecser– Isaszeg
5–2 (2–0)
Ecser, 70 néző. Vezette: Laczkó Z. (Bornemissza M., Ács B.)
ECSER SE:
Barta B. 9 – Pósán D. 8 (Szabó M. 8, 53. p.), Peszmeg V. 8, Aszódi M. 8, Bakacsi M. 8 – Szokoli M. 9, Osztovits M. 8, Szabó T. 8 (Varga J. 0, 63. p.) – Vágó B. 9, Bartha T. 9 (Demeter K. 0, 79. p.), FERENCZY DONÁT 10. Edző: Peszmeg Dávid.
ISASZEGI SE:
Simonfi T. 5 – Kovács B. 5 (Horkay L. 0, 64. p.), Orosz M. 5, Tóth B. 5, Mihalik Zs. 5 (Kovács M. 5, 57. p.) – Dóczi A. 5, Seres R. 5 (Mihali M. 0, 79. p.), Szunács M. 5 – Sárosi A. 5, Kisréti M. 5 – Kövesdi A. 5. Játékos-edző: Kisréti Marcell.
GÓL:
Ferenczy D. (3), Szokoli M., Bartha T., ill. Szunács M., Orosz M.
SÁRGA LAP: Ferenczy D., Bakacsi M., Aszódi M., Szabó T., Demeter K., ill. Sárosi A.
A 25. percben – 1–0-s állásnál – az isaszegi Tóth Bálint büntetőjét kivédte Barta Barnabás.
PESZMEG DÁVID:
– Nagyon örülünk a győzelemnek, végre kijött a lépés, külön öröm, hogy ez hazai pályán történt. Ehhez kellett, hogy 1–0-nál Barta Barnabás 11-est hárított, ezt követően jól koncentrált a csapat és kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, ezzel magabiztos győzelmet arattunk. További sok sikert kívánok az Isaszegnek folytatásban!
KISRÉTI MARCELL:
– Szerettük volna máskor lejátszani a meccset, de az Ecser érthető okokból nem ment bele. Egyszerűen sok volt a hét-nyolc hiányzó, a második csapatunkból kiegészülve és félig sérült játékosokkal tudtunk csak végül kiállni. Ezen tények és az eredmény ellenére sem voltunk alárendelt szerepben, ám a kisiskolás hibáink után szinte gólokkal ajándékoztuk meg a hazaiakat. Sajnos az amatőrizmus mintapéldányai voltunk az elmúlt két hétben, bízom benne, hogy visszatalálunk a helyes útra.

A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság eredményei (25. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság eredményei (25. forduló, 2023/2024.)

Maglód-HelloParks – Pomáz-ICO
2–2 (1–0)
Maglód, Kertész Károly Stadion, 300 néző. Vezette: Harnos Cs. (Dajkó T., Göcző Zs.)
MAGLÓDI TC-HELLOPARKS:
Schritt M. 0 – Sándor J. 7, Hevesi K. 7, Matyó M. 7 (Fekete G. 0, 83. p.), Posta N. 8 – Véglás P. 8 (Kertész Z. 0, 72. p.), Ivancsó D. 7, Tóth G. 7 (Nahóczky B. 6, 60. p.), Papp R. 8 – Sándli M. 7 (Kolozsvári L. 0, 72. p.) – Pintér A. 6 (Balló H. 7, a szünetben). Edző: Rakita Gábor.
POMÁZ-ICO SE:
Inczédy G. 7 – Báthory P. 6 (Tóth Cs. 6, 56. p.), Nemes M. 7, Sármán P. 7, Bogár A. 6 (Romándi M. 0, 66. p.) – Petroff M. 6, Faragó D. 6, Toricska R. 6, Pethő B. 6 (Sergő M. 0, 66. p.) – Horváth L. 6, Bencze Zs. 7. Edző: Győri Zoltán.
GÓL:
Tóth G., Balló H., ill. Bencze Zs., Sergő M.
SÁRGA LAP:
Véglás P., Tóth G., Posta N., Kolozsvári L., ill. Sergő M., Brucker L. (a kispadról).
RAKITA GÁBOR: – A mérkőzés összképét tekintve közelebb álltunk a győzelemhez, a találkozó nagy részében vezettünk, végül mégis egy ponttal kell megelégednünk. Jó hozzáállással nagy tempót diktáltunk, nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Egy begyakorolt figura után sikerült megszereznünk a vezetést, majd a gól után is támadásban maradtunk, a helyzeteink is megvoltak, de kimaradtak. A Pomáz csak a félidő végén, egy-két pontrúgás után tudott veszélyeztetni. A második játékrészt álmosan kezdtük, de a cserék után feljavultunk, irányítani próbáltuk a játékot, újabb gólt szereztünk, de ahelyett, hogy lezártuk volna a meccset, a nem túl bonyolult játékot játszó Pomáz a végjátékban megbosszulta a kihagyott helyzeteinket. Természetesen fájó, hogy 2–0 után visszaengedtük ellenfelünket, de ezen változtatni már nem tudunk. Az eredmény sajnos nem mutatja, de játékban mindenképpen többet mutattunk, mint riválisunk. Ha sikerült volna minden meccsen ilyen hozzáállással pályára lépnünk, akkor jó pár ponttal többünk lenne. Gratulálok a Pomáznak a pontszerzéshez, míg mi próbálunk a mostanihoz hasonló mentalitással küzdeni a hátralévő fordulókban.
GYŐRI ZOLTÁN:
– Igazi rangadó volt a javából, volt itt minden: feszültség, szép gólok, „sporizás”, füstbombák, extra szurkolás és végül 2–0-s hátrányból felállva katartikus érzés, hiszen meg tudtuk tartani a négypontos előnyünket a tabellán. Dramaturgiai szempontból is tökéletesre sikerült számunkra a vége, mindenki plusz energiákkal töltekezve hagyta el a létesítményt. Büszke vagyok a csapatra, mert az igazat megvallva a tét rányomta a bélyegét a teljesítményünkre és emiatt nem igazán játszottunk jól, de végül sikerült bebizonyítanunk, miért is vezetjük a tabellát. Véleményem szerint igazságos döntetlen született. További sok sikert a Maglódnak!

