Ma Arnold, Levente névnapja van
Sportszelet jelenlegi logója.
Schritt Martin újra megpróbálná a feljutást a Maglóddal

Schritt Martin maglódiként szeretne magasabb osztályban védeni

Az előző bajnoki év harmadik helye után idén eggyel előrébb lépett a Pest vármegyei II. osztály, Északi csoportjában szereplő Maglód-HelloParks együttese, amely, noha sokáig versenyben volt a bajnoki címért, végül két fordulóval a zárás előtt eldőlt, hogy be kell érnie az ezüstéremmel. Nem titok, ennél jobbat reméltek az egyesületnél, és nem is alaptalanul, mivel az őszi idényt veretlenül, jobb gólkülönbséggel az élen fejezték be a Pomáz-ICO előtt. Tavasszal aztán folytatódott kettejük versenyfutása, s ebből végül a rivális került ki győztesen, mert a bajnokság második felében a maglódiaknak becsúszott két vereség, míg a pomáziak csak egyszer maradtak alul. A döntetleneket tekintve is kedvezőbb a vetélytárs mutatója, így a kék-sárgáknak meg kellett elégedniük a második hellyel. Azért ez is szép eredmény, amelyben nagy érdeme van a 23 éves kapusnak, Schritt Martinnak (képen), aki eddig a legkevesebb gólt kapta az Északi csoportban, az ellenfeleknek csak 24 alkalommal sikerült bevenniük a kapuját. A Maglód neve mellett ugyan 25 kapott találat szerepel a tabellán, de egyet a cserekapus, Nyilas Levente kapott. Schritt Martinnal a vele készült interjúban többek között értékeltük az előttünk álló hétvégén záruló bajnoki évet, egyúttal beszéltünk a terveiről is, és persze futotta némi múltidézésre is.

– Milyen célt tűzött ki a vezetőség a csapat elé a szezon indulásakor, 2023 nyarán?
– Két évvel ezelőtt, miután a Maglód kiesett a „megye-egyből”, az azonnali visszakerülés volt a cél. Végül a Dunakeszi és a Perbál mögött csak a harmadik helyen végeztünk, ekkor mondták azt a vezetők, nem kell mindenáron bajnokságot nyerni, építsük inkább újjá a csapatot. Tavaly ősszel jól szerepeltünk, veretlenül, az első helyről várhattuk a tavaszi folytatást, már akkor megfogalmazódott bennünk a gondolat, akár még bajnokok is lehetünk. Végül a Pomáz lett a befutó, holott velük mindkét meccsünk döntetlenre végződött, náluk 1–1, nálunk 2–2, de mindkétszer nekünk állt a zászló, csak sajnos az ellenfelünknek sikerült pontot mentenie. Egyébként hasonló erősségű a két alakulat, a pomáziaknak talán a stílusa más.
– Említette, hogy az ősz végén elképzelhetőnek tartották akár még az első hely megszerzését is, ami végül nem jött össze. Mit gondol, miért nem valósult meg a bajnoki cím?
– Két olyan meccset is elveszítettünk, amelyeken a papírforma a mi sikerünket ígérte. Az Isaszeget ősszel 6–0-ra vertük, náluk viszont tavasszal 2–1-re kikaptunk, és erre nem számított senki. Szintén fájó volt a Szentendrén elszenvedett 2–1-es fiaskó, amelyek miatt lépéshátrányba kerültünk, s ami végül megbosszulta magát.

Nagy kérdés, jövőre összejön-e a bajnoki cím a sárga-kékeknek
Nagy kérdés, jövőre összejön-e a bajnoki cím a sárga-kékeknek

– Menjünk egy picit vissza a távolabbi múltba és beszéljünk arról, miként alakult pályafutása, amíg Maglódra került?
– Lehet, hogy furcsán hangzik, de már az ovifociban is kapus voltam. Azért nem álltam rögtön a kapuba, csak a focizás közben rendre a labda után vetődtem. Az egyik óvodás társam édesapja mondta akkor, hogy ennek a srácnak kapusnak kell lennie, és mivel nagy Honvéd-drukker volt, a fiával együtt elvitt bennünket a kispestiekhez. Így lettem hétévesen a Magyar Futballakadémia igazolt játékosa. Kispesten voltam tizenegy évig, lépegettem felfelé a korosztályokban, majd úgy döntöttem, inkább a tanulást helyezem előtérbe és alacsonyabb osztályban, Maglódon folytatom a futballt.