 

Pécel – Bag
3–2 (0–2)
Pécel, 100 néző. Vezette: Kiss T. (Laczó B., Richter B.)
PÉCELI SPARTACUS SE:
Hamvas B. 8 – Szekeres M. 4 (Farkas B. 0, 74. p.), Sík P. 6, Bóka Sz. 6, Bartosik D. 5 (Lovas D. 8, 60. p.) – Kralicsek B. 7 (Szabó Cs. 0, 76. p.), Jónás K. 6 (Gazdag M. 6, 60. p.) – Balatoni M. 7, Burián B. 6 (Király L. 7, 60. p.), Konkoly L. 7 – Barczi L. 7. Edző: Kristóf Péter.
BAGI TC ’96:
Baráth B. 7 – Nyári G. 7, Szívós B. 6, Olay B. 6, Sára M. 7 – Sármány V. 5, Székely D. 6 – Nagy P. 6 (Gergely B. 0, 84. p.), Erdei M. 6, Pajor L. 8 – Maros Sz. 6 (Szilágyi D. 5, a szünetben). Edző: Simó László.
GÓL:
Konkoly L., Barczi L., Lovas D., ill. Pajor L., Erdei M.
SÁRGA LAP:
Szekeres M., Szabó Cs., ill. Sára M.
A 33. percben – 0–1-es állásnál – a bagi Sármány Viktor büntetőjét kivédte Hamvas Balázs.
KRISTÓF PÉTER:
– Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, szinte végig domináltunk, mégis ellenfelünk vezetett, úgy, hogy az első félidőben kapusunk még büntetőt is hárított. A cserejátékosaink kiválóan szálltak be, ez is kellett ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt. Külön öröm számomra, hogy a mérkőzésen kiváló volt a játékvezetés, illetve, hogy Lovas Dániel parádés góllal tért vissza. További sok sikert kívánok a bagi csapatnak!
SIMÓ LÁSZLÓ:
– Kiváló első félidőt játszottunk, sajnos a második játékrészben már igazából elfogytunk, de szerencsével „ikszre” lehozhattuk volna a meccset, sajnos egyéni hibákból kaptunk ki. Az első játékrész miatt dicséret illeti a csapatot, megérdemelten vezettünk. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez!

A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság tabellája (25. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság tabellája (25. forduló, 2023/2024.)

Fortuna-Kismaros – Csömör
1–5 (0–2)
Kismaros, 100 néző. Vezette: Moldván I. (Drótár P., Borbély M.)
FORTUNA SE-KISMAROS:
Nagy D. 5 – Fülöp B. 5, Csillag L. 6, Kántor F. 4 – Sárkány M. 5, Balázs M. 5 – Pintér P. 5, Gál D. 5, Gál Á. 5 (Bartha F. 6, a szünetben), Bogdán D. 5 – Kalkó R. 5 (Till N. 0, 63. p.). Edző: Verebes Gergő.
CSÖMÖR KSK:
Igar R. 7 – Nagy J. 7 (Rétvári G. 0, 73. p.), Deschelák K. 7, Krizsán Gy. 7, Balaska M. 7 (Dósa K. 0, 63. p.) – Klement B. 7 (Szilva M. 0, 84. p.), Egyed G. 7 (Áncsán Sz. 7, 59. p.), Siskó M. 7 (Molnár B. 0, 66. p.) – CZAKÓ GERGŐ 10, Lückl L. 7 – Dencz D. 7 (Rosta L. 7, 59. p.). Edző: Farkas Sándor.
GÓL:
Bartha F., ill. Czakó G. (4), Dencz D. (11-esből).
SÁRGA LAP:
Kántor F., Fülöp B., ill. Dósa K.
VEREBES GERGŐ:
– Huszonöt percig működött, amit elterveztünk, aztán az egyéni hibáinkat könyörtelenül kihasználta a jobb játékerőt képviselő Csömör, így megérdemelten vitték el a három pontot. Remélem, a mostani mérkőzésből is tanultunk és a hátralévő találkozókon ez a javunkra válik majd. Hajrá, Kismaros!
FARKAS SÁNDOR:
– Gratulálok a csapatnak, hogy gyorsan alkalmazkodtunk ehhez a szűk pályához és néha szemre is tetszetősen tudtunk játszani.

 

Vác-Deákvár – Kistarcsa
2–2 (0–1)
Vác, DDC-Sporttelep, 87 néző. Vezette: Pető T. (Horváth B., Balogh B.)
VÁC-DEÁKVÁR SE:
Strehó K. 5 – Horváth B. 6 (Szabó J. 0, 87. p.), Szabados T. 6, Urbán B. 6 – Nagy B. 7 (Fejős S. 0, 70. p.), Kovács Á. 6, Kovács B. 9, Ceglédi K. 5 (Antal G. 0, 70. p.), Lédermayer A. 6 – Kovács F. 5 (Veres M. 0, 79. p.), Bőgér T. 5 (Orgoványi B. 0, 70. p.). Játékos-edző: Rob Kornél.
KISTARCSAI VSC:
Ács G. 8 – Friedsam B. 8, Fekete G. 8, Calo E. 8, Tordasi B. 8 – Zsiák M. 8, Molnár M. 8 – Thurzó M. 8 (Szőke-Kiss B. 0, 79. p.), Néma K. 8 (Csoknyai V. 0, 63. p.), Szikszai B. 8 (Szitás M. 0, 87. p.) – Kiss D. 8. Játékos-edző: Lába Csongor.
GÓL:
Veres M., Kovács B., ill. Néma K. (11-esből), Szikszai B.
SÁRGA LAP:
Bőgér T., Nagy B., Kovács B., ill. Molnár M., Csoknyai V., Fekete G.
A 30. percben – 0–1-es állásnál – a Vác-deákvári Urbán Botond fölé lőtte a büntetőjét.
ROB KORNÉL:
– Elég sok szegmens alapján meg lehetne közelíteni a hétévégi mérkőzésünket, kezdve azzal, hogy két ifista nagy hibákból kétgólos hátrányba kerültünk, ugyanakkor két ifista góljával egyenlítettünk. Ebből is látszik, azért a fiatalok még eléggé hullámzóak tudnak lenni egy-egy meccsen belül is. A találkozót egyébként azért nem tudtuk megnyerni, mert főleg az első félidő második felében rengeteg helyzetet kihagytunk. Pozitívum ugyanakkor, hogy a srácok küzdöttek, hajtottak, a meccs képe alapján a minimum, amit megérdemeltünk, hogy legalább döntetlen lett a vége.
LÁBA CSONGOR:
– Nagyon intenzív mérkőzésen vagyunk túl, tudtuk, milyen focit játszanak hazai pályán és ezt remekül menedzseltük. Az első perctől élesek voltak a fiúk és sikerült kétgólos előnyt szereznünk. Ha egy kicsit jobban kihasználjuk a helyzeteinket akkor le tudtuk volna zárni a meccset, de a végén nem bírtuk a nyomást és sikerült ellenfelünknek kiegyenlítenie. Kicsit keserű a szánk íze, hogy nem tudtunk nyerni, de összességében fontos pontot szereztünk.