– Hogyan esett a választása Maglódra?
– A Honvédnál töltött időszak alatt „belekóstoltam” a futsalba is, onnét az ismeretség. 2018 nyarán a Pénzügyőr futsalcsapatától hívtak Maglódra, majd egy év után felajánlották a lehetőséget, hogy a „megye-egyes” együtteshez igazoljak. Mindez találkozott az elképzeléseimmel, így a Honvéd utánpótlástól – ahol egyébként egyszer az NB III-as gárdánál 17 évesen a kispadig jutottam –átigazoltam Maglódra. Nem bizonyult sikeres döntés, ugyanis az őszi idény után távoztam.
– Miért lett a vártnál rövidebb az első maglódi korszaka?
– Védeni szerettem volna, nem pedig a kispadon ülni, de nem kaptam lehetőséget. Goran Kopunovic volt az edző, aki másnak szavazott bizalmat. A Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő ASR Gázgyárhoz igazoltam, ahol furcsán sikerült a bemutatkozásom. A 2. fordulóban az Unione ellen csere voltam, a kapusunk a hajrában szabálytalankodott, kiállították érte, majd tizenegyest ítéltek ellenünk. Be kellett állnom és még abban a percben kapott góllal debütáltam az új egyesületem színeiben. Aztán jött a koronavírus-járvány, amire ráment a tavaszi idény, de 2020 nyarától két éve keresztül első számú kapus voltam. Ennek ellenére újból váltottam és visszatértem Maglódra.
– Ez sem tűnik „tipikus” lépésnek. Mi volt az oka az újbóli klubcserének?
– Rakita Gábor volt már a maglódiak trénere, aki Goran Kopunovic mellett asszisztensedzőként dolgozott, amikor először ide igazoltam. Ő hívott, elmondta, tudja, mire vagyok képes, mindenképpen számít rám, mert az addigi első számú kapus, Botlik Dániel távozik. Akkor estek ki az I. osztályból, a cél pedig a visszakerülés volt. Számomra ez olyan kihívás volt, amire nem lehetett nemet mondani. Eközben Dani is maradt, így csak a mérkőzések felénél voltam kezdő. Ebben a bajnoki évben viszont mindössze egyszer ültem a kispadon, legutóbb, a Pécel ellen, mert a szakmai stáb lehetőséget akart adni a 19 éves Nyilas Leventének is.

A fiatal kapus számára a rendszeres játéklehetőség nagyon fontos
A fiatal kapus számára a rendszeres játéklehetőség nagyon fontos

– Szemezgessünk a hétvégén lezáruló szezon mérkőzései között! Melyik védése volt a legemlékezetesebb?
– A nyitó fordulóban, a Vác-Deákvár elleni összecsapáson „dupláztam”. Az ellenfél csatára lőtt, lábbal hárítottam, de ismételhetett, én meg a lövésbe belevetődve mentettem. Egyébként 2–0-ra nyertünk azon a találkozón.
– Potyagólja volt?
– Az Ecser ellen 5–1-re megnyert meccsünkön az egyetlen kapott gól bizony, elkerülhető lett volna. Az történt, hogy az egyik védőnkről hozzám került a labda, és úgy gondoltam, nem volt hazaadás. A játékvezető viszont másképp látta, közvetett szabadrúgást ítélt, melynek végén ellenfelünk gólt szerzett. Ugyan nem volt amolyan „klasszikus” potyagól volt, de azért bosszantott.
– A jövőt illetően milyen tervei vannak?
– A bajnokság végén leülünk a vezetőkkel és megbeszéljük, hogyan tovább. Ha az a terv, hogy megcélozzák a „megye-egyet” és ebben számítanak rám, akkor mindenképpen maradok, mert idővel szeretnék magasabb osztályban védeni maglódi színekben.

A Maglód-HelloParks eredményei a Pest vármegyei II. osztály, Északi csoportjában, az aktuális tabella és a hátralévő mérkőzések:
https://adatbank.mlsz.hu/club/61/14/27686/29/267267.html

Címlapfotó: Schritt Martin újra megpróbálná a feljutást a Maglóddal (forrás: Bíró Roland)

Megosztás:

Friss hírek

Támogatás

Legyen részese ennek az egyedülálló sport újságnak és támogassa munkánkat!
Legfrissebb hírek
Hasonló hírek

Heti összefoglaló

Szeretne naprakész lenni a hét eseményeivel? Iratkozzon fel heti összefoglaló emailre!