 

Piliscsaba – Dunakanyar-Szentendre
2–2 (0–1)
Piliscsaba, Dévényi Antal Sportközpont, 70 néző. Vezette: Rózsa N. (Berendi T., Visnyei Barnabás)
PILISCSABAI SE:
Kapás M. 7 – Joó Zs. 7, Tóbiás M. 9, Munkácsi M. 7, Szabó T. 0 (Koroknai Zs. 7, 25. p.) – Tüske M. 9, Gémesi Á. 8, Horváth Á. 7 – Balogh B. 6 (Kovács L. 0, 82. p.), Csiky M. 7 (Tóbiás A. 7, a szünetben), Kalla G. 9. Edző: Kovács József.
DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE:
Kovács B. 0 – Egervári M. 6, Deák M. 6 (Takács K. 0, 82. p.), Somogyi P. 6, Füry M. 6, Falvay D. 6 (Jármy B. 0, 70. p.) – Bózsik D. 6 (Faházi B. 0, 70. p.), Deák F. 6, Zauer M. 6 – Málits M. 6 (Krajcsovits L. 0, 70. p.), Bonifert M. 7. Edző: Andrási Zoltán.
GÓL:
Tüske M., Kalla G., ill. Bózsik D., Bonifert M.
SÁRGA LAP: Kalla G., Munkácsi M., ill. Egervári M.
KOVÁCS JÓZSEF:
– A Dunakanyar csapatától pontot rabolni nem kis feladat, különösen az utolsó helyen álló együttesnek. Jó játékvezetés mellett a taktikát végig betartva, fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk, így nekünk sikerült. Gratulálok játékosaimnak, további sikert a Dunakanyarnak!
ANDRÁSI ZOLTÁN:
– Értékes pontokat veszítettünk Piliscsabán. Meg kell tanulnunk ezeket a meccseket is megnyerni, ahol ellenfelünk 30 méteren belül védekezik. Sok sikert a Piliscsaba csapatának!

 

Váchartyán – Valkó
0–2 (0–2)
Váchartyán, 80 néző. Vezette: Mákos M. (Ferenczi D., Sziebig N.)
VÁCHARTYÁN KSE:
Mészáros B. 6 – Gulyás B. 6 (Illés B. 0, 71. p.), Tóth M. 6, Demény G. 6, Csánki B. 6 – Franyó R. 6 (Szunyogh I. 6, a szünetben) – Kristály A. 6 (Behany B. 6, 60. p.), Plachi D. 6, Ódé N. 6, Kovács G. 6 (Plachi A. 0, 71. p.) – Juhász B. 6 (Déri Z. 0, 66. p.). Játékos-edző: Plachi András.
VALKÓI KSK:
Nagy Tamás 7 – Kósa R. 7, Kakucs N. 7, Hámory Z. 7, Grezner D. 7 – Farkas J. 7 (Mészáros G. 0, 89. p.), Nagy Tibor 7, Medveczki M. 7, Tóth Á. 7 (Trabak Z. 0, 71. p.), Cserti B. 7 (Vidák A. 7, 34. p.) – Zámbó T. 7. Edző: Szira Attila.
GÓL:
Nagy Tibor, Zámbó T.
SÁRGA LAP: Kristály A., ill. Grezner D.
PLACHI ANDRÁS:
– Álmosan, tompán kezdtük a mérkőzést, ezért viszonylag gyorsan hátrányba kerültünk. A két gyors pofon után felébredtünk, átvettük a kezdeményezést és a meccs nagy részében irányítottuk a játékot, viszont a találkozó során végig rossz döntéseket hoztunk az ellenfél kapuja előtt. Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük, meglátásom szerint több volt ebben a mérkőzésben, amelyet kitűnő játékvezetés jellemzett. Csapatom játéka és hozzáállása biztató a jövőre nézve. További sok sikert a Valkó csapatának!
SZIRA ATTILA:
– Rossz előjelekkel és kis létszámmal érkeztünk a mérkőzésre, majd a három pont birtokában örömteljesen tudtunk távozni. A közötte lévő 90 percről inkább nem is beszélnék…

A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (25. forduló, 2023/2024.)
A Pest vármegyei II. osztály, Északi csoport felnőtt bajnokság góllövőlistájának állása (25. forduló, 2023/2024.)

A 25. forduló válogatottja

Hamvas B. (Pécel) 8 – Friedsam B. (Kistarcsa) 8, Tóbiás M. (Piliscsaba) 9, Calo E. (Kistarcsa) 8, Posta N. (Maglód-HelloParks) 8 – Szokoli M. (Ecser) 9, Tüske M. (Piliscsaba) 9, Kovács B. (Vác-Deákvár) 9 – CZAKÓ GERGŐ (Csömör) 10 – Kalla G. (Piliscsaba) 9, FERENCZY DONÁT (Ecser) 10.

A forduló jegyzőkönyvei, az aktuális tabella és a góllövőlista megtekinthetők az adatbankban:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/14/27686/25.html

Címlapfotó:

A Tahitótfalu hat vesztes mérkőzés után újra ráérzett a győzelem ízére. (Forrás: Tahitótfalu SE Facebook-oldal)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